XL rolgordijn

Waar moet ik rekening mee houden bij het inmeten van XL rolgordijnen?

XL rolgordijnen zijn de sfeermakers in jouw ruimte en voegen warmte toe. Het is dan ook begrijpelijk dat je op zoek bent naar nieuwe gordijnen. Voordat je de gewenste gordijnen kunt bestellen dien je eerst de juiste maten te weten, maar hoe meet je gordijnen op? Wij helpen je graag met jouw gordijnen opmeten. Een gordijn opmeten is secuur werk en vereist dus de nodige oplettendheid. Het is belangrijk dat je je eerst goed inleest voordat je aan de slag gaat. Zo zorg je voor optimaal resultaat en dus voor een aanwinst in je ruimte

Voorbereiding: Wat heb ik nodig?

Voordat u begint met het meten van uw nieuwe rolgordijn, zijn er een paar dingen die u nodig heeft.

• Meetlint, liniaal of laserafstandsmeter

• pen of potlood

• Papier (om de afmetingen op te schrijven)

Houdt rekening met obstakels voor het opmeten.

Denk aan deurkrukken voor tuindeuren, vouwramen, kozijnen, plinten en meer. De afstand wordt bepaald door de vouwdiepte van het gordijn. Hoe dieper de vouw, hoe langer de afstand tot het obstakel. Als je het niet zeker weet, kun je altijd de studio vragen naar de te gebruiken diepte. Gebruik een (metalen) meetlint die lang genoeg is om de breedte in één keer te meten. Het is handig omdat u de afzonderlijke stukken niet hoeft te meten en de maten bij elkaar optelt. Voorkom misverstanden. Meet daarom zeker twee keer.

Hulp nodig?

Wilt u uw rolgordijnen niet zelf opmeten, maak dan gebruik van onze gratis meetservice. Na het plannen van een afspraak komt de meetservice langs om uw gordijnen op te meten. Onze adviseurs helpen u thuis kiezen en adviseren. Als u vragen of opmerkingen heeft over gordijnmetingen, neem dan gerust contact met ons op. Lees hier meer over onze meetdiensten.