Welke gordijnen op maat kunnen het beste warmte en kou tegenhouden?

De akoestiek in de kamer is beter en met mooie (verduisterende) overgordijnen voeg je snel een heleboel sfeer toe in jouw woning. Daarbij bieden deze gordijnen een goede isolerende functie. Deze houden tocht, kou en warmte goed tegen. Zo behoud je een behagelijke tempratuur in zowel de zomer als winter, zonder veel gebruik te maken van een airco of verwarming.

Welke gordijnen op maat kunnen het beste isoleren?

  1. Black-out verduisterende gordijnen. Deze hebben een erg zware en dichte stof die kou en tocht goed tegenhoudt.
  2. Dikke velours of dicht geweven katoenen gordijnstoffen zorgen zeker voor een goede warmte wering. 
  3. Gecombineerde gordijnen. Kies voor het gewenste transparante gordijn en hang hier ook een overgordijn bij. Naast dat het overgordijn op zichzelf goede isolatie biedt wanneer jij deze in de avond sluit, creëer je zo ook een luchtlaag tussen de gordijnen. Deze luchtlaag heeft ook een isolerende functie, net als bij dubbelglas.

Hoe kun je kou en warmte isoleren met gordijnen?

De dikke stoffen van verduisterende gordijnen helpen je om kou die via de ramen binnen komt tegen te houden én je slaapkamer donkerder te maken. Natuurlijk kies je voor jouw slaapkamer gordijnen in de kleur die je zelf het mooist vindt. De verwarming kan een aantal graden lager worden gezet, of misschien zelfs uit. Zo kun je met isolerende gordijnen €220 tot €270 euro per jaar besparen. Daarnaast houden deze ook warmte tegen in de zomer, waardoor de airco ook lager kan worden gezet.

Hoe goed kunnen gevoerde gordijnen het huis isoleren?

Je wilt mooi, strak en natuurlijk of juist ingetogen, gewoon gordijnen met een rustige uitstraling. Dan kun je ook kiezen om gordijnen te voeren. Zo maak je de gordijnen dikker, zodat deze een beter isolerende functie krijgen. Met een extra stof achter je gordijnen houdt je de kou ook uit je woonkamer, kinderkamer of slaapkamer. Gevoerde slaapkamer gordijnen hebben net als black-out gordijnen een verduisterend effect. Het extra laagje stof beschermt je gordijnen tegen de zon.

Wat zijn de voordelen van isolerende raamdecoratie?

Isolerende raamdecoratie heeft veel voordelen, om hier een paar van op te noemen:

  • Het bespaart kosten op de energierekening
  • Een dubbele laag raamdecoratie isoleert effectief en houd daarmee de kou buiten
  • Raamdecoratie is voordeliger dan verbouwen
  • Het ruime en diverse aanbod in raamdecoratie is er ook altijd wel een set raamdecoratie te creëren die perfect past bij jouw interieur