screendoek-rolgordijn

Verschil tussen rolgordijn en gordijn?

Twijfel je erg tussen een rolgordijn en een gordijn? In dit artikel zetten we de voordelen en nadelen op een rijtje. Ook vertellen welke raamdecoratie goedkoper is.

Voordelen rolgordijnen
Rolgordijnen zijn heel makkelijk te installeren. Ook hebben zij een isolerende werking. Rolgordijnen zijn geschikt voor elke kamer. Er is een ruime keuze qua stoffen en types rolgordijnen. Rolgordijnen zijn op maat te maken tot 4 meter breed.

Nadelen rolgordijnen
Rolgordijnen geven een standaard uitstraling, maar gelukkig hebben wij diverse rolgordijnen namelijk, duo rolgordijnen, elektrische rolgordijnen, cassette rolgordijnen en nog veel meer! Bekijk hier.

Voordelen gordijnen
Gordijnen bekleden de ruimte goed aan. Gordijnen hebben een klassieke en chique uitstraling. Gordijnen verbeteren de akoestiek, doordat de stof geluid opneemt. Dit zorgt er voor dat je ruimte een stuk stiller is. Ook zijn de gordijnen isolerend en geschikt voor hoge ramen.

Nadelen gordijnen
De grootste nadeel is dat de gordijnen te veel ruimte in beslag nemen. Daarnaast heb je weinig invloed op de lichtinval. Je kan natuurlijk half de gordijn open schuiven, maar een echte schermer belichting is er niet. Dan raad ik je aan om een inbetween of vitrage te nemen.

Kosten
Rolgordijnen zijn over het algemeen goedkoper dan gordijnen. Het gaat natuurlijk niet om het kostenplaatje, maar wat past bij je woning. Heb je moeite mee met keuzes maken dan kan je altijd om advies vragen bij onze experts.