De voordelen van een elektrisch rolgordijn

Rolgordijnen staan er om bekend simpel en functioneel te werken, maar er is tegenwoordig nog iets makkelijkers, namelijk elektrische rolgordijnen. Het grote verschil met een normaal gordijn is natuurlijk de bediening. Een ‘gewoon’ rolgordijn bedient u met een ketting en zo kunt u het rolgordijn op de gewenste hoogte vastzetten. Een elektrisch rolgordijn bedient u met een wandschakelaar of een afstandsbediening.

Voordeel 1: gemak

De voordelen van elektrische rolgordijnen

Een elektrisch rolgordijn bedient u gemakkelijk en snel met een wandschakelaar of afstandbediening. U kunt het rolgordijn laten zakken met het pijltje omlaag en ophalen met het pijltje omhoog, makkelijker dan dat gaat het niet.

Voordeel 2: favoriete positie met 1 druk op de knop 

U kunt zelfs met de wandschakelaar of afstandsbediening uw favoriete positie instellen, zodat u met 1 druk op de knop de gewenste positie heeft. Veel mensen hebben hun rolgordijnen maar in drie posities hangen: helemaal opgerold, half open of helemaal dicht. Helemaal open of dicht is niet zo moeilijk, maar hoe lekker is het als u het rolgordijn half open altijd op dezelfde posities heeft?

Voordeel 3: meerdere rolgordijnen tegelijk bedienen

U kunt de wandschakelaar of afstandbediening zo programmeren dat u ook meerdere rolgordijnen tegelijkertijd kunt bedienen. Heeft u dus veel ramen in een ruimte dan kunt u met 1 druk op de knop de rolgordijnen bedienen, met één afstandbediening kunnen vijf rolgordijnen tegelijkertijd worden bediend.

Hieronder ziet u een filmpje over de bediening van elektrische rolgordijnen:

Voordeel 4: geschikt voor hoge ramen

Elektrische rolgordijnen zijn ook speciaal gemaakt voor ramen die moeilijk te bereiken zijn. Deze kunnen bijvoorbeeld te hoog zitten om deze makkelijk te kunnen bedienen of in een hoek zitten waar moeilijk bij te komen is. Een elektrisch rolgordijn is gemakkelijk vanaf een afstand te bedienen, er hoeft dus geen ladder meer erbij gepakt te worden.

Elektrische rolgordijnen hoge ramen   Rolgordijn hoge ramen

Voordeel 5: kindveilig

Met een elektrisch rolgordijn heeft u geen ketting meer nodig en dat maakt uw rolgordijn kindveilig! Kinderen kunnen niet meer met een ketting spelen en daarnaast kan een ketting rommelig open.

Voordeel 6: strakke uitstraling

Omdat een elektrisch rolgordijn dus geen ketting heeft, heeft het een strakke uitstraling. Het staat mooier en luxer bij uw interieur als er geen ketting meer naast het rolgordijn hangt maar deze bedient kan worden met één enkele elegant uitziende schakelaar of afstandsbediening.

de voordelen van een elektrisch rolgordijn

Voordeel 7: ruime keuze kleur en opties

U heeft bij elektrische rolgordijnen net als gewone rolgordijnen een ruime keuze aan verschillende kleuren, stoffen en opties. Wij hebben meer dan 280 kleuren en u kunt kiezen voor een verduisterende, lichtdoorlatende of transparante stof. Ook kunt u kiezen voor verschillende type onderlatten en cassettes.

elektrische rolgordijnen kleuren

Voordeel 8: twee jaar garantie

Er geldt een garantie van 2 jaar op een elektrisch rolgordijn.