Voordelig alle type ramen isoleren met rolgordijnen op maat

Alle soorten raamdecoratie hebben een isolerende werking. Dus ook rolgordijnen kunnen isoleren. Ook bij rolgordijnen geldt hoe dikker de stof, hoe hoger de isolatiewaarde. Verduisterende rolgordijnen zijn dan ook de meest isolerende optie. Een belangrijke reden om voor isolerende rolgordijnen te kiezen is de aantrekkelijke prijs. Daarnaast speelt natuurlijk ook ‘smaak’ een grote rol. Het strakke en tijdloze design van een rolgordijn spreekt veel mensen nog aan.

Verschillende soorten ramen isoleren

Sommige oude huizen zijn nog voorzien van enkel glas. Met enkel glas verlies je de warmte al helemaal snel. Nieuwe huizen worden allemaal voorzien van dubbel glas, zelfs vaak HR++, dus met een hogere isolatiewaarde. Dat helpt zeker, maar alsnog gaat veel warmte verloren via ramen als je hier niks voor hebt hangen. Rolgordijnen zijn er in verschillende stoffen en kleuren en kunnen geleverd worden tot een breedte en hoogte van 4 meter. Zo passen ze op elk raam.

Ook zijn rolgordijnen perfect geschikt voor dakramen, kunststof kozijnen en kantel-kiepramen. Ook als je dus geen standaard raam in huis hebt, kun je deze goed isoleren. Doordat de rolgordijnen op maat worden gemaakt voor jouw ramen, sluiten deze perfect aan en heb je geen of weinig last van kieren waar tocht langs kan lopen.

Verduisterend Rolgordijn isoleert het beste

Net als bij gordijnen is de stof van het rolgordijn belangrijk voor de isolatiewaarde ervan. Transparante rolgordijnen hebben een dunne stof waar je doorheen kunt kijken. Een transparant rolgordijn isoleert dan ook het minst goed. 

Lichtdoorlatende rolgordijnen zijn iets dichter van stof en isoleren daarom beter. Verduisterende rolgordijnen zijn dikker van stof en hebben een speciale coating. Je kunt daardoor niet door de stof heenkijken. Verduisterende rolgordijnen zijn daardoor extra isolerend.

  • Past altijd precies
  • Dimout tot blackout stoffen
  • isolerende werking
  • Bediening: elektrisch, veer of met ketting
  • Geschikt voor alle type ramen: standaard, dakramen & kiep-kantel ramen.
  • Kies voor standaard of luxe afwerking (o.a. cassette)
  • 100% samenstellen naar wens

3 tips voor de beste isolatie

Met onderstaande tips weet je zeker dat je alles uit je warmtewerende rolgordijnen haalt.

Tip 1: Combineer twee soorten raamdecoratie

Door twee soorten raambekleding met elkaar te combineren creëer je een extra luchtlaag. Net als bij dubbel glas. Kies bijvoorbeeld voor isolerende overgordijnen én verduisterende rolgordijnen.

Tip 2: Kies voor rolgordijnen op maat

Zeker bij isolerende rolgordijnen is maatwerk van groot belang. Je wilt natuurlijk dat je rolgordijn goed aansluit. Zo voorkom je namelijk dat er alsnog warmte langs het raam ontsnapt. Bovendien straalt raamdecoratie op maat luxe uit. Een product dat net niet mooi aansluit geef je interieur juist een goedkope uitstraling.

Tip 3: Plaats rolluiken voor de ramen

Voor de allerbeste isolatie bekleed je de ramen zowel aan de buiten- als binnenkant. De beste optie om kou van de buitenkant van de ramen te weren is het rolluik. Bovendien werkt een rolluik in de zomer juist warmtewerend.