Wat zijn Duo rolgordijnen?

Bent u op zoek naar een raamdecoratie die functioneel werkt, licht doorlaat, privacy biedt en er mooi uitziet? Kies dan voor een duorolgordijn, het is namelijk echt de trend van nu. Duorolgordijnen werken hetzelfde als gewone rolgordijnen, u kunt het rolgordijn van boven naar beneden bedienen met een ketting. Een Duo rolgordijn heeft alleen een luxe uitstraling en u kunt zelf de lichtinval bepalen, omdat u het rolgordijn in drie standen kunt zetten.

Definitie van duo rolgordijnen: duo rolgordijnen zijn voorzien van een stof bestaande uit horizontale banen van vitragestof afwisselend met een dichte stof. De stof bestaat uit twee lagen die achter elkaar zitten en over elkaar heen bewegen. U kunt een duorolgordijn van boven naar beneden bedienen met een ketting. En de linchtinval bepalen door het rolgordijn in drie standen te zetten: open, half open en gesloten stand.

3 posities in 1 duorolgordijn

3 in 1 duo rolgordijnRolgordijnen zijn alleen voorzien van een enkele stof en duorolgordijnen hebben een dubbele stof die bestaat uit horizontale banen van vitragestof afwisselend met een dichte stof. U kunt er dus voor kiezen hoe ver u het doek naar beneden laat zakken en of u de vitrage banen wilt zien of daarachter de dichte banen laat hangen. De vitrage banen zijn doorzichtig en laten licht binnen, de duorolgordijnen hangen dan ook vaak overdag in een stand waarbij de vitragestof zichtbaar is. Als u `s avonds meer privacy wilt dan is het aan te raden om de dichte stof achter de vitragebanen te hangen. Hieronder ziet u de standen van een duorolgordijn:

1. Open stand
2. Half open stand
3. Gesloten stand

Duorolgordijnen in verschillende standen van links naar rechts: de gesloten stand, de half open stand en de open stand

duo rolgordijnen standen

Hoe wordt een duo rolgordijn geleverd?

duo rolgordijn met cassetteDe duo rolgordijnen worden standaard geleverd met een ronde cassette. Duorolgordijnen zijn verder voorzien van een metalen ketting en u kunt kiezen uit een mooi afgewerkte onderlat of een aluminium roede. Als u de duo rolgordijnen naast elkaar wilt hangen, dan kunt u dit in het bestelscherm gemakkelijk aangeven. Wij houden er dan rekening mee dat de horizontale banen op gelijke hoogte komen. Een ander voordeel is dat wij duorolgordijnen breed kunnen leveren, daarom is dit ook geschikt voor een breder raam. De maximale breedte die wij kunnen leveren is 2600 m

Hoe monteert u een duorolgordijn?

Het monteren van een duorolgordijn is erg eenvoudig, u kunt de rolgordijnen makkelijk aan de muur of aan het plafond bevestigen met montagesteunen. U bepaalt eerst waar op de muur of het plafond de steunen moeten komen en dan klikt u de cassette erin. Vervolgens kunt u het rolgordijn gelijk met de ketting bedienen.

Montatie van een duo rolgordijn

 Populaire duo rolgordijnen kleuren

Als u een duo rolgordijn online wilt gaan bestellen dan dient u eerst te bedenken welke kleur u wilt gaan bestellen. Populaire kleuren van duorolgordijnen zijn wit en crème. Dit komt, omdat deze lichte kleuren een ruimte groter laten lijken, ze rustig staan en goed te combineren zijn met andere kleuren. Ook grijs en bruine duorolgordijnen zijn favoriet. Dit komt, omdat u deze warme, natuurlijke kleuren ook veel terugziet in interieurs. Met name in ruimtes als de woonkamer of slaapkamer. In de woonkamer zijn duo rolgordijnen ideaal, omdat u zelf met het licht en uw privacy kunt spelen. In de slaapkamer is het handig als u overdag licht heeft. Als u zich gaat omkleden in de slaapkamer is privacy erg fijn, ook dit is mogelijk met een duo rolgordijn. Het is wel zo dat er altijd licht doorkomt. de duo rolgordijnen zijn namelijk niet voorzien van een verduisterende black-out stof. Het is dus niet aan te raden om alleen duorolgordijnen te hangen in de slaapkamer.

Wit duorolgordijn

 Hoe bestelt u een duorolgordijn?

Bij ons kunt u duo rolgordijnen op maat laten maken tot een breedte van 2600 mm en een hoogte van 3000 mm. U kunt lekker gemakkelijk vanuit huis, achter uw eigen computer bestellen. Wij adviseren u wel om onze inmeethandleiding te gebruiken als u gaat inmeten. Zo weet u zeker dat het rolgordijn past. Mocht u twijfelen over uw situatie dan kunt u altijd een foto sturen en dan kunnen wij met u meedenken.

Wat zijn de voordelen van duo rolgordijnen?

Na het lezen van de informatie weet u inmiddels wat een duorolgordijn is en hoe het werkt. U merkt al dat duorolgordijnen toch best veel voordelen met zich meebrengen. Daarom hebben wij dat nog even kort voor u op een rijtje gezet:
– Met een duorolgordijn bepaalt u zelf de lichtinval
– Duorolgordijnen werken erg functioneel
– Duorolgordijnen hebben een luxe uitstraling
– U heeft twee jaar garantie op duorolgordijnen
– Er zijn genoeg kleuren duorolgordijnen
– Duorolgordijnen zorgen voor privacy

Hoe werkt een duorolgordijn?

Hieronde ziet u nogmaals een filmpje van hoe een duorolgordijn werkt:

Tijdelijke actie

Tijdelijk 20% korting op gehele assortiment + gratis thuisbezorgd. Ook alle duo-rolgordijnen.

rolgordijnen actie gratis thuisbezorgd