Top 5 redenen om te kiezen voor rolgordijnen op maat

Rolgordijnen op maat zijn rolgordijnen die speciaal voor u op maat worden gemaakt. U bepaalt zelf hoe breed en hoe hoog het rolgordijn moet worden. Daarnaast bepaalt u de kleur, de stof, de uitvoering en verdere opties. Rolgordijnen op maat zijn ideaal, omdat ze helemaal aansluiten op uw kozijn. Een rolgordijn neemt weinig ruimte in beslag en werkt erg gemakkelijk. Als u kiest voor een rolgordijn op maat dan kunt u lang genieten van uw rolgordijn, omdat maatwerk lang meegaat.

 1. Langere levensduur

Maatwerk gaat langer mee. Rolgordijnen op maat zijn van hoogstaande kwaliteit. De onderdelen zijn beter dan van een kant-en-klaar rolgordijn en daarom heeft een rolgordijn op maat een langere levensduur. Ook heeft u garantie op een rolgordijn op maat dus als er een probleem optreedt, wordt dit probleem verholpen of ontvangt u een nieuw product.

 1. Past precies

Rolgordijnen op maat kunnen tot de millimeter nauwkeurig worden gemaakt. Zo kan er voor bijna ieder rolgordijn een passend rolgordijn worden gemaakt. Rolgordijnen op maat kunnen daarnaast breder en groter worden gemaakt dan een kant-en-klaar rolgordijn. Minimale kieren & maximale afwerking.

 1. Kwaliteit en uitstraling

De kwaliteit van rolgordijnen op maat is erg hoog. Dit zorgt ervoor dat het rolgordijn een mooie en luxe uitstraling heeft en dat het product lang mee gaat. De stof is dikker en zal daarom minder snel kreuken. Ook de onderlat is zwaarder waardoor het rolgordijn mooi strak hangt.

rolgordijn op maat

 1. Gemak

U vraagt vanuit huis kleurstalen aan van de kleuren en stof waarin u interesse heeft. U dient dan de maten op te meten. U kunt via de website bestellen en dan krijgt u bestelling in de meeste gevallen gratis geleverd. U hoeft de bestelling dan alleen op te hangen.

5. Luxe

Een rolgordijn op maat heeft een luxe uitstraling. De stof is met een laser op maat gesneden en er is dus geen sprake van rafels. Daarnaast kunt u kiezen voor verschillende opties om ervoor te zorgen dat het rolgordijn er nog mooier uit komt te zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een metalen ketting of een luxe cassette om de rol.

rolgordijn op maat

Het verschil tussen kant-en-klare rolgordijnen en rolgordijnen op maat

U kunt natuurlijk kant en klare rolgordijnen kopen en zelf op maat maken, maar het is wel een precisie werkje. U dient hiervoor wel de tijd te nemen, omdat er een aantal nadelen verbonden zijn aan het zelf op maat maken van een rolgordijn.

 • Geen garantie

Als u zelf een rolgordijn op maat maakt, heeft u geen garantie meer op dat rolgordijn. Als er een probleem ontstaat, ook al heeft dat niets met het inkorten te maken,  dan vervalt uw garantie.

 • Snel kans op fouten

Bij een kant en klaar rolgordijn dat u zelf op maat maakt, heeft u een grote kans om een fout te maken met bijvoorbeeld inkorten.

 • Voor het inkorten van de breedte kunt u beter eerst wat minder stof eraf halen dan nodig is, mocht u er namelijk teveel vanaf halen dan kunt u het niet meer terugdraaien.
 • Ook dient u precies te werk te gaan voor het snijden of knippen van het doek. Een rechte lijn oogt mooier en zal niet snel gaan rafelen.

Mooie afwerking

De afwerking is minder mooi bij zelf op maat gemaakte rolgordijnen als u het vergelijkt met op maat gemaakte rolgordijnen.

 • Het doek wordt bij een maatproduct op maat gesneden met een laser en is dus super strak. Een doek van een kant en klaar rolgordijn moet u zelf op maat knippen en dan ontstaan er vaak rafels in het doek.
 • De materialen die bij een rolgordijn op maat worden gebruikt zijn kwalitatief beter en luxer.

duorolgordijn op maat

 • Standaarduitvoering

Bij een standaard rolgordijn dat u zelf op maat maakt heeft u geen extra opties zoals een bepaalde ketting of cassette en vaak de goedkope onderdelen, het heeft dus geen luxe uitstraling.

 • Kost meer moeite en tijd

Het kost dan misschien niet meer geld, maar zeker wel meer moeite en tijd.

 • Als u rolgordijnen koopt die u zelf op maat gaat maken, moet u deze zelf ophalen of soms betalen voor het thuisbezorgen.
 • Ook gaat er best veel tijd zitten in het op maat maken. U moet de tijd nemen om door te lezen hoe u aan de slag moet gaan en u moet niet overhaast te werk gaan. Dan maakt u sneller fouten.

Afmetingen

Qua afmetingen is er ook een groot verschil. Rolgordijnen op maat kunnen breder en groter geleverd worden, maar ook smaller en kleiner dan kant en klare rolgordijnen:

  • Rolgordijnen op maat kunnen tot 4 meter breed geproduceerd worden. Kant en klare rolgordijnen zijn er tot 2,1 meter breed.
  • Rolgordijnen op maat kunnen tot 4 meter hoog geproduceerd worden. Kant en klare rolgordijnen zijn er tot 2,5 meter hoog.
  • Rolgordijnen op maat kunnen vanaf 30 cm breed geproduceerd worden. Kant en klare rolgordijnen zijn er vanaf 42 cm breed.
  • Rolgordijnen op maat kunnen vanaf 20 cm hoog geproduceerd worden. Kant en klare rolgordijnen zijn er vanaf 175 cm hoog.
  • transparant rolgordijn op maat
 • Rolgordijnen op maat

In de badkamer. Verduisterende stoffen hebben een speciale coating die ervoor zorgt dat de stof waterbestendig is. Ook voor in de keuken is deze stof handig.

Geen kieren aan de zijkant

Met rolgordijnen op maat kunt u kiezen voor u-profielen. Deze u-vormige profielen worden aan de zijkant gezet en hiermee zorgt u dat er zo min mogelijk restlicht via de zijkant komt. De onderkant van een rolgordijn is namelijk smaller dan de bovenkant.

verduisterend rolgordijn op maat

 • De onderkant vastzetten met staaldraad

Met rolgordijnen op maat kunt u kiezen voor staaldraad. Dit stalen draad zit vast aan de onderlat zodat het rolgordijn strak komt te staan. Dit is handig als het rolgordijn op een deur is bevestigd die vaak open en dicht gaat. Op deze manier blijft het rolgordijn op z`n plek hangen.

 • Rolgordijn op maat contra rollend ophangen

U kunt ervoor kiezen om een rolgordijn op maat contra rollend te hangen. Standaard rolt een rolgordijn richting de raam kant op, maar u kunt er ook voor kiezen dat de stof richting de kamer kant afrolt. Dit is handig als u een raamgreep heeft die uitsteekt.