Hoe hang je een rolgordijn op zonder boren?

Een kunststof kozijn is niet gemaakt om in te boren. Kunststof is in tegenstelling tot hout ook massief genoeg. In een kunststof kozijn zit vaak een ijzeren profiel, deze metalen zijn verzinkt en verlijmd, waarmee de bescherming tegen vocht wordt gerealiseerd. Als je hierin gaat boren verdwijnt deze bescherming en kunnen de profielen inwendig roesten. Smartfit rolgordijnen kunnen worden gemontgeerd zonder te boren. Ideaal dus voor onderandere kunststof kozijnen.

Een rolgordijn ophangen zonder boren

Een montage van een rolgordijn kan niet makkelijker dan dit. In twee stappen heb je het smartfit rolgordijn gemonteerd. Het smartfit rolgordijn wordt met L-vormige steuntjes op het kozijn vastgezet.

  1. Je klemt de steun op vier plekken tussen het glas en het rubber van de glaslat, alle vier de steuntjes moeten op 85 mm uit de hoek gepositioneerd worden voor een correcte montage van het smartfitframe.
  2. Als alle steuntjes zijn geplaatst dan klik je het rolgordijn in het frame in de steunen en klaar.

Tip: Een bankpas of creditcard is een handig hulpmiddel om de afstand van 85 mm uit de hoek te bepalen

rolgordijn zonder boren

Wat zijn smartfit rolgordijnen?

Heb jij kunststof kozijnen of kiepkantel ramen? Dan zijn Smartfit rolgordijnen zonder boren de oplossing. Speciaal ontwikkeld voor kozijnen en kiepramen. Het frame wordt eenvoudig op het kozijn geklikt door middel van steuntjes. Deze worden op maat gemaakt, past altijd en extra verduisterend zonder kieren.

  • Boren is niet langer nodig
  • Zeer gemakkelijk monteren
  • Op maat gemaakt (past altijd)
  • Extra verduisterend & geen kieren
  • Gemakkelijke bediening (handgreep)
  • Zeer kind veilig, geen trekkoord