Top 6 populaire kleuren voor rolgordijnen

De juiste kleuren in je raambedekking kunnen het verschil maken tussen een onsamenhangend interieur en een interieur dat voelt alsof het helemaal af is. Toch is het vaak moeilijk om de juiste kleur combinaties te vinden. Om jou een eindje opweg te helpen zetten wij 7 populaire kleuren voor rolgordijnen op een rijtje.

1, Grijze rolgordijnen

Grijs is een kleur die in veel interieurs terug komt. Deze kleur is al een aantal jaar populair om te gebruiken en blijkt steeds terug te komen. dit komt doordat grijs makkelijk te combineren is met andere kleuren.

Door grijs te combineren met warmere kleur tinten, kun je een knusse en rustige sfeer creëren. Denk bijvoorbeeld aan een donkere grijs tint met kastanje-bruine tinten, of een lichtere grijs met een donkere smaragdgroen. Ook in moderne interieurs is grijs goed te combineren met lichte frisse kleuren, zoals pud roze of wit.

2, Groene rolgordijnen

Groene gordijnen geven een natuurlijk uiterlijk aan het interieur. Deze passen goed in een huis met veel planten en andere natuurlijke tinten zoals bruin en rood. Zo kun je ook gemakkelijk een urban stijl interieur creëeren.

Groene rolgordijnen brengen een rustige indruk in huis. in combinatie met rolgordijnen zijn deze daaron ideaal om op te hangen op de werkplek. Begin met een  leuke plant in combinatie met een groen rolgordijn. Hiermee kun je het daglicht mooi filteren en regelen, zodat je rustig en geconcentreerd kunt werken.

3, Beige rolgordijnen

Wil jij ook dat gevoel in huis halen dat je ervaart als je een luxe hotel binnenloopt? Kies dan voor beige rolgordijnen. Deze kleur is neutraal en geeft een rustige uitstraling. Beige is goed te combineren met warme kleuren en houttinten.

We zien beige vooral veel terug komen in de bohemien woonstijl. Hier wordt vaak wit gebruikt als basis met daarop aardetinten zoals beige en bruin. Beige heeft veel verschillende tinten en is daarom ook veelzijdig te gebruiken en makkelijk met het interieur te matchen.

4, Witte rolgordijnen

Ook witte rolgordijnen geven een rustige uitstraling. Daglicht kan hier op een prettige manier door worden doorgelaten. Als je hierbij voor witte transparante rolgordijnen kiest, valt het bijna niet eens op dat er een rolgordijn hangt. Deze geven een fris en schoon gevoel.

Ook past deze kleur in elk interieur. Het kan met bijna alles matchen. Wit is een neutrale kleur en past het beste bij een strakke inrichting. Een nadeel aan witte rolgordijnen is dat er makkelijker vlekken op kunnen komen en verkleuring sneller zichtbaar wordt.

5, blauwe rolgordijnen

Door blauwe rolgordijnene op te hangen breng je gemakkelijk meer kleur in huis. Vooral in kinderkamers blijkt deze kleur erg populair. Ook in de badkamers is blauw een populaire kleur om terug te laten komen in de rolgordijnen. Dit komt doordat blauw een koele en rustige sfeer geeft.

Een populaire combinatie met blauwe rolgordijnen zijn spijkerstofelementen. Denk bijvoorbeeld aan sierkussens of stoelen gemaakt van spijkerstof. Blauwe rolgordijnen accentueren deze elementen heel goed.

6, roze rolgordijnen

Roze rolgordijnen geven je interieur een mooie soft touch. Deze gordijn tint kan een mooi warm gevoel creëeren in het interieur. Er bestaan talloze tinten roze. Van licht roze gordijnen tot donker roze gordijnen. Roze gordijnen passen daarom bij vrijwel iedere woonstijl. Zo staat oud roze geweldig in een landelijk of bohemain interieur. Ook bij een hotel chique interieur passen oud roze gordijnen.

Roze tinten zijn goed te combineren met groen en grijs. Roze kan een hele stoere kleur zijn en een echte toevoeging aan het interieur. Ook laat een roze tint het daglicht mooi doorkomen als je kiest voor een dunnere gordijnstof.

De afwerking

De afwerking van de gordijnen zijn ook erg belangrijk. Door een luxe afwerking te kiezen oogt een rolgordijn al snel veel chiquer. Ga ook voor een mooie ketting aan de zijkant, deze zijn in verschillende kleuren en materialen te beschikbaar of je maakt er zelf iets moois van. Zo stel je makkelijk je eigen raamdecoratie samen naar jou smaak.