De kosten van rolgordijnen: wat bepaalt de prijs en waarop te letten?


Rolgordijnen zijn niet alleen functioneel, maar ook een stijlvolle toevoeging aan je interieur. Of je nu op zoek bent naar verduisterende gordijnen voor de slaapkamer of naar lichtdoorlatende varianten voor de woonkamer, de kosten van rolgordijnen kunnen variëren afhankelijk van diverse factoren. In deze blog duiken we dieper in op wat de prijs van rolgordijnen bepaalt en geven we waardevolle inzichten over hoe je slim kunt winkelen. Ontdek hoe je kosten kunt verlagen, waar je op moet letten bij het samenstellen van het perfecte rolgordijn en welke overwegingen je kunt maken tussen transparante en verduisterende opties

De kosten van rolgordijnen: wat bepaalt de prijs en waarop te letten?

Rolgordijnen vormen een praktische en stijlvolle toevoeging aan elk huis, maar het prijskaartje kan variëren afhankelijk van verschillende factoren. In deze blog zullen we de kosten van rolgordijnen onder de loep nemen en tips delen over hoe je slim kunt winkelen, de kosten kunt verlagen en waar je op moet letten bij het samenstellen van het perfecte rolgordijn.

Wat kost een rolgordijn op maat?

Soort rolgordijn (100 x 150 cm)Prijs*Offerte
Rolgordijn€ 50 – 150Gratis offertes
Duo rolgordijn€ 75 – 180Gratis offertes
Inmeten
Rolgordijnen laten inmeten€ 0 – € 50Gratis offertes

* Gemiddelde prijs. incl. btw.

Hoe kun je slim voor rolgordijnen shoppen?

Het slim shoppen voor rolgordijnen begint met het begrijpen van de factoren die de kosten beïnvloeden. De keuze van het materiaal, de afmetingen en extra functies hebben allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. Maak een lijst van je voorkeuren en vereisten voordat je begint met winkelen, zodat je gericht kunt zoeken naar de beste deals.

Hoe kun je de kosten verlagen van een rolgordijn?

Een van de effectiefste manieren om de kosten van rolgordijnen te verlagen, is door zelf te meten en te installeren. Professionele installatie kan aanzienlijk bijdragen aan de totale prijs. Daarnaast is het de moeite waard om aanbiedingen en kortingen in de gaten te houden. Sommige winkels bieden bundeldeals aan of hebben speciale aanbiedingen tijdens bepaalde periodes van het jaar.

Waar moet je op letten bij het samenstellen van een rolgordijn?

Bij het samenstellen van een rolgordijn zijn er verschillende elementen om rekening mee te houden. Kies het juiste materiaal dat past bij de functie van de ruimte. Voor kamers waar je volledige duisternis wilt, is verduisterend materiaal ideaal, terwijl transparante stoffen geschikt zijn voor ruimtes waar natuurlijk licht gewenst is. Overweeg ook de bedieningsopties, zoals handmatig of elektrisch, en de kleur die het beste bij je interieur past.

  1. Het belangrijkste is het meten van de juiste maat. Dit is gemakkelijk, maar moet zorgvuldig gebeuren. Bekijk per product/type rolgordijn onderaan de pagina de “meethandleiding” die exact aangeeft waar op te letten. Mocht je er toch niet uitkomen? Neem dan even contact met ons op.
  2. Kies een kleur die past bij jouw interieur en stijl. Vraag een gratis kleurstaal op om zeker te zijn van de juiste keuze.
  3. Kies een passende stof. Afhankelijk van de lichtdichtheid laat een stof meer of minder licht door. Let dus goed op wat voor type stof het is: verduisterend, lichtdoorlatend of een semi-transparant stof.

Zo kun je extra kosten voorkomen:

Om extra kosten te voorkomen, is het cruciaal om alle details van je bestelling zorgvuldig te controleren voordat je tot aankoop overgaat. Meet nauwkeurig de afmetingen op en wees duidelijk over eventuele extra functies die je wenst. Controleer de garantievoorwaarden en het retourbeleid van de verkoper om onaangename verrassingen te voorkomen.

Wat is goedkoper: transparant of verduisterend?

De keuze tussen transparante en verduisterende rolgordijnen heeft niet alleen betrekking op persoonlijke voorkeur, maar ook op het budget. Over het algemeen zijn transparante rolgordijnen vaak voordeliger dan hun verduisterende tegenhangers. Overweeg de functie van de ruimte en je budget bij het maken van deze beslissing.