Welke kleur rolgordijn past het beste in de slaapkamer?

Een betere nachtrust door de kleurkeuze van je meubels en accessoires? Hier zit een logische verklaring achter. Kleuren hebben namelijk een psychologische werking, die ervoor zorgt dat elke kleur je met een bepaald gevoel achterlaat. Hoewel nog lang niet alles bekend is over kleurenpsychologie, weten we welk effecten bepaalde kleuren op ons hebben. Zo wekt rood een gevoel van passie op en is geel de kleur van geluk. Groen zorgt voor harmonie en kalmeert ons en oranje geeft juist weer energie.

Welke kleuren zorgen voor rust in de slaapkamer?

De meest geschikte kleuren voor de slaapkamer zijn kleuren met een rustgevend effect. Onderstaande kleuren kunnen jouw nachtrust dus positief beïnvloeden.

 • Denk je aan rustgevende kleuren, dan kom je al snel uit bij de basics: wit, crème, grijs. Ze zijn rustig en zacht om naar te kijken, helpen je kalmeren en leggen slaperig worden geen strohalm in de weg. Bonus: Met deze tinten creëer je moeiteloos een hotel chic-slaapkamer.
 • Blauw komt volgens veel onderzoeken als de meest kalmerende kleur uit de bus. Wel geldt dat hoe feller het blauw, hoe minder kalmerend de uitwerking. Zoek het dus vooral in donkerblauw, pastelblauw of een lichte zee blauw.
 • Blauw deelt een eerste plek met de kleur groen als het aankomt op geruststellende kleuren. Is het de associatie met de natuur? We durven het niet met zekerheid te zeggen, maar de groene slaapkamer doet je nachtrust ongetwijfeld goed.
 • Je zou het misschien niet meteen zeggen, maar ook de kleur geel en verschillende tinten oranje doen het lekker op de slaapkamermuur. Ze maken je naast slaperig ook gelukkig. Dé ingrediënten voor zoete dromen.

Omdat een donkere slaapkamer druk kan overkomen, zijn velen terughoudend bij het toevoegen  van donkere elementen in de slaapkamer. Wanneer je een donker kleurpalet echter met zorg weet toe te passen, bereik je alsnog een rustige uitstraling. Bovendien oogt een slaapkamer in donkere kleuren sfeervol, mysterieus, intiem en chic.

Rolgordijnen voor de kinderkamer

Rolgordijnen hebben vele voordelen, maar de grootste is toch wel het gemak. Rolgordijnen zijn vaak makkelijk te installeren en bedienen. Daarnaast kun je ze vaak voor een voordelige prijs op de kop tikken, ook als deze op maat worden gemaakt.

Daarnaast kun je kiezen voor een zonwerend rolgordijn. Deze zijn voorzien van een coating die het zonlicht weerkaatst. Op deze manier wordt het veel minder warm op de slaapkamer tijdens een warme zomerdag. Ook fijn: rolgordijnen vangen veel minder stof dan andere gordijnen. Zeker bij gevoeligheid voor huisstofmijt een voordeel. 

Verduisterende rolgordijnen voor de slaapkamer

Het meest gekozen product in verduisterende raambekleding is het rolgordijn. Wanneer een rolgordijn verduisterend is, zal deze voorzien zijn van een 100% verduisterende stof. Verduisterende rolgordijnen zijn verkrijgbaar in een groot aantal kleuren. Voor de achterkant heb je twee opties: Een witte warmtewerende achterkant of dezelfde kleur als de voorkant. Voor optimale verduistering kies je voor zonwerende rolgordijnen met zijgeleiding profielen. Deze sluiten namelijk ook de zijkanten van de stof af. Zo komt er minder licht langs de zijden naar binnen.

 • Past altijd precies
 • Dimout tot blackout stoffen
 • Kies zelf de kleur die past bij jouw interieur
 • Bediening: elektrisch, veer of met ketting
 • Geschikt voor alle type ramen: standaard, dakramen & kiep-kantel ramen.
 • Kies voor standaard of luxe afwerking
 • 100% samenstellen naar wens

Wil je graag meer kleurinspiratie? Bekijk dan ook: Top 6 populaire kleuren voor rolgordijnen