Rolgordijnen voor in de studentenkamer

Als je intrekt in de studentenwoning wil je natuurlijk niet de hoofdprijs betalen voor een vloer, meubels en raamdecoratie. Het liefst wordt alles budgetproof gekocht. Daarom zijn rolgordijnen ideaal voor in de studentenkamer. Rolgordijnen hebben de meest voordelige prijs ten opzichte van andere raamdecoratie.

Wat voor stof kies ik?

Waarschijnlijk bestaat de woning uit niet meer dan een of twee kamers. Hier slaap je en leef je in de avonden wil je natuurlijk dat je kamer goed donker kan worden. Terwijl je overdag juist van het daglicht wilt genieten. Het is dus handig dat je ook rekening houdt met de keuze van de stof. De beste optie is een verduisterend rolgordijn. Zo blijft het elke avond en ochtend lekker donker en kun je dus een goede nacht rust krijgen. Overdag kun je dan het rolgordijn om hoog halen en kan het daglicht naar binnen schijnen. Rolgordijnen zijn in veel tinten en kleuren te verkrijgen, dus er zit ook altijd een kleur bij die goed in jouw kamer past.

Tip: Zit jouw kamer op de bovenste verdieping en heb je daardoor een dakraam? Kies dan voor rolgordijnen speciaal voor dakramen.

Een goede isolatie

Naast dat een rolgordijn in gebruik dus erg functioneel is, is het ook nog erg praktisch voor de isolatie van de kamer. Een rolgordijn houdt de tampratuur contstant. Dit is dus voordeliger voor de energierekening.

Rolgordijnen kunnen ook harde geluiden goed dempen. Als je dus in een drukke stad aan het studeren bent is dit natuurlijk ideaal. Door de gordijnen omlaag te doen kun je een stuk rustiger studeren in jouw eigen studentenkamer.

Onderhoudsvriendelijk

Als student ben je de hele week druk in de weer. De studentenkamer schoonhouden kan hierbij nog een opgave zijn. Gelukkig zijn rolgordijnen erg onderhoudsvriendelijk en zijn deze dus een zorg minder in het huishouden. Als je rolgordijnen dan toch erg vies zijn geworden, kun je deze in 10 minuten en in slechts drie stappen, weer helemaal schoon krijgen:

  1. Maak een sopje van lauw water met eventueel een kleine hoeveelheid wasmiddel.
  2. Pak een zachte doek of spons en ga hiermee over het gordijn. Doe dit overgens niet in een keer, anders wordt het rolgordijn te nat en te zwaar.
  3. Spoel hierna het rolgordijn af met lauw water en laat hem helemaal opdrogen.