Black Friday actie = Wegens succes verlengd = Korting tot 50%
FAQ & advies    020-2613415    Actie = Tot 40% korting
 
Webwinkel Keurmerk Kiyoh
Zoek

Rolgordijn met zijgeleiding

Ga voor een rolgordijn op maat met spandraad zijgeleiding. Waarom? Rolgordijn blijft netjes op zijn plaats en gaat niet kapperen. Strakke uitstraling & dé oplossing voor draai-kiepramen. Eenvoudige montage middels een bevestigingsklem. Online op maat samenstellen naar wens. Bepaal afmetingen, type stof en kies uit 300+ kleuren. Optioneel: luxe cassette of elektrische bediening (batterij of netstroom).

Sorteren op
Tonen per pagina

Rolgordijn voor kiepkantelraam op maat

€ 22,76 € 19,95

Duo rolgordijn voor kiep-kantel raam op maat

€ 22,76 € 17,46

Verduisterend rolgordijn zijgeleiding u-profiel blackout

€ 39,95 € 27,96

Rolgordijn op maat met zijgeleiding u-profielen

€ 39,95 € 31,96
rolgordijn op maat wit

Wat is staaldraad zijgeleiding?

Staaldraad loopt langs de zijkant van een rolgordijn en zorgt ervoor dat de zijkant wordt geleid. Door de staaldraad zijgeleiding blijft het rolgordijn strak en netjes op zijn plaats hangen. Dit is ideaal bij bijvoorbeeld tocht, maar ook bij draai-kiepramen. Het rolgordijn op maat gaat nu niet klapperen; het rolgordijn gaat langer mee en blijft langer mooi.

Voordelen van rolgordijnen met staaldraad zijgeleiding

  • Het rolgordijn wordt geleid langs de zijkanten
  • Rolgordijn strak blijft hangen
  • Oplossing voor draai-kiepramen
  • Minder lichtkieren langs de zijkanten
  • Rolgordijn gaat niet klapperen in ruimtes waar het tocht/waait
  • Nette uitstraling
  • Ook mogelijk bij duo-rolgordijnen

Wat is het verschil met U-profiel zijgeleiding?

U-profiel zijgeleiding wordt bevestigd aan de binnenzijde van het kozijn. Het rolgordijn wordt hier doorheen geleid, waardoor lichtstralen aan de zijkanten worden geminimaliseerd. Dit is bij staaldraad zijgeleiding niet het geval. Bij staaldraad loopt de zijgeleiding langs het rolgordijn doek om het op zijn plek te houden.

U-profielen worden vaak in de slaapkamer gebruikt om maximaal te verduisteren, terwijl staaldraad zijgeleiding in alle ruimtes kan worden gebruikt. Staaldraad zijgeleiding kan worden toegevoegd bij transparante rolgordijnen, semi-transparante rolgordijnen en verduisterende rolgordijnen.

rolgordijn met zijgeleiding

Wanneer kies je voor draad zijgeleiding?

Kies voor de optie staaldraad zijgeleiding, zodat het product netjes op zijn plaats blijft hangen. Dit is met name de oplossing bij draai-kiepramen, zodat het rolgordijn ook netjes hangt als het raam op kantelstand staat. En de uitkomst zodat het niet gaat klapperen als het waait/tocht. Tot slot valt er minder licht naar binnen langs het rolgordijn en zorgt het voor een strakke uitstraling.

Draad zijgeleiding rolgordijn

Is staaldraad monteren moeilijk?

Het monteren van staaldraad langs het rolgordijn is eenvoudig. De zijgeleiding zit aan de bovenkant vast aan het systeem en kun je aan de onderkant monteren door middel van een bevestiging. De onderlat zit aan deze staaldraad bevestigd, waardoor het product netjes op zijn plaats blijft hangen.

In onze montagehandleiding rolgordijnen is stapsgewijs uitgelegd hoe dit precies werkt. Lees deze instructies dan ook zorgvuldig door voordat je begint met monteren.

Faq

Staaldraad is een type spandraad dat langs de zijkant van een rolgordijn loopt. Door de toevoeging van staaldraad blijft het rolgordijn strak en netjes op zijn plaats hangen, zonder dat het gaat klapperen bij bijv, tocht.

Spandraad heeft veel voordelen. Onder meer: het rolgordijn blijft strak hangen tegen het raam, de opslossing voor ramen met kiepstand, rolgordijn gaan niet klapperen bij tocht/wind, de levensduur wordt hierdoor verlengd.

Ja, bij dit rolgordijn op maat bepaal je zelf de bedieningsmethode. Optioneel is de luxe elektrische bediening (motor op batterij of aangesloten aan netstroom).

Rolgordijnen op maat met staaldraad kunnen op diverse manieren worden gemonteerd: aan het plafond, op de wand/aan het kozijn, montage in en op de dag. Het monteren van staaldraad langs het rolgordijn is eenvoudig. Volg de stapsgewijze montagehandleiding voor duidelijke instructies.

Ja, ook op draai-kiepramen kun je spandraad toevoegen aan het rolgordijn. Het rolgordijn blijft op deze manier netjes tegen het raam hangen wanneer je het raam op kiepstand zet.

Bij U-profiel zijgeleiding wordt het rolgordijn door de aluminium profielen geleid, waardoor lichtstralen aan de zijkanten worden geminimaliseerd. Bij staaldraad zijgeleiding niet het geval, want hier loopt de zijgeleiding langs het rolgordijn met de functie om het op zijn plek te houden.

Bij vrijwel alle rolgordijnen op maat kun je kiezen voor staaldraad zijgeleiding. Onder meer rolgordijnen met luxe cassette, elektrische rolgordijnen, rolgordijnen met montageprofiel. Het is alleen niet mogelijk bij een U-profiel of een smartfit rolgordijn.

Filters
Sort
display

 

Meetafspraak aan huis