rolgordijnen met cassette

Waarom rolgordijnen met cassette kiezen?

Bij Rolgordijnen Expert stel je jouw rolgordijn altijd om maat samen. Je kunt hierbij kiezen om een cassette toe te voegen aan het rolgordijn. Zo’n cassette heeft verschillende voordelen. Wat is een cassette precies? En waarom zou je voor rolgordijnen met cassette kiezen? Wij helpen jou graag verder.

Voordelen van rolgordijnen met cassette

rolgordijn met cassette

1. Nette afwerking & luxe uitstraling

Een cassette is gemaakt van aluminium en omhult de rolgordijnbuis. Een cassette geeft een mooie luxe uitstraling aan de ruimte. Het staat een stuk chiquer dan een standaard rolgordijn en benadrukt mooie strakke afwerking en luxe sfeer. Je hebt de keuze uit een ronde en vierkante cassette. Bovendien kun je zelf de kleur bepalen, namelijk wit, technisch zilver en zwart.

  1. Rolgordijn met ronde cassette: rond van vorm en zit om de rol (buis) van het rolgordijn heen. De kleur van de aluminium cassette, kun je zelf bepalen (wit, technisch zilver of zwart).
  2. Rolgordijnen met vierkante cassette: de cassette heeft een vierkante vorm en zit net als de ronde cassette om de rol (buis) van het rolgordijn heen.
rolgordijnen met cassette

2. Eenvoudige montage: klik-en-klaar

Hiernaast is een rolgordijn met cassette zeer eenvoudig te monteren dankzij het klik-systeem. Je hoeft enkel de montagesteunen te bevestigen aan wand of plafond, waarna je de cassette in de steunen klikt. Hierdoor kun je de gordijnen snel en eenvoudige monteren. Geschikt voor montage in de dag en op de dag.

Stap 1: Bevestig de montagesteunen aan wand of plafond
Stap 2: Klik de cassette in de steunen

rolgordijnen monteren

3. Verlengt levensduur van het rolgordijn

Naast het feit dat de cassette zorgt voor een mooie strakke uitstraling, verlengt het ook de levensduur van een rolgordijn. De cassette zorgt er voor dat de stof langer mooi blijft, omdat deze het doek beschermt. Het doek wordt namelijk meer beschermd tegen onder andere stof en zonlicht.

Wat is het prijsverschil t.o.v. een standaard rolgordijn?

Het enige nadeel van een rolgordijn met cassette is de meerprijs in vergelijking met een rolgordijn zonder cassette. De cassette maakt het rolgordijn ca. 20% duurder, maar deze meerprijs kun je ook zien als een investering, omdat het rolgordijn langer mee gaat.

Bij welke rolgordijnen kan ik een cassette toevoegen?

Je kunt aan al onze rolgordijnen op maat een cassette toevoegen:

Nog meer luxe toevoegen aan het rolgordijn met cassette? Ga dan voor rolgordijnen met elektrische bediening. Bij elektrische rolgordijnen zit de motor netjes weggewerkt in een cassette. Je gaat hiermee voor ultiem luxe en comfort.

elektrisch rolgordijn

Afmetingen van rolgordijnen met cassette

Er zijn twee verschillende afmetingen van de cassettes. Zo heb je 1) de standaard maat tot 280 cm breed en 2) de XL maatvoering vanaf 280 cm breed. Bij een breedte van 280 cm en/of een hoogte van 300 cm wordt het een XL systeem. Dit XL systeem heeft wat grotere afmetingen, waardoor het meer gewicht kan dragen. De maximale en minimale afmetingen van een rolgordijn met cassette zijn:

  • Breedte van rolgordijn: van 50 cm tot 400 cm (XL-systeem vanaf 280 cm)
  • Hoogte van rolgordijn: van 60 cm tot 400 cm (XL-systeem vanaf 300 cm)

1. Standaard maatvoering rond

De cassette rond heeft de volgende afmetingen: 79 x 76 mm (b x h)

rolgordijn monteren

2. Standaard maatvoering vierkant

De cassette vierkant heeft de volgende afmetingen: 75 x 71 mm (b x h)

rolgordijn monteren

Waarom bestellen bij RolgordijnExpert.nl?

Bestel jouw luxe rolgordijn met cassette bij RolgordijnenExpert.nl. Waarom?

hoe rolgordijn inmeten
gratis meetverzekering