Brandwerende gordijnen

Waarom brandwerende gordijnen echt het verschil maken

Branden kunnen zeer snel uitbreken. Een kleine brand kan al snel een grote brand worden. Vlam vertragende gordijnen kunnen al dan niet vlamvatten, wat het verschil betekent tussen een kleine brand en een uitslaande brand. Wil je je huis nog veiliger maken met vlam vertragende gordijnen? Lees dan verder voor meer inzicht.

Wat zijn brandwerende gordijnen eigenlijk?

Vlam vertragende gordijnen zijn gordijnen die voorkomen dat vuur zich snel uitbreidt doordat de gordijnstof niet of nauwelijks brandt. Dit betekent het verschil tussen kleine branden en grote branden. Brandgordijnen worden ook wel brandgordijnen of vlam vertragende gordijnen genoemd, maar wij noemen ze brandgordijnen omdat geen van de gordijnen het vuur kan tegenhouden.

Hoe worden de gordijnen gemaakt?

Brandvertragende gordijnen worden op twee manieren gemaakt. Ofwel zijn de gordijnen geïmpregneerd met een brandvertragende finishlaag, ofwel is de gordijnstof gemaakt zijn van vlamvertragende garens en polyestervezels.

Bij rolgordijnenexpert hebben wij een brandvertragende collectie dat bestaat uit gordijnen gemaakt van vlamvertragende stof, omdat deze het voordeel hebben dat de brandvertragende werking er niet uitgewassen kan worden.

Waarom kiezen voor brandwerende gordijnen?

Brandgordijnen kunnen nodig zijn. Lokale overheden verplichten vaak brandvertragende gordijnen in openbare gebouwen, terwijl verzekeringsmaatschappijen brandvertragende gordijnen vaak verplichten of sterk aanbevelen. Dit geldt met name voor scholen, verpleeghuizen of bedrijven. Brandvertragende gordijnen zijn niet alleen veilig voor commercieel gebruik, maar ook voor thuisgebruik. De vensterbank is een brandgevoelige plek. Branden kunnen ontstaan ​​door bijvoorbeeld kaarsvlammen, maar ze kunnen ook gemakkelijk ontstaan ​​in spiegels, vissenkommen en bolle vazen ​​op vensterbanken. Het is dus gemakkelijk voor te stellen dat brandwerende gordijnen een groot verschil kunnen maken. Heb je een raam naast je haard, dan zijn vlamvertragende gordijnen een goede keuze.

Bekijk hier het aanbod voor brandvertragende stoffen.