Top 6 populaire kleuren voor rolgordijnen op maat

De juiste kleuren in je raambedekking kunnen het verschil maken tussen een onsamenhangend interieur en een interieur dat voelt alsof het helemaal af is. Toch is het vaak moeilijk om de juiste kleur combinaties te vinden. Om jou een eindje op weg te helpen zetten wij 7 populaire kleuren voor rolgordijnen op een rijtje. TIP: Bekijk hier gratis kleurstalen, zodat je zeker bent van de kleur & kwaliteit.

1. Grijze rolgordijnen passen in elk interieur

Grijze rolgordijnen vormen een tijdloze keuze die perfect past in diverse interieurs. De populariteit van deze kleur blijft jaar na jaar groeien, en dat is niet zonder reden. Grijs is namelijk een veelzijdige tint die moeiteloos samengaat met verschillende kleurenpaletten.

Door grijs te combineren met warmere kleur tinten, kun je een knusse en rustige sfeer creëren. Denk bijvoorbeeld aan een donkere grijs tint met kastanje-bruin tinten, of een lichtere grijs met een donkere smaragdgroen. Ook in moderne interieurs is grijs goed te combineren met lichte frisse kleuren, zoals oud roze of wit.

2. Groene rolgordijnen stralen rust uit

Groene rolgordijnen zijn niet alleen een visueel aantrekkelijke keuze, maar ze voegen ook een natuurlijk en rustgevend element toe aan jouw interieur. Of je nu kiest voor een urban stijl of een meer natuurlijke uitstraling, groene gordijnen zijn veelzijdig genoeg om aan verschillende interieurstijlen aan te passen. Dus, als je op zoek bent naar een eenvoudige manier om je huis op te frissen en een vleugje natuurlijke rust toe te voegen, overweeg dan groene rolgordijnen als een stijlvolle en functionele keuze.

  • Filtert daglicht op een mooie manier, waardoor een aangename verlichting ontstaat.
  • Biedt zowel stijl als functionaliteit, waardoor het een praktische keuze is voor diverse interieurstijlen
  • Gemakkelijke manier om het interieur op te frissen en te vernieuwen.
  • Voegt een vleugje natuurlijke elegantie toe aan elke ruimte.

3. Beige rolgordijnen kun je met elke kleur matchen

Wil jij ook dat gevoel in huis halen dat je ervaart als je een luxe hotel binnenloopt? Een van de grootste troeven van beige rolgordijnen is hun veelzijdigheid. Door de verschillende tinten is beige eenvoudig te integreren in diverse interieurstijlen en kleurenschema’s. Of je nu een traditioneel, modern of eclectisch interieur hebt, beige rolgordijnen passen zich moeiteloos aan en voegen een tijdloze elegantie toe aan elke ruimte.

  • Beige is een neutrale kleur die een rustige uitstraling geeft.
  • Beige heeft verschillende tinten, waardoor het veelzijdig te gebruiken is.
  • Makkelijk te matchen met diverse interieurstijlen en kleurenschema’s.

4. Witte rolgordijnen voor een moderne uitstraling

Ook witte rolgordijnen geven een rustige uitstraling. Daglicht kan hier op een prettige manier door worden doorgelaten. Als je hierbij voor witte transparante rolgordijnen kiest, valt het bijna niet eens op dat er een rolgordijn hangt. Deze geven een fris en schoon gevoel.

Ook past deze kleur in elk interieur. Het kan met bijna alles matchen. Wit is een neutrale kleur en past het beste bij een strakke inrichting. Een nadeel aan witte rolgordijnen is dat er makkelijker vlekken op kunnen komen en verkleuring sneller zichtbaar wordt.

5, blauwe rolgordijnen

Of het nu gaat om het verlevendigen van een kinderkamer of het toevoegen van een serene ambiance aan de badkamer, blauwe rolgordijnen zijn de perfecte keuze. Blauwe rolgordijnen voegen moeiteloos kleur toe aan kinderkamers. Of het nu effen blauw is of met een patroon, blauwe rolgordijnen zijn een eenvoudige manier om de kinderkamer op te fleuren. In de badkamer is blauw eveneens een favoriete kleur voor rolgordijnen. Blauw staat bekend om zijn vermogen om een koele en rustige sfeer te creëren, wat perfect past bij de ontspannende ambiance die vaak wordt nagestreefd in de badkamer.

  • Kleur toevoegen.
  • Koele, rustige sfeer.
  • Perfect voor badkamer.

6, roze rolgordijnen

Roze rolgordijnen geven je interieur een mooie soft touch. Deze gordijn tint kan een mooi warm gevoel creëeren in het interieur. Er bestaan talloze tinten roze. Van licht roze gordijnen tot donker roze gordijnen. Roze gordijnen passen daarom bij vrijwel iedere woonstijl. Zo staat oud roze geweldig in een landelijk of bohemain interieur. Ook bij een hotel chique interieur passen oud roze gordijnen.

Roze tinten zijn goed te combineren met groen en grijs. Roze kan een hele stoere kleur zijn en een echte toevoeging aan het interieur. Ook laat een roze tint het daglicht mooi doorkomen als je kiest voor een dunnere gordijnstof.

Proefstaaltjes: Voorkom teleurstellingen

Het bestellen van proefstaaltjes van de geselecteerde stoffen is een slimme stap om de kleur en textuur in je eigen ruimte te evalueren. Dit is geheel vrijblijvend, maar voorkomt dus een miskoop. Dit zowel belangrijk voor het kiezen van de juiste kleur, als voor het beoordelen van de kwaliteit. De kleur wijkt in het echt vaak iets af van de kleur op we website. Daarbij kan de textuur in het echt een bepaalde glans of juist matte look hebben die je eigenlijk niet had verwacht.