Tips voor de installatie van rolgordijnen in brede ramen

Het aanschaffen en installeren van rolgordijnen voor brede ramen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste informatie en voorbereiding wordt het een fluitje van een cent. In deze blog bieden we je een overzicht van alles wat je moet weten, van kosten tot installatietips.

Hoeveel kost een breed rolgordijn op maat?

Laten we beginnen met het financiële aspect. Voor een rolgordijn van 4 meter breed en hoog betaal je bijvoorbeeld €224,20. Deze prijs is gebaseerd op een semi-transparante stof en een standaard uitvoering. Bij RolgordijnenExpert.NL heb je een ruime keuze uit stoffen, kleuren en uitvoeringen, waardoor je veel invloed hebt op de uiteindelijke prijs. Over het algemeen geldt dat lichtdoorlatende opties het meest betaalbaar zijn en dat standaardopties geen extra kosten met zich meebrengen. Een standaard rolgordijn wordt geleverd met zijsteunen, montagemateriaal, een ketting en een onderlat.

Opties voor Brede Rolgordijnen

 1. Standaardopties
  Hoewel standaardopties vaak de meest budgetvriendelijke keuze zijn, kan een luxe cassette rondom de rol voor een elegantere uitstraling zorgen. Je hebt de keuze uit een ronde of vierkante cassette.
 2. Systemen
  Naast het standaardsysteem kun je ook kiezen voor een elektrische bediening, vooral handig als het rolgordijn op een lastig bereikbare plek hangt. Hiermee kun je zelfs meerdere rolgordijnen tegelijkertijd bedienen.
 3. Zijgeleiding
  Zijgeleidingsopties zoals u-profielen of staaldraad zijn beschikbaar om het lichtinval te beperken. Aluminium profielen aan de zijkanten kunnen het licht effectief tegenhouden, terwijl staaldraad handig is voor tochtige plekken.

In de dag of op de dag monteren?

Het verschil tussen in de dag of op de dag monteren heeft invloed op het uiterlijk en de mate van afsluiting van het rolgordijn. Bij in de dag monteren hangt het rolgordijn tussen het kozijn of de muren, vaak aan het plafond van het kozijn. Bij op de dag monteren bedekt het rolgordijn het hele kozijn en wordt het vaak op de muur naast het kozijn gemonteerd.

In de dag monteren:

 • Het rolgordijn hangt tussen het kozijn of de muren.
 • Montage vaak aan het plafond van het kozijn.
 • Bij in de dag montage wordt vaak iets van de gemeten maat afgetrokken.

Op de dag monteren:

 • Het rolgordijn bedekt het hele kozijn.
 • Montage vaak op de muur naast het kozijn.
 • Bij op de dag montage wordt vaak iets bij de gemeten maat opgeteld.

Beperkingen en Overwegingen

Bij grotere afmetingen zijn sommige opties niet beschikbaar. Bijvoorbeeld, een contrarollend systeem waarbij het doek richting de kamer rolt, is niet mogelijk. Ook een beklede onderlat is niet haalbaar bij breedtes van 2500 mm of meer.

Nadelen

Grote rolgordijnen zijn niet alleen duurder vanwege het extra materiaal, maar ze kunnen ook gevoeliger zijn voor problemen zoals doorzakken of golven in het doek. Let op, sommige van deze problemen vallen buiten de standaard garantie.

Waar heb je wel garantie op?

Ondanks deze uitdagingen kun je vertrouwen op de kwaliteit van onze rolgordijnen. Mocht er een probleem optreden dat niets te maken heeft met de afmetingen, dan is er altijd garantie. We staan achter onze producten en zullen eventuele gebreken zo snel mogelijk verhelpen.

Hoe kun je een extra breed rolgordijn monteren?

Een groot rolgordijn monteren is niet per se anders dan een normaal rolgordijn, wel is het zo dat het handig is om met z’n tweeën te monteren. Een groot rolgordijn heeft vaak een grote breedte en deze is wat onhandig om alleen vast te houden. Rolgordijnen met een grote breedte of hoogte zijn daarnaast wat zwaarder dan normale rolgordijnen. Lees hieronder hoe u een XL rolgordijn monteert:

1. Monteer de metalen onderdelen van de zijsteunen op de muur of het plafond.

monteer de metalen onderdelen van de zijsteunen

2. Plaats de bedieningszijde op de zijsteun. Let er op dat de uitsparing op het uitsteeksel komt.

3. Plaats het halve maan vormige onderdeel op de andere zijsteun, dit onderdeel is draaibaar. Draai het vast, rond het uitsteeksel van de zijsteun.

bedieningszijde op de zijsteun

4. Plaats de kunststof kappen over de metalen steun

plaats de kunststof-kappen over de metalen steunen

Handige montagehandleidingen: Tips voor een vlekkeloze installatie

Bij het installeren van standaard rolgordijnen is het raadplegen van de specifieke handleiding die bij jouw rolgordijn hoort, een cruciale eerste stap. Elk type rolgordijn kan variëren in montagemethode en vereisten, en de handleiding biedt essentiële instructies om ervoor te zorgen dat de installatie soepel verloopt. Neem de tijd om deze handleiding zorgvuldig door te nemen en te begrijpen, voordat je aan de installatie begint.

Voordat je aan de installatie begint, is het ook verstandig om te controleren of je alle benodigde onderdelen hebt. Zorg ervoor dat je steunen, schroeven en eventuele andere benodigdheden binnen handbereik hebt. Het ontbreken van zelfs een klein onderdeel kan de installatie vertragen en frustrerend maken. Door vooraf te controleren en te zorgen dat je alles hebt wat je nodig hebt, verminder je het risico op onnodige onderbrekingen tijdens het installatieproces.

 • Raadpleeg de specifieke handleiding die bij jouw rolgordijn hoort.
 • Check of je alle benodigde onderdelen hebt voordat je begint met de installatie.