Rolgordijn met montageprofiel ophangen

ERolgordijn met montageprofielen rolgordijn met montageprofiel is ideaal, omdat het het ophangen van een rolgordijn makkelijker maakt. Een montageprofiel is een aluminium lat die loopt aan de achterkant van het rolgordijn van steun tot steun. U kunt het rolgordijn monteren door middel van montageclipjes waarbij u de aluminium lat er simpelweg in kunt klikken. In sommige situaties is het namelijk moeilijk de standaard steunen te plaatsen en dan is het montageprofiel een uitkomst.

In 1 minuut een rolgordijn met montageprofiel ophangen

Een rolgordijn met montageprofiel wordt met dezelfde montage geleverd als bij een rolgordijn met cassette, omdat een cassette eigenlijk ook een soort montageprofiel is. Hieronder leest u hoe u het rolgordijn in de montagesteunen kunt klikken.
1. U meet de bestelbreedte op
2. U bepaalt waar de montagesteunen op de muur komen, de buitenste steunen moeten minimaal 60 mm van het uiteinde van de bestelbreedte komen.
3. U boort de gaten voor de steunen in de muur (als u pluggen gaat gebruiken)
4. U monteer de steunen op de muur of het kozijn
5. De steunen kunt u aan de onderkant indrukken, u bepaalt hoe het rolgordijn komt te hangen
6. Daarna klikt u het rolgordijn in de steunen

Rolgordijn met montageprofiel ophangen

Hoeveel steunen krijg ik bij een montageprofiel?

Het monteren is dus vrij eenvoudig, u krijgt afhankelijk van de breedte een aantal montagesteunen zodat het rolgordijn stevig hangt.

Steunen montageprofiel

Wat is het voordeel van een montageprofiel?

Er zit een meerprijs aan een rolgordijn met een montageprofiel ten opzichte van een rolgordijn met zijsteunen en veel mensen snappen niet wat de meerwaarde is van een montageprofiel. Sowieso gaat het monteren van een rolgordijn met montageprofiel makkelijker, maar ook is het nauwkeuriger. Bij zijsteunen moet u zelf de positie op de muur of het kozijn bepalen, maar bij een montageprofiel mikt het iets minder nauw. Het is wel belangrijk dat de steunen waterpas komen te hangen.