Hoe hang ik een standaard rolgordijn op

Rolgordijnen zijn populaire raamdecoratie, omdat rolgordijnen erg functioneel en makkelijk te bedienen zijn. Rolgordijnen zijn relatief goedkope raamdecoratie mits u de montage zelf doet. Als u een bedrijf of klusjesman inschakelt dan verandert de prijs natuurlijk ook. Veel mensen krijgen toch de zenuwen bij de gedachten dat zij zelf een standaard rolgordijn moeten ophangen.

Verschillende soorten rolgordijnen

Er zijn verschillende soorten rolgordijnen en bij iedere soort hoort weer een andere montage. Bij RolgordijnenExpert.NL heeft u de keuze uit verschillende soorten uitvoeringen zoals: een standaard rolgordijn met zijsteunen, een rolgordijn met montageprofiel, een rolgordijn met een ronde cassette, een rolgordijn met een vierkante cassette of een smartfitrolgordijn. Wij hebben gelukkig voor u handige montagehandleidingen.

Hoe hang ik een standaard rolgordijn op?

1. U meet de bestelbreedte op
2. U haalt 3 mm van de bestelbreedte af en u tekent op de muur of het kozijn waar de montagesteunen moeten komen
3. U boort de gaten voor de steunen in de muur (als u pluggen gaat gebruiken)
4. U monteer de steunen op de muur of het kozijn
5. Het rolgordijn heeft aan één kant een veer die ingedrukt kan worden, deze monteert u als eerste in de steun
6. Daarna klemt u de andere kant van het rolgordijn in de steun
7. U schuift de afdekdopjes op de montagesteunen voor een afgewerkt resultaat
8. U kunt uw rolgordijn nu bedienen met de ketting

Standaard rolgordijn ophangen


In minder dan 2 minuten een standaard rolgordijn ophangen

Mensen vinden het vaak erg lastig om een rolgordijn op te hangen daarom luidt de vraag dan ook vaak: Hoe hang ik een standaard rolgordijn op? Zoals u kunt lezen is het eigenlijk vrij eenvoudig om een standaard rolgordijn op te hangen, u hoeft zich dan ook geen zorgen te maken. U kunt het rolgordijn dat speciaal voor u op maat gemaakt is al ophangen in minder dan 2 minuten. Onze Engelse collega`s laten in onderstaand filmpje zien hoe makkelijk het is en snel het gaat om een rolgordijn te monteren.