Gids voor het installeren van rolgordijnen: veelvoorkomende fouten en hoe ze te vermijden

Rolgordijnen zijn een populaire keuze voor vele huiseigenaren vanwege hun eenvoudige installatie, strakke uitstraling en functionele voordelen. Maar net als bij elk ander huisinrichtingsproject, zijn er enkele valkuilen waar mensen in kunnen trappen bij het kiezen en installeren van rolgordijnen. In deze gids bespreken we enkele van de meest voorkomende fouten en hoe je ze kunt vermijden, zodat je het meeste uit je rolgordijnen kunt halen.

1. Niet de juiste maat kiezen:

Een van de meest voorkomende fouten bij het kopen van rolgordijnen is het niet correct meten van de ramen. Te grote of te kleine rolgordijnen kunnen er slordig uitzien en de functionaliteit ervan verminderen.

Hoe te vermijden: Meet altijd zorgvuldig de breedte en hoogte van je ramen voordat je rolgordijnen koopt. Gebruik een metalen meetlint voor nauwkeurige metingen en neem de grootste maat als referentie. Bij twijfel kun je altijd een professional raadplegen om de juiste maat te bepalen.

2. Geen rekening houden met de locatie van het raam:

Sommige mensen vergeten na te denken over de locatie van het raam bij het kiezen van het type rolgordijn. Bijvoorbeeld, in vochtige ruimtes zoals badkamers, kunnen stoffen rolgordijnen sneller beschadigd raken door vocht.

Hoe te vermijden: Overweeg de functie en locatie van het raam bij het kiezen van het type rolgordijn. Voor vochtige ruimtes zijn vochtbestendige materialen zoals PVC een betere keuze. Voor ramen die veel zonlicht ontvangen, kies je voor verduisterende stoffen om de warmte en het licht buiten te houden.

3. Verkeerde montage:

Een andere veelvoorkomende fout is het verkeerd monteren van de rolgordijnen. Dit kan leiden tot wiebelen, moeilijkheden bij het omhoog en omlaag doen, of zelfs schade aan het raamkozijn.

Hoe te vermijden: Volg altijd nauwkeurig de instructies van de fabrikant bij het monteren van de rolgordijnen. Zorg ervoor dat je de juiste gereedschappen gebruikt en de montagesteunen op de juiste plaats monteert, stevig bevestigd aan het raamkozijn of de muur.

TIP: bekijk hier onze montage service, zodat montage fouten voorkomen worden

4. Verwaarlozing van de bedieningsmechanismen:

Het negeren van de verschillende bedieningsmechanismen kan leiden tot ongemak en frustratie bij het gebruik van de rolgordijnen. Sommige mensen kiezen bijvoorbeeld voor handmatige bediening terwijl ze eigenlijk beter af zouden zijn met een elektrisch systeem.

Hoe te vermijden: Denk goed na over welk bedieningssysteem het beste past bij jouw behoeften en levensstijl. Elektrische bedieningen bieden gemak en zijn ideaal voor grote ramen of moeilijk bereikbare plaatsen, terwijl handmatige bedieningen misschien meer geschikt zijn voor kleinere ramen of voor degenen die de voorkeur geven aan een eenvoudiger systeem.