Hoe voorkom ik lichtranden langs mijn rolgordijnen?

Een kamer verduisteren doe je met raamdecoratie. Vaak is 100% verduistering echter niet haalbaar. Veel raambekleding laat namelijk smalle reepjes licht door langs de zijkanten. Vooral bij rolgordijnen is dit een veelgehoord probleem. Toch valt dit verduisteringsprobleem te verhelpen.

Kies voor op de dag montage

Bij in de dag wordt het rolgordijn in het kozijn gehangen en komt het rolgordijn vaak tussen een kozijn of tussen twee muren te hangen. Je bevestigt het rolgordijn meestal aan het plafond van het kozijn. Als mensen twijfelen of zij in de dag of op de dag gaan monteren, vragen wij: komt het rolgordijn tussen het kozijn of twee muren te hangen? Dan is het vaak in de dag. Op de dag betekent vaak dat het rolgordijn over het hele kozijn wordt gehangen. De montage wordt vaak op de muur naast het kozijn geplaatst. Het rolgordijn wordt vaak met een overlap besteld zodat het rolgordijn het hele kozijn bedekt.

Smartfit rolgordijnen = de oplossing

Ook raambekleding in een frame is ideaal om een ruimte mee te verduisteren. Dit kan bijvoorbeeld met een SmartFit systeem. Dit wordt ook wel PerfectFit of EasyClick raamdecoratie genoemd. Er zijn twee manieren om het frame te plaatsen: Middels montageclips of met magneetstrips.

In eerste instantie wordt SmartFit vaak gekozen wanneer men niet in het kozijn wil boren of schroeven. Een bijkomend voordeel is dat het afgesloten 4-kaderig profiel voor extra verduistering zorgt. Kies voor rolgordijnen met SmartFit frame. 

  • Maximale verduistering
  • Geen lichtkieren (zij-, boven- & onderkant)
  • Eenvoudige en snel montage: klik-en-klaar
  • Isolerende werking
  • Optioneel elektrische bediening
  • Keuze uit diverse profiel kleuren: wit, zwart of zilver
  • Veel kleuren verduisterende stof

Combineer twee soorten raamdecoratie

Een andere veel voorkomende oplossing is het combineren van twee soorten raamdecoratie. Een verduisterende rolgordijnen en overgordijnen bijvoorbeeld. Op zichzelf laat een rolgordijn licht langs de zijkant door. Dit is standaard. Ook gordijnen laten soms te veel licht door. Voor ultieme verduistering kan je het gordijn extra voeren met verduisterende stof. Het nadeel is dat je een behoorlijk dik en stug pakket krijgt. Wat dan wel de oplossing is? Het raam met zowel een rolgordijn als een overgordijn bekleden.