Waarom kiezen voor rolgordijnen in de badkamer?

Het soort ruimte en de type kamer is van invloed op welke raamdecoratie het meest geschikt is. Sommige ruimtes vragen namelijk om extra specificaties van raamdecoratie. Ben jij op zoek naar de juiste raamdecoratie voor de badkamer? Dit kan een uitdaging zijn. Een nadeel van een raam in een badkamer is dat u er vaak doorheen kunt kijken. In een badkamer wilt u wel privacy hebben en daarom zijn rolgordijnen de oplossing voor in een badkamer.

Welk rolgordijn is geschikt voor in de badkamer?

Als je een raam in jouw badkamer hebt, wil je er graag iets voor hebben hangen in verband met de gewenste privacy. Helaas zijn niet alle vormen van raamdecoratie geschikt voor in de badkamer. Dat heeft te maken met de werking van vocht op sommige materialen. Rolgordijnen op maat zijn geschikt om op te hangen in een vochtige ruimte. Je dient dan wel te kiezen voor speciale rolgordijnen die geschikt zijn voor in een badkamer. Voor de bediening kun je beter kiezen voor een kunststof ketting, omdat deze niet zal roesten. Voor de uitvoering kun je het beste kiezen voor de standaard uitvoering.

Welke stoffen zijn geschikt voor rolgordijnen in de badkamer?

Niet alle rolgordijnen zijn geschikt voor in de badkamer. Dankzij de speciaal ontwikkelde coating en afwerking zijn de rolgordijnen van Pax Raamdecoratie uitstekend geschikt voor badkamers. Heel vaak zit er in een badkamer een kiep-kantel raam, ook voor deze ramen zijn er geschikte rolgordijnen. 

 1. Verduisterende stof
  Een verduisterende stof houdt in dat de stof geen licht door laat. Een verduisterend rolgordijn zorgt dat een ruimte donkerder wordt. Een verduisterend rolgordijn is geschikt voor in een badkamer.
 2. Vochtbestendige stof
  Een vochtbestendige stof houdt in dat de stof vochtbestendig is. Een vochtbestendig rolgordijn is speciaal gemaakt om op te hangen in een badkamer. Een vochtbestendig rolgordijn is verduisterend en laat dus geen licht door.
 3. Isolerende stof
  Een isolerende stof houdt in dat de stof isolerend werkt. Een isolerend rolgordijn zorgt dat er minder snel warmte via het raam verloren gaat en als de zon op het rolgordijn schijnt dat er minder snel warmte in de ruimte komt. Een isolerend rolgordijn is gemaakt van een verduisterende stof en daarom geschikt voor in een badkamer.

Waar moet ik op letten bij het samenstellen van badkamer rolgordijnen?

Lang niet alle raamdecoratie is geschikt voor de badkamer. Zo kunnen sommige onderdelen gaan roesten door de vochtigheid, sommige materialen gaan snel schimmelen en andere raamdecoratie geeft niet de benodigde privacy. Neem daarom de volgende factoren mee in jouw keuze:

 • Vochtbestendig
 • Hoge mate van privacy = verduisterend of semi-transparant
 • Kun je boren in jouw badkamer? Zo niet, ophangen zonder boren = Smartfit
 • Kies voor een kunststof ketting (metaal kan gaan roesten)

Algemene tip: zorg voor voldoende ventilatie in jouw badkamer, zodat alles goed de tijd heeft om te drogen.

Rolgordijnen voor een kiep-kantelraam

In een badkamer zit vaak een kiepkantelraam. Dit is een raam dat volledig open kan en op een kiepstand kan worden gezet. Een rolgordijn is geschikt om voor een kiepkantelraam te hangen en dat kan op de volgende manieren:

 • Rolgordijn monteren op een houten kiepkantelraam
 • Rolgordijn monteren aan het plafond van het kozijn (alleen mogelijk als boven het raam voldoende ruimte is)
 • Rolgordijn op de muur boven/ naast het kozijn monteren
 • Rolgordijn aan het plafond monteren
 • Rolgordijn monteren via smartfitsysteem

Welke kleur rolgordijn kies ik voor in de bakamer?

Bij kleur in de badkamer denk je misschien aan die badkamers met een roze, groen of bruin bad, toilet en dito tegels op de muur. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Je kunt een supertrendy badkamer maken, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je daar over een tijdje op uitgekeken raakt. Het hangt er maar net vanaf welke kleuren je kiest en hoe je die stijlvol verwerkt.

Houd je van kleur, maar wil je het niet te bont maken? Dan kun je de raamdecortie daarop afstemmen, door een hippe kleur te kiezen voor de rolgordijnen. Neem dan voor de rest in de badkamer neutrale, basic kleuren zoals wit, betongrijs of zwart. De tint die je er dan aan hebt toegevoegd, zal daarbij niet overheersen. Kan het jou juist niet bont genoeg zijn? Dan leef je je helemaal uit met kleur. Onze rolgordijnen zijn in meer dan 100+  verschillende en vrolijke kleuren beschikbaar.

Wil je het liever op safe spelen? Dan kies je een neutrale badkamer met basic tinten en verwerk je alleen in de details wat kleur. Zoals in accessoires, handdoeken en eventueel de raamdecoratie. Ben je het dan toch zat? Dan is dit zo veranderd, zonder dat je daar te veel moeite voor hoeft te doen.