Hoe hang ik een rolgordijn met cassette op

Een rolgordijn met cassette is ons meest verkochte rolgordijn en dat is niet zo gek. Een cassette geeft een rolgordijn een luxe uitstraling en het is ook beter voor de kwaliteit en het behoud van het rolgordijn. U heeft de keuze uit een ronde cassette of een vierkante cassette, vierkante cassettes staan mooier in strakke interieuren. De cassette, gemaakt van aluminium, wordt in drie kleuren gemaakt: wit, technisch zilver of zwart.

Hoe hang ik een rolgordijn met cassette op?

Een rolgordijn met cassette wordt geleverd met metalen clipjes en daar kunt u het rolgordijn in klikken. Hieronder leest u hoe u een rolgordijn met cassette moet monteren:
1. U meet de bestelbreedte op
2. U bepaalt waar de montagesteunen op de muur komen, de buitenste steunen moeten minimaal 60 mm van het uiteinde van de bestelbreedte komen.
3. U boort de gaten voor de steunen in de muur (als u pluggen gaat gebruiken)
4. U monteer de steunen op de muur of het kozijn
5. De steunen kunt u aan de onderkant indrukken, u bepaalt hoe het rolgordijn komt te hangen 
6. Daarna klikt u het rolgordijn in de steunen

Rolgordijn met cassette ophangen

In 1 minuut een rolgordijn met cassette ophangen

Een rolgordijn met cassette ophangen is erg eenvoudig, in 1 minuut heeft u het rolgordijn al hangen en kunt u deze gebruiken. Als u ons niet gelooft, kijk dan naar onderstaand filmpje van onze Amerikaanse collega`s waarbij ze laten zien dat het rolgordijn met de cassette zo wordt opgehangen. Onze steunen zijn wel iets anders, maar het principe werkt hetzelfde

Hoe demonteer ik het rolgordijn met cassette?

Stelt u voor dat u het rolgordijn eraf wilt halen, omdat u de ramen gaat lappen of gaat verhuizen, dan is demonteren net zo makkelijk als het rolgordijn ophangen. U moet eigenlijk de stappen omdraaien, u moet het rolgordijn niet erin klikken, maar eruit klikken. Dat kunt u het beste doen door met een schroevendraaien op de lange onderzijde van de steun drukken en dan kunt u het rolgordijn eruit klikken.