dakraam rolgordijnen

Waarom dakraam rolgordijnen?

Dakramen zijn vaak schuine ramen en het is lastig om daar geschikte raamdecoratie voor te vinden. Dakraam rolgordijn op maat zijn dé oplossing voor alle dakramen, want ze kunnen schuin gemonteerd worden. De dakraam rolgordijnen van Rolgordijnen Expert zijn van hoge kwaliteit met 100% verduisterende stof en een luxe aluminium frame. Lees meer over de voordelen.

1). 100% verduisterende rolgordijnen

Al onze rolgordijnen voor dakramen zijn 100% verduisterend, ook wel black-out. Dit geldt voor alle kleurenopties. De black-out stof zorgt er voor dat er geen licht wordt doorgelaten en zorgt bovendien voor de isolerende werking. Aan de zijkanten van het rolgordijn voor een dakraam zitten zijgeleiders waar de stof doorheen loopt. Er zijn daarom geen lichtkieren en daarom zijn rolgordijnen voor een dakraam ideaal om een slaapkamer op zolder te verduisteren. Bekijk hier al onze verduisterende rolgordijnen.

dakraam rolgordijn

2). Dakramen opmeten = niet nodig

Ten tweede hoef je de ramen niet zelf op te meten. Dit is een groot voordeel. Zoek alleen het merk en type op en wordt er een dakraamrolgordijn op maat gemaakt. Onze rolgordijnen zijn geschikt voor dakramen van de merken: Velux, Fakro, Keylite, Rooflite en Dakstra. Deze rolgordijnen kunnen van 30 cm tot 140 cm breed worden gemaakt. De hoogte is minimaal 40 cm en maximaal 180 cm.

Je weet in drie eenvoudige stappen welke afmetingen je nodig hebt voor jouw dakraam:

 • Stap 1: Zoek eerst het typeplaatje van jouw dakraam op. Dit zit in de meeste gevallen aan de zij- of bovenkant van het dakraam.
 • Stap 2: Bevestig vervolgens het merk en het type dakraam.
 • Stap 3: Na het vinden van het juiste type, kun je de juiste selectie maken op de product-pagina van het rolgordijn.

Zie hieronder het voorbeeld van deze drie stappen voor Velux dakramen.

velux dakraam rolgordijn

3). Nette afwerking

Daarnaast wordt het rolgordijn geleverd met een elegant geborsteld aluminium frame dat perfect past in het dakraam. De nette aluminium frame zorgt voor zeer mooie en tevens luxe afwerking. Ervaar zelf ook de optimale zonwering en afdichting.

verduisterend dakraam rolgordijn

4). Rolgordijn met handgreep

Bij dakraamrolgordijnen kun je niet zelf de bedieningsmethode kiezen. Het rolgordijn wordt namelijk standaard geleverd met een handgreepbediening. Hierdoor kun je het gordijn moeiteloos op elk punt vast te zetten. Je bepaalt dus eenvoudig zelf de lichtinval door het rolgordijn op de gewenste hoogte te hangen. Dit is tevens de meest kind-veilige bedieningsoptie voor rolgordijnen.

5). Eenvoudig en snel monteren

Eenvoudige montage voor iedereen is ons uitgangspunt. Daarom garanderen wij dat dit gedaan kan worden door iedereen. De gemiddelde installatietijd is dan ook onder 10 minuten. Gebruik hierbij de bijgeleverde handleiding voor hulp en/of bekijk de montagevideo of online handleiding met stappenplan.

6). Keuze uit diverse kleuren

Ook bij onze dakraam rolgordijnen kun je zelf de kleur uitkiezen. De kleurkeuze is weliswaar niet zo breed als standaard rolgordijnen op maat, maar je hebt de keuze uit meer dan 10 populaire kleuren. Wat zijn de populairste rolgordijn kleuren voor dakramen?

 1. Dakraam rolgordijn zwart
 2. Lichtgrijs dakraam rolgordijn
 3. Wit dakraam rolgordijn
 4. Dakraam rolgordijn blauw
 5. Crèmekleurig dakraam rolgordijn
 6. Beige dakraam rolgordijn
 7. Rood dakraam rolgordijn
 8. Dakraam rolgordijn bruin
dakraam rolgordijnen op maat

7). Goedkope dakraam rolgordijnen

Bij rolgordijnenexpert.nl kies je voor een maximale prijs-kwaliteitsverhouding. Onze dakraamrolgordijnen zijn geen originele producten van de betreffende fabrikant, maar eigen producten speciaal op maat gemaakt voor merken/type dakramen. Deze passen dus altijd perfect met een stuk vriendelijkere prijs!

Nadelen van dakraamrolgordijnen

Er zijn drie nadelen van dakraam rolgordijnen. Zo is de kleurkeuze beperkter vergeleken met standaard rolgordijnen. Ook ligt de prijs hoger door het speciale frame dat in het dakraam gemonteerd dient te worden. Tot slot heb je geen keuze uit de bedieningsmethode. Elektrische bediening of kettingbediening is bijvoorbeeld niet mogelijk.

 • Alleen hand-bedienend met handgreep, niet elektrisch
 • In ongeveer 11 kleuren verkrijgbaar
 • Prijs ligt hoger dan bij standaard rolgordijnen