Wat zijn de beste oplossingen voor rolgordijnen in vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens?

Rolgordijnen vormen een veelzijdige raambekledingsoplossing, en hun functionaliteit strekt zich uit tot vochtige ruimtes, zoals badkamers en keukens. In deze omgevingen worden ze echter blootgesteld aan unieke uitdagingen zoals condensatie, spatten en potentieel vochtproblemen. Het is essentieel om te begrijpen welke eigenschappen rolgordijnen moeten hebben om effectief te zijn in dergelijke vochtige omstandigheden.

Welke stoffen zijn geschikt voor rolgordijnen in de badkamer?

Niet alle rolgordijnen zijn geschikt voor in de badkamer. Dankzij de speciaal ontwikkelde coating en afwerking zijn de rolgordijnen van Pax Raamdecoratie uitstekend geschikt voor badkamers. Heel vaak zit er in een badkamer een kiep-kantel raam, ook voor deze ramen zijn er geschikte rolgordijnen. 

  1. Verduisterende stof
    Een verduisterende stof houdt in dat de stof geen licht door laat. Een verduisterend rolgordijn zorgt dat een ruimte donkerder wordt. Een verduisterend rolgordijn is geschikt voor in een badkamer.
  2. Vochtbestendige stof
    Een vochtbestendige stof houdt in dat de stof vochtbestendig is. Een vochtbestendig rolgordijn is speciaal gemaakt om op te hangen in een badkamer. Een vochtbestendig rolgordijn is verduisterend en laat dus geen licht door.
  3. Isolerende stof
    Een isolerende stof houdt in dat de stof isolerend werkt. Een isolerend rolgordijn zorgt dat er minder snel warmte via het raam verloren gaat en als de zon op het rolgordijn schijnt dat er minder snel warmte in de ruimte komt. Een isolerend rolgordijn is gemaakt van een verduisterende stof en daarom geschikt voor in een badkamer.

Lichtregulering in de badkamer

In badkamers en keukens is lichtregulering vaak net zo belangrijk als privacy. Overweeg lichtdoorlatende stoffen voor een aangename sfeer in de badkamer, terwijl verduisterende rolgordijnen geschikt zijn voor keukens waar privacy cruciaal is. Het vermogen om de lichtinval te beheersen, voegt niet alleen functionaliteit toe, maar draagt ook bij aan het comfort van de ruimte.

Rolgordijnen voor een kiep-kantelraam

In een badkamer zit vaak een kiepkantelraam. Dit is een raam dat volledig open kan en op een kiepstand kan worden gezet. Een rolgordijn is geschikt om voor een kiepkantelraam te hangen en dat kan op de volgende manieren:

  • Rolgordijn monteren op een houten kiepkantelraam
  • Rolgordijn monteren aan het plafond van het kozijn (alleen mogelijk als boven het raam voldoende ruimte is)
  • Rolgordijn op de muur boven/ naast het kozijn monteren
  • Rolgordijn aan het plafond monteren
  • Rolgordijn monteren via smartfitsysteem

Professionele installatie

Correcte installatie van rolgordijnen is essentieel voor optimale functionaliteit. Als je niet vertrouwd bent met het bevestigen van raambekleding, overweeg dan professionele installatie. Dit garandeert niet alleen een correcte plaatsing, maar zorgt ook voor een professionele afwerking die de uitstraling van de ruimte verbetert.

Regelmatig onderhoud van de rolgordijnen

Voorkom problemen door regelmatig onderhoud. Controleer rolgordijnen periodiek op schimmel of vochtvlekken en handel ze onmiddellijk af. Stof ze regelmatig af en behandel eventuele vlekken met geschikte reinigingsmiddelen. Proactief onderhoud verlengt niet alleen de levensduur van de rolgordijnen, maar behoudt ook de frisse uitstraling van je interieur.

Jaloezieën zijn ook geschikt voor de badkamer

Aluminium jaloezieën zijn de beste keuze voor in de badkamer en ook voor kiep-kantel ramen zijn deze erg handig. Klik hier om de top 7 jaloezieën voor badkamers te lezen. 

Kunststof jaloezieën zijn ook geschikt voor in de badkamer, dat komt vanwege de vochtbestendigheid van de materialen. Houten jaloezieën zijn ook toepasbaar, maar minder geschikt voor in de badkamer. Zorg er wel voor dat er in de badkamer goed geventileerd wordt. De houten jaloezieën kunnen mogen niet direct in contact komen met spat water.