Slim en Gemakkelijk: De Voordelen van Elektrische Rolgordijnen

Rolgordijnen hebben altijd een cruciale rol gespeeld in het beheersen van lichtinval en privacy in onze huizen. Maar wist je dat de overstap naar elektrische rolgordijnen een geweldige manier is om nog meer comfort en gemak aan je leefruimte toe te voegen? Laten we ontdekken waarom elektrische rolgordijnen een slimme keuze zijn en hoe ze je dagelijks leven aanzienlijk kunnen vereenvoudigen.

Elektrische rolgordijnen: Wat zijn ze?

Krachtige Aandrijving: Elektrische rolgordijnen, op maat gemaakt, worden aangedreven door geavanceerde motoren zoals die van Brel of Somfy. Deze motoren bieden de mogelijkheid om je rolgordijnen op afstand te bedienen, met de keuze tussen netstroom of batterijwerking. Standaard worden ze geleverd met de Profit Line batterijmotor, compleet met batterijhouder, batterijen, oplader, en handzender.

Bedieningsopties: De bediening van elektrische rolgordijnen is uiterst eenvoudig en veelzijdig. Of je nu kiest voor een wandschakelaar, afstandsbediening, applicatie op je smartphone/tablet, of zelfs Smart Home stembediening, het gemak van controle is binnen handbereik. Het toevoegen van een tijdschakelaar verhoogt zelfs het comfort verder door automatische bediening mogelijk te maken.

Standaard rolgordijn versus elektrische rolgordijnen:

EigenschapOp maat gemaakt Elektrisch op maatStandaard maat
AanpassingsmogelijkhedenVolledig aanpasbaar Volledig aanpasbaarBeperkte aanpasbaarheid
BedieningsgemakHandmatig via trekkoord of kettingDiverse bedieningsopties: wandschakelaar, afstandsbediening, app, Smart Home stembedieningHandmatig via trekkoord of ketting
InstallatiegemakEenvoudige installatie Moeilijkere installatieBeperkte installatieopties
StijloptiesBreed scala aan stoffen, kleuren en patronenBreed scala aan stoffen, kleuren en patronenBeperkte keuze
KinderveiligheidMogelijkheden voor kinderveilige systemenMogelijkheden voor kinderveilige systemenTrekkoorden kunnen een veiligheidsrisico vormen
Lichtregulering en PrivacyAfhankelijk van gekozen stofAfhankelijk van gekozen stof en automatiseringsfunctiesBeperkte keuze, standaard stofopties
Energie-efficiëntie (bij elektrisch)Niet van toepassingAutomatische bediening kan energiebesparend zijnNiet van toepassing

Welk automatische rolgordijn kun je kiezen: netstroom of batterij?

Bij RolgordijnenExpert kun je kiezen tussen Somfy rolgordijnen en Brel rolgordijnen, waarbij de motor kan worden aangesloten op netstroom of werken met batterijen. Je hebt de volgende opties:

  1. Motor Aangesloten op Netstroom:
    • Bedraad 230v
    • Aangesloten op het lichtnet
    • Standaard elektriciteitsdraad met stekker
  2. Motor op Batterij:
    • Draadloos via ingebouwde batterij 12v
    • Motor niet zichtbaar
    • USB oplader
    • Mooiste optie zonder bedrading wegwerken

Voor draadloze bediening met een bedrade motor kun je kiezen voor de Somfy Roll Up 28 RTS 12V AC/DC. Als je de beste draadloze motor met accu wilt, ga dan voor de Somfy Roll Up 28 RTS 12V Li-ion. Deze motor is oplaadbaar, 100% draadloos, en heeft long-life batterijen, inclusief bediening via afstandsbediening of app (via Connexoon).

Elektrische rolgordijnen op maat kun je volledig zelf samenstellen!

Bij RolgordijnenExpert heb je de volledige controle over het ontwerp van je elektrische rolgordijnen op maat. Kies uit bedrade schakelaars of draadloze bedieningsopties, met diverse wandschakelaars, afstandsbedieningen en de Somfy app. Met Smart Home integratie kun je zelfs je rolgordijnen bedienen met spraakopdrachten, waardoor je huis nog slimmer wordt.

Waarom kiezen voor elektrische smart rolgordijnen? Dit zijn 5 voordelen:

  1. Ultiem luxe en comfort: Elektrische rolgordijnen voegen een ongeëvenaard gevoel van luxe en comfort toe aan je huis.
  2. Gelijktijdige bediening van meerdere gordijnen: Met één druk op de knop kun je meerdere rolgordijnen tegelijkertijd bedienen.
  3. Smart Home stembediening: Integreer je rolgordijnen naadloos in je Smart Home systeem en bedien ze met je stem.
  4. Diverse bedieningsopties: Kies de methode die het beste bij jou past, of het nu een tablet, smartphone, afstandsbediening of schakelaar is.
  5. Bediening, waar je ook bent: Controle over je rolgordijnen, waar je ook bent, via smartphone of tablet.

Verschillende stoffen in 250 kleuren

Daarnaast zijn de stoffen voor je elektrische rolgordijnen beschikbaar in verschillende types en meer dan 250 kleuren. Of je nu op zoek bent naar verduisterende stof, lichtdoorlatende stof, semi-transparante stof, duo-stoffen of stoffen met diverse motieven, je kunt de stof kiezen die perfect past bij jouw stijl en behoeften. Ontdek het gemak en de elegantie van elektrische rolgordijnen op maat, perfect afgestemd op jouw wensen.