trends rolgordijnen

Rolgordijnen trends voor 2021

2021 is al weer even begonnen, maar het echte raamdecoratieseizoen komt eraan! De lente is het moment om je interieur te veranderen en een frisse look te geven. Bovendien gaat de zon meer én langer schijnen. Hoewel rolgordijnen al jarenlang populair populair zijn, zie je toch elk jaar weer nieuwe trends. Lees hier wat de laatste rolgordijnen trends zijn voor 2021.

Top 6 rolgordijnen trends voor 2021

 1. Okergeel rolgordijn
 2. Rolgordijn bij industrieel interieur
 3. Olijfgroen rolgordijn
 4. Duo rolgordijnen
 5. Eyecatcher rolgordijnen & met print
 6. Elektrische rolgordijnen
elektrische rolgordijnen

#1 Rolgordijnen trends: okergeel rolgordijn

Okergeel was al de kleur van 2020, maar blijft populair in 2021. Okergeel is een warme kleur en staat eigenlijk bij alles mooi, maar met name bij houten vloeren en natuurlijke materialen. Raamdecoratie is een manier om sfeer te brengen in een ruimte. Een okergeel rolgordijn zorgt dus voor een warme uitstraling.

Okergeel-rolgordijn

Okergeel wordt vaak gecombineerd met aardekleuren, zoals roestbruin, legergroen, maar ook met zwart. Als je okergeel combineert met zwart, dan komen beide kleuren goed tot zijn recht en versterken zij elkaar. Deze trendy kleur komt overal terug:

 • Okergeel in kinderkamers
 • In woonkamers
 • Op kantoren

#2 Rolgordijnen trends: industrieel interieur

Het is één van de meest populaire trends in ons land: industrieel. Robuust en ruimtelijk met een tintje vintage. Wat hier perfect bij past zijn donkere rolgordijnen en duo rolgordijnen met metalen ketting. Denk hierbij aan de kleuren antraciet, donkerblauw, beton grijs, legergroen of zwart. Erg stoer en het benadrukt strakke lijnen die zo goed passen bij een industriële stijl. Stel jouw rolgordijnen hier zelf zo industrieel mogelijk samen.

rolgordijn industrieel

#3 Rolgordijnen trends: olijfgroen rolgordijn

olijfgroen rolgordijn

Olijfgroen is ook een kleur die al jarenlang populair is. Het is een natuurlijke kleur en daarom erg geliefd, Groen brengt rust aan een ruimte en olijfgroen kan goed gecombineerd worden met andere kleuren. Olijfgroen staat mooi met andere kleuren groen, maar ook met zwart, grijs, blauw en okergeel.

Vergeet ook niet groene planten, deze zijn tegenwoordig niet weg te denken uit uw interieur. Planten maken net als raamdecoratie uw ruimte af en zorgen voor veel sfeer. Planten zijn verder goed voor je gezondheid. De kleur groen zie je overal terug:

 • Groen in kinderkamers
 • In woonkamers
 • Op kantoren

#4 Rolgordijnen trends: duo rolgordijnen

Steeds meer mensen maken de overstap van ‘gewone’ rolgordijnen naar duo rolgordijnen. Een duo rolgordijn bestaat uit een dubbele stof met horizontale banen. Een duo rolgordijn heeft een fantastische uitstraling en je kunt echt spelen met de lichtinval. Duo rolgordijnen lijken op dit gebied namelijk een beetje op jaloezieën. De duo’s zijn voorzien van een stof bestaande uit banen met een dichte en doorzichtige stof afgewisseld. Vanwege de horizontale banen kun je het duo rolgordijn op drie standen te zetten, zoals je ziet op de onderstaande foto.

duo rolgordijn op maat

#5 Rolgordijnen trends: print rolgordijnen

Alles wit is niet meer van deze tijd. Tegenwoordig nemen wij meer risico’s in ons interieur: eyecatchers en prints. Maak een statement in jouw woning met een eye-catching rolgordijn. Een rolgordijn met een frisse kleur of een opvallende print kan de sfeer in het interieur totaal veranderen. Denk aan een retro bloemenprint of aan een oerwoud van groene bomen op jouw rolgordijn. Stel via deze link een kleurrijk semi-transparant rolgordijn samen.

 • Botanische prints
 • Dierenprints
 • Bloemenprints
 • Patroonprints

Wil je meer sfeer toevoegen, maar vind je het iéts te spannend om een uitgesproken print te kiezen? Ga dan voor een print rolgordijn met een gemêleerde stof. Op deze manier zorg je dat het rolgordijn tijdloos blijft; zo kun je er wellicht langer van genieten. Rolgordijnen op maat gaan immers jarenlang mee.

#6 Rolgordijnen trends: elektrische rolgordijnen

Iedereen heeft het druk, dus wij kiezen steeds meer voor gemak. Wat is makkelijker dan een rolgordijn elektrisch bedienen? Je kunt kiezen voor een wandschakelaar of afstandsbediening, maar écht smart zijn bediening met een app vanaf jouw smartphone of tablet en stembediening met Alexa of Google Home & IFTTT. Je hebt een ruime keuze uit elektrische rolgordijnen, namelijk:

 • Elektrisch rolgordijn met afstandsbediening
 • Meerdere rolgordijnen tegelijk bedienen
 • Elektrische rolgordijnen aansluiten op netstroom
 • Elektrische rolgordijnen met app-bediening vanaf tablet of smartphone
 • Elektrisch rolgordijn aansluiten op Domotica
 • Smart Home stembediening
 • Elektrisch rolgordijn bediening met wandschakelaar
 • Voorgeprogrammeerde stand/sfeer instellen
 • Tijdstippen inplannen voor bediening van elektrische rolgordijnen
 • Ook bedienen als je niet thuis bent
elektrische rolgordijnen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.