In de dag of op de dag?

Als u rolgordijnen bestelt heeft u de keuze uit montage ‘in de dag’ en ‘op de dag’. Dit is niet alleen een verschil in de manier van monteren, het zorgt ook voor een hele andere uitstraling! Veel mensen weten wel hoe zij hun rolgordijn willen monteren. Toch vinden ze het lastig om te bepalen of zij dan in de dag of op de dag monteren. Als u niet weet hoe u het gaat monteren, waar kiest u dan voor en waar houdt u rekening mee?

Wat is het verschil tussen in de dag of op de dag?

Bij in de dag wordt het rolgordijn in het kozijn gehangen en komt het rolgordijn vaak tussen een kozijn of tussen twee muren te hangen. U bevestigt het rolgordijn meestal aan het plafond van het kozijn. Als mensen twijfelen of zij in de dag of op de dag gaan monteren, vragen wij: komt het rolgordijn tussen het kozijn of twee muren te hangen? Dan is het vaak in de dag. Op de dag betekent vaak dat het rolgordijn over het hele kozijn wordt gehangen. De montage wordt vaak op de muur naast het kozijn geplaatst. Het rolgordijn wordt vaak met een overlap besteld zodat het rolgordijn het hele kozijn bedekt.

Rolgordijn in de dag

In de dag is een meer traditionele methode om rolgordijnen te monteren. Het zorgt ervoor dat het kozijn zichtbaar blijft. Vooral bij een diep kozijn is het mooi om het gordijn tussen het kozijn in te monteren. Het is bij in de dag belangrijk om heel precies in te meten en de juiste maten op te geven. Wij raden aan om wat speling te nemen, minimaal 5 -10 mm zodat u zeker weet dat het rolgordijn tussen het kozijn of de muren past.

Rolgordijn op de dag

De breedte die u opgeeft is de breedte van de cassette of van steun tot steun, het rolgordijndoek is altijd smaller (37-42 mm in totaal). Als u wilt dat het rolgordijndoek het hele kozijn bedekt, dan dient u te kiezen voor een overlap. Een belangrijk voordeel van montage op de dag met overlap is dat er minder of geen licht binnenkomt. Dit is bijvoorbeeld handig voor een verduisterend gordijn in de slaapkamer. Een ander voordeel van montage op het kozijn is dat u zelf de overlap kunt bepalen en aangezien het rolgordijn nergens tussen komt te hangen, mikt het minder nauw met de maten die u opgeeft.

Rolgordijnen op maat

U kunt de rolgordijnen tot de millimeter nauwkeurig opgeven en wij kunnen rolgordijnen tot 4 meter breed en hoog op maat maken. Als u kiest voor rolgordijn in de dag is het dus belangrijk om speling te nemen zodat u zeker weet dat het rolgordijn past. Een rolgordijn op maat is een maatproduct en dat kan niet retour worden genomen. Voor een montage op de dag dient u zelf de overlap erbij op te tellen, u ziet hieronder hoe u rolgordijnen in de dag of op de dag dient in te meten:

in de dag op op de dag


Rolgordijn nu in 2016 met 20% korting bestellen

Voor klanten hebben wij nu een leuke kortingsactie waarbij u 20 % korting krijgt op het hele orderbedrag, ook wordt uw bestelling in Nederland gratis thuisbezorgd.

maandactie rolgordijnen