Dit zijn de nieuwste trends en designs in rolgordijnen voor een eigentijdse uitstraling

In de wereld van interieurdesign evolueren trends voortdurend, en rolgordijnen zijn geen uitzondering. Ze bieden niet alleen functionele voordelen zoals privacy en lichtbeheersing, maar spelen ook een cruciale rol in het esthetische aspect van een ruimte. Laten we duiken in de nieuwste trends en designs die je interieur een eigentijdse uitstraling kunnen geven.

Natuurlijk & luxe rolgordijn stoffen zijn een populaire keuze

De stof van een rolgordijn bepaalt niet alleen de functionaliteit, maar ook de uitstraling en sfeer van een ruimte. De huidige trend in stofkeuze gaat over duurzaamheid en textuur. Natuurlijke stoffen zoals linnen en katoen blijven populair vanwege hun tijdloze uitstraling en duurzaamheid. Echter, stoffen met een unieke textuur, zoals gemetalliseerde stoffen of stoffen met een licht glanseffect, winnen aan populariteit voor diegenen die op zoek zijn naar een vleugje luxe en verfijning.

 • Duurzaamheid is een belangrijke factor.
 • Natuurlijke stoffen zoals linnen en katoen zijn populair.
 • Unieke texturen en glanseffecten worden gewaardeerd.

Verschillende verduisteringsgraden: wat is trending?

Het kiezen van de juiste mate van verduistering is essentieel voor zowel functionele als esthetische doeleinden. Voor slaapkamers en media-ruimtes blijft volledige verduistering de favoriet. Echter, voor woonruimtes en kantoren wordt vaak gekozen voor semi-transparante stoffen die het natuurlijke licht filteren en tegelijkertijd privacy bieden. Een opkomende trend is het combineren van verschillende verduisteringsgraden in één ruimte, waardoor flexibiliteit en veelzijdigheid worden geboden.

Wat zijn de top 5 kleurtrends van het moment?

Kleuren hebben een enorme invloed op de uitstraling van een ruimte en de emoties die het oproept. Enkele van de meest populaire kleuren van dit moment zijn:

 1. Neutrale tinten: Zand, taupe en grijstinten blijven favoriet vanwege hun veelzijdigheid en tijdloze uitstraling.
 2. Diepe blues en groenen: Deze kleuren brengen een gevoel van rust en sereniteit in de ruimte.
 3. Terracotta en roest: Deze warme, aardse tinten voegen een vleugje gezelligheid en warmte toe.
 4. Pasteltinten: Zachte roze, mintgroen en lavendel zijn perfect voor een zachte, rustige uitstraling.
 5. Monochrome paletten: Ton-sur-ton kleurenschema’s, waarbij verschillende tinten van één kleur worden gecombineerd, creëren een verfijnde en samenhangende look.

Populairste soort rolgordijn van het moment: duo rolgordijnen

Op dit moment zijn dubbele rolgordijnen, ook wel bekend als duo rolgordijnen of dag-en-nacht rolgordijnen, enorm populair. Ze combineren twee verschillende stoffen in één systeem, waardoor je zowel de privacy als het natuurlijke licht kunt regelen. Deze veelzijdigheid maakt ze ideaal voor verschillende ruimtes en decorstijlen.

 • Dubbele rolgordijnen, ook bekend als duo rolgordijnen.
 • Bieden privacy en lichtregulatie in één systeem.
 • Ideaal voor diverse ruimtes en decorstijlen.

5 tips voor het stijlen van je eigen rolgordijnen op maat

Het kiezen en stijlen van rolgordijnen vereist enige overweging om het beste uit je interieur te halen.

 1. Meet nauwkeurig: Zorg ervoor dat je nauwkeurige metingen hebt van je ramen voordat je een rolgordijn op maat bestelt.
 2. Overweeg de ruimte: Kies een stof en kleur die past bij de functie en esthetiek van de kamer.
 3. Combineer met andere raamdecoratie: Overweeg het combineren van je rolgordijnen met gordijnen of jaloezieën voor een gelaagde look.
 4. Kies voor motorisatie: Overweeg het toevoegen van een motor om je rolgordijnen gemakkelijk te kunnen bedienen, vooral voor hoge of moeilijk bereikbare ramen.
 5. Onderhoud en reiniging: Kies voor stoffen die gemakkelijk te reinigen zijn en overweeg een beschermende coating voor stoffen die vatbaar zijn voor vervuiling.

Met deze trends en tips kun je jouw ruimtes transformeren met eigentijdse rolgordijnen die zowel functioneel als stijlvol zijn.