Wat is een rolgordijn met u-profiel?

Deze rolgordijnen op maat in luxe cassette worden met u-profielen geleverd. Een u-profiel is een U-vormig profiel gemaakt van aluminium dat je aan de zijkant van een rolgordijn kunt plaatsen. Een u-profiel is bedoelt om de lichtinval via de zijkanten te beperken. Op deze manier kun je een ruimte zo verduisterend mogelijk maken. Ideaal voor in de slaapkamer. Tevens onze best isolerende (energiebesparend) rolgordijn. Optioneel: elektrische bediening (batterij of netstroom).

Wanneer kies je een u-profiel?

  • Om de lichtinval via de zijkanten te beperken
  • Om een kamer zo verduisterend mogelijk te maken
  • Voor een luxe afwerking in combinatie met cassette

Waarom kiezen voor blackout rolgordijnen met u-profiel

Ook al is de stof 100% lichtdicht. Aan beide zijkanten zijn altijd nog kieren welke licht door laten. Sommige mensen vinden dit vervelend. Vooral als uw raam op het oosten heeft zal er ’s ochtensvroeg veel licht langs deze kieren kunnen komen. Er zijn hiervoor twee oplissingen:

  1. Monteer het rolgordijn “op de dag” en bestel het rolgordijn zo breed mogelijk. Hierdoor zal het licht aan de zijkanten geminimaliseerd worden
  2. De tweede opties (en beste optie) is om te kiezen voor rolgordijnen met u-profielen

Wat zijn de voordelen van rolgordijnen met u-profielen?

  1. Maximale verduistering door middel van de u-profiel zijgeleiding.
  2. Hiernaast hebben de verduisterende gordijnen een isolerende werking. Houd warmte buiten in de zomer en juist binnen in de winter.
  3. Bovendien zorgen verduisterende rolgordijnen voor maximale privacy.
  4. Tot slot zijn de rolgordijnen met zijgeleiding zeer gemakkelijk te monteren met een klik-en-klaar bevestigingssysteem. Al met al zeer functioneel, eenvoudig en snel bevestigd.

Waar moet ik op letten bij het samenstellen van een rolgordijn?

  • Het belangrijkste is het meten van de juiste maat. Dit is gemakkelijk maar moet zorgvuldig gebeuren. Bekijk per product/type rolgordijn onderaan de pagina de “meethandleiding” die exact aangeeft waar op te letten, eventuele bijzonderheden en duidelijke meetinstructies. Mocht je er toch niet uitkomen? Neem dan even contact met ons op.

  • Kies een kleur die past bij jouw interieur en stijl. Vraag een gratis kleurstaal op om zeker te zijn van de juiste keuze.

  • Kies een passende stof. Afhankelijk van de lichtdichtheid laat een stof meer of minder licht door. Let dus goed op bij de keuze van de stof wat voor type het is: verduisterend, lichtdoorlatend of een semi-transparant stof. In het bestelproces dien je bovendien de optie ‘zijgeleiding’ toe te voegen.