Wat zijn de verschillen tussen inbetween en vitrage gordijnen op maat?

Hoewel vitrage en inbetween gordijnen op het eerste gezicht veel op elkaar lijken, zijn er uiteindelijk verschillen tussen deze soorten gordijnen. Over het algemeen is vitrage gemaakt van een dunnere en meer transparante stof dan inbetween gordijnen. Als gevolg hiervan kun je vrij gemakkelijk door een vitrage gordijn heen kijken, terwijl dit bij een inbetween gordijn moeilijker zal zijn. Vitrage gordijnen zijn meestal goedkoper dan inbetween gordijnen, vanwege het feit dat de stof dunner is en daarom vaak minder kost. In het kort: vitrage is over het algemeen transparanter en goedkoper dan inbetween gordijnen.

Wat zijn inbetween gordijnen op maat?

Inbetweens worden zowel alleen opgehangen in combinatie met overgordijnen. De categorie “inbetween” is een erg ruim begrip, omdat hier alle stoffen tussen vallen die geen vitrage of overgordijn zijn, inbetweens zijn er dus in vele soorten en maten. Een inbetween zorgt er overdag voor dat mensen vrijwel niets meer zien als ze van buiten naar binnen kijken. Heb je gekozen voor een dunne inbetween? Dan is het aan te raden om het te combineren met een overgordijn.

Wat zijn de voordelen van inbetween gordijnen op maat?

Enkele voordelen van inbetween gordijnen:

  • Past altijd precies: op maat
  • Houdt fel zonlicht tegen
  • Mooie linnen-look
  • Geschikt voor grote ramen (tot 10 meter breed)
  • Makkelijk inmeten & monteren
  • Biedt voldoende privacy
  • Slijtvaste kleur

Wat zijn vitrage gordijnen op maat?

Vitrage is een stof die vaak in combinatie met overgordijnen wordt gebruikt en die overdag het felle zonlicht buiten houdt. Door het gebruik van vitrage kunnen voorbijgangers niet zomaar naar binnen kijken, ze zien vaak alleen schimmen. Hoewel vitrage over het algemeen transparanter is dan inbetween gordijnen, biedt het nog steeds voldoende privacy.

Beste raamdecoratie voor in de slaapkamer: black-out overgordijnen op maat

Black-out overgordijnen op maat zijn een uitstekende keuze voor slaapkamers, omdat ze helpen om het interieur volledig te verduisteren. Dit is essentieel voor een goede nachtrust, omdat licht dat door gewone gordijnen binnendringt de slaapkwaliteit kan beïnvloeden. Black-out overgordijnen kunnen ook helpen om buitengeluiden te dempen en de kamer koel te houden in de zomer en warm in de winter. Door het op maat maken van de gordijnen, kun je er ook voor zorgen dat ze perfect passen bij jouw slaapkamerinterieur en jouw persoonlijke smaak. Op deze manier kun je een sfeervolle en comfortabele slaapkamer creëren.