Rolgordijn zonder boren

Rolgordijnen zijn ideaal, ze zijn erg functioneel en werken eenvoudig. Het monteren van een rolgordijn is ook gemakkelijk, u monteert steunen op de muur en daar klikt u het rolgordijn in. Maar wat nou, als u kunststof of aluminium kozijnen heeft, deze zijn tegenwoordig niet meer weg te denken, dan gaat u hier niet in boren! U zou de rolgordijnen op de muur kunnen monteren, maar een montage in de dag is vaak mooier. Gelukkig hebben wij een oplossing voor uw aluminium of kunststof kozijnen, namelijk rolgordijnen die gemonteerd kunnen worden zonder boren.

Hoe kunt u een rolgordijn monteren zonder te boren?

Lijmen of plakken is ook geen optie, want u wilt geen plakkerigheid op uw kozijnen. Toch bestaat er echt een systeem waardoor u niet hoeft te boren om uw rolgordijn op te hangen, namelijk het smartfit systeem. Dit is eigenlijk een rolgordijn in een aluminium frame en dit frame kan eenvoudig op het kozijn geklikt worden door middel van speciale steuntjes. Het rolgordijn wordt helemaal passend voor het raam gemaakt. U kunt het rolgordijn met een handgreep bedienen en daarom is het ook nog eens kind veilig.

rolgordijn zonder boren Smartfit rolgordijn zonder boren

                                                                                                                                                                            Smartfit rolgordijn systeem - RolgordijnenExpert.NL

 

In 30 seconden een rolgordijn ophangen zonder boren

Een montage van een rolgordijn kan niet makkelijker dan dit. In twee stappen heeft u het smartfit rolgordijn gemonteerd. Het smartfit rolgordijn wordt met L-vormige steuntjes op het kozijn vastgezet.

1. U klemt de steun op vier plekken tussen het glas en het rubber van de glaslat, alle vier de steuntjes moeten op 85 mm uit de hoek gepositioneerd worden voor een correcte montage van het smartfitframe.
2. Tip: Een bankpas of creditcard is een handig hulpmiddel om de afstand van 85 mm uit de hoek te bepalen
2. Als alle steuntjes zijn geplaatst dan klikt u het rolgordijn in het frame in de steunen en klaar!

rolgordijn zonder boren ophangen

Waarom kunt u niet boren in een kunststof kozijn?

Een kunststof kozijn is niet gemaakt om in te boren, kunststof is in tegenstelling tot hout ook massief genoeg. In kunststof kozijnen zit vaak een ijzeren (of blik) profiel, deze metalen zijn verzinkt en verlijmd waarmee de bescherming tegen vocht wordt gerealiseerd. Als u hierin gaat boren dan verdwijnt deze bescherming en kunnen de profielen inwendig roesten.

Rolgordijn zonder boren ook geschikt voor kiepkantelraam

Kiepkantelramen zijn tegenwoordig niet weg te denken, de ramen zijn vooral handig omdat je het raam op een kier open kunt zetten zonder dat het gaat klapperen of mensen er van buiten in kunnen. Raamdecoratie vinden voor een kiepkantelraam is best lastig, want u wilt wel dat het raam nog op een kier kan en ook dat hij nog open kan. Het smartfit rolgordijn is ook geschikt voor kunststof of aluminium kiepkantelramen.

rolgordijn kiepkantelraam

Hoe meet ik een raam op voor een smartfit rolgordijn zonder boren?

De benodigdheden die u nodig heeft om een rolgordijn zonder boren op te meten zijn pen, papier en een rolmaat of meetlint. Een rolgordijn op maat kan niet worden teruggenomen en daarom is het belangrijk dat u goed meet. Hieronder kunt u tips en een stappenplan vinden voor het inmeten van een rolgordijn:

Tips voor het inmeten

- Meet altijd op drie plaatsen om breedte- en hoogteverschillen in het kozijn te ondervangen
- Meet twee keer om vergissingen te voorkomen
- Maten moeten tot op de millimeter worden doorgegeven

Stappenplan inmeten rolgordijn zonder boren

1. Meet de bestelbreedte door te meten van rubber tot rubber en doe dit op drie verschillende hoogtes zodat je kunt zien of er verschillende breedtes zijn.
2. Kies de kleinst gemeten breedtemaat.
3. Is het rubber minder dan 6 mm dik, dan geef je de kleinst gemeten breedtemaat op. Is het rubber meer dan 6 mm dik, meet dan het rubber op en trek hier 6 mm vanaf, deze maat X haal je af van de kleinst gemeten breedte en dat is dan je bestelbreedte.
4. Meet de bestelhoogte door te meten van rubber tot rubber en doe dit op drie verschillende breedtes zodat je kunt zien of er verschillende hoogtes zijn.
5. Kies de kleinst gemeten hoogtemaat.
6. Is het rubber minder dan 6 mm dik, dan geef je de kleinst gemeten hoogtemaat op. Is het rubber meer dan 6 mm dik, meet dan het rubber op en trek hier 6 mm vanaf, deze maat X haal je af van de kleinst gemeten hoogte en dat is dan je bestelhoogte.
7. Meet de glaslatdiepte (sponningdiepte) op. De maat van de montagesteuntjes is namelijk afhankelijk van de sponningdiepte.

inmeten kiepkantelraam

Tijdelijke actie

Tijdelijk 20% korting op gehele assortiment + gratis thuisbezorgd. Ook alle smartfit rolgordijnen tot zondag 23.59 uur in de aanbieding.

rolgordijnen actie gratis thuisbezorgd

 

Gratis meetafspraak  
Hoe kunnen wij u helpen?
 
Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 09:00 tot 17:00. Of maak gebruik van het contactformulier.
 

  Telefoon Bel met onze klantenservice
020-2613415, bereikbaar van 09:00 tot 17:00
 

  Inmeetafspraak Vrijblijvende inmeetafspraak bij u thuis.
 

  Adviesgesprek Vrijblijvend adviesgesprek, wij bellen u! Op werkdagen van 09:00 tot 17:00
 

  Chat Chat met ons, bereikbaar van 09:00 tot 17:00
 

  Whatsapp Whatsapp met ons / stuur foto's, bereikbaar van 09:00 tot 17:00
 

  Offerte Vraag vrijblijvend een offerte aan.
 

  Contactformulier Vul het formulier in en u ontvangt binnen 1 werkdag reactie van ons.
 

  FAQ Kijk in onze meest gestelde vragen portal