Wat zijn de beste verduisterende rolgordijnen voor de slaapkamer?

De zomer is een tijd waar het langer licht blijft en ’s morgens eerder zonnig is. Voor de mensen die nog even lekker in bed willen blijven liggen zijn dan de verduisterende rolgordijnen ideaal. Ook in de kinder- en babykamer is het fijn om een verduisterend rolgordijn te hebben, zodat uw zoon of dochter lekker door kan slapen.

Nummer 1: rolgordijn met zijgeleiding

Het beste en meest verduisterende rolgordijn is een rolgordijn met een verduisterende stof en zijgeleiding. Het rolgordijn wordt met een cassette geleverd zodat er aan de bovenkant geen zonlicht doorkomt en aan de zijkant van het rolgordijn zitten aluminium u-profielen, de stof loopt door deze metalen profielen zodat er aan de zijkant geen licht doorschijnt.

rolgordijn met zijgeleiding                 rolgordijn met u-profiel

Wat zijn de voordelen van verduisterende rolgordijnen?

Afgelopen jaar zijn er ook veel verduisterende rolgordijnen besteld en dat is niet zo gek. Verduisterende rolgordijnen zijn ideaal voor een slaapkamer of een ruimte waar u geen lichtinval wil hebben. Naast dat het een ruimte verduisterd zorgt een verduisterend rolgordijn ervoor dat de warmte van de zon wordt tegengehouden, zeker als u een lichte kleur rolgordijn heeft. De lichte kleur weerkaatst het zonlicht en daarmee de warmte. Ook hebben verduisterende rolgordijnen een geluiddempende werking en dat is ook prettig op een slaapkamer.

Top 10 meest verkochte verduisterende rolgordijnkleuren:

Kies altijd voor een rolgordijnkleur die al voorkomt in uw slaapkamer, zoals dezelfde kleur als een muur of dekbedovertrek. Twijfelt u welke kleur het mooist staat in uw slaapkamer, kijk dan eens wat onze meest verkochte rolgordijnkleuren zijn in een verduisterende stof:

1. Rolgordijn Uni verduisterend Grijs/ Antraciet  **Al 1590 keer besteld**

In een witte kamer, geeft een grijs/antraciet rolgordijn een mooi contrast en past het goed in een strak interieur. Daarnaast is het ook niet zo donker van kleur als een zwart rolgordijn, maar geeft het een warmere uitstraling. De technisch zilveren cassette staat mooi bij een grijs rolgordijn.

verduisterend rolgordijn grijs slaapkamer

 2. Rolgordijn Uni verduisterend Wit ** Al 1344 keer besteld**

Één van de meest gekozen kleuren voor een verduisterend rolgordijn blijft toch wit. De kleur is overal mee te combineren en past in ieder interieur. Er staan meerdere kleuren wit in de lijst, hieruit blijkt ook dat wit een populaire kleur is.

Wit verduisterend rolgordijn

 3. Rolgordijn Uni verduisterend Zwart **Al 856 keer besteld**

Met de tegenhanger van wit, weet u zeker dat uw kamer goed donker is. Hoewel een heel zwart interieur voor veel mensen te donker is, is een zwart rolgordijn ideaal. Een nadeel van de kleur zwart is dat het veel warmte aantrekt in de zomer.

Zwart verduisterend rolgordijn slaapkamer

 4. Rolgordijn Uni verduisterend Off White **Al 781 keer besteld**

In een blauwe of roze babykamer geeft een off white verduisterend rolgordijn een mooie afwisseling. Daarnaast is een off white gordijn ook duurzaam, mocht u de kleur van de babykamer veranderen, betekent dit niet dat u het rolgordijn aan hoeft te passen.

Rolgordijn off white slaapkamer

 5. Rolgordijn Uni verduisterend Gebroken Wit **Al 637 keer besteld**

Het gewone wit kan door sommigen gezien worden als fel, een wat warmere optie is dan de kleur gebroken wit. Mocht u het verschil tussen de verschillende kleuren wit willen zien of een van onze andere kleuren willen ontvangen, kunt u hier een gratis sample aanvragen.

6. Rolgordijn Uni verduisterend Beige **Al 614 keer besteld**

Een beige rolgordijn staat eigenlijk goed in iedere slaapkamer, het is een lichte kleur dus dat zorgt ervoor dat een ruimte groter lijkt en daarnaast trekt het in de zomer de warmte niet aan. Beige kan eigenlijk met iedere kleur gecombineerd worden, maar staat het mooiste in combinatie met wit, bruin, grijs of blauwe tinten.

beige rolgordijn slaapkamer

 7. Rolgordijn Uni verduisterend Taupe **Al 595 keer besteld**

Taupe is een kleur die met de jaren populairder is geworden. Het is een grijs/bruine kleur en geeft een warme en rustige uitstraling, precies wat u nodig heeft in een slaapkamer. De kleur wordt vaak gecombineerd met andere natuurlijke kleuren zoals wit, créme, beige of grijs.

8. Rolgordijn Uni verduisterend Lichtblauw

**Al 571 keer besteld**

Lichtblauw geeft een frisse uitstraling en is een kleur die u vaak terug ziet op een baby- of kinderkamer. Het is een subtiele kleur en staat vooral leuk als het met andere lichtblauwe accessoires wordt gecombineerd.

Licht blauw rolgordijn

9. Rolgordijn Uni verduisterend Licht grijs **Al 542 keer besteld**

Lichtgrijs is een kleur die goed gecombineerd kan worden met andere grijstinten, maar ook met natuurlijke tinten als beige of wit. Een felle kleur als dekbed of accessoires kan de iets wat saaie kleur lichtgrijs doorbreken.

10. Rolgordijn Uni verduisterend Roze

**Al 521 keer besteld**

Mooi roze is niet lelijk en dat geldt ook zeker voor een rolgordijn. Deze kleur komt natuurlijk vaak voor op meisjes slaapkamers, maar ook voor volwassenen staat een roze rolgordijn mooi in de slaapkamer, het brengt een romantische sfeer met zich mee.

roze rolgordijn slaapkamer