Wat zijn de top 4 populairste kleuren voor velours gordijnen?

Velours gordijnen zijn goedmaakt van een zachte stof met een mooie glans en brengen veel sfeer met zich mee. De verduisterende gordijnen zijn dimout en dus niet 100% lichtdicht. Onze velours gordijnen worden perfect op maat gemaakt voor jouw raam. Meest verkocht voor de woonkamer maar ook voor de slaapkamer en kinderkamer door de hoge lichtdichtheid van circa 80%.

1. Donkerblauw velours gordijn voor woon- en slaapkamers

Donkerblauw wordt vaak geassocieerd met kalmte, rust en stabiliteit. In een interieur kunnen donkerblauw velours gordijnen daarom helpen om een gevoel van rust te creëren. Donkerblauw is daarom ook een populaire keuze voor slaapkamers. Daarnaast kan donkerblauw ook een gevoel van diepte en ruimte creëren. Donkerblauw kan dus een goede keuze zijn voor kleinere ruimtes of studentenkamers, zodat de ruimte optisch groter lijkt.

2. Donkerrood velours gordijn voor luxe uitstraling

Eén van de belangrijkste redenen waarom mensen vaak kiezen voor donkerrode velours gordijnen is om de ruimte visueel meer sfeer te geven. Rood is namelijk een levendige, opvallende kleur en geeft een gevoel van warmte en gezelligheid aan een ruimte. Rood kan ook worden gebruikt om een luxe uitstraling te creëren.

Het is wel belangrijk om op te merken dat een donkerrode kleur overweldigend kan zijn. Het is daarom aan te raden om het met andere neutrale tinten te combineren om een rustigere uitstraling te creëren. Denk hierbij aan kleuren zoals:

  • Wit
  • Grijs
  • Zwart
  • Bruin

3. Grijs velours gordijn voor slaap- of werkkamers

Grijs is een neutrale kleur die goed combineert met andere kleuren. Grijze velours gordijnen kunnen een gevoel van rust en stabiliteit geven aan een ruimte en kunnen dienen als een achtergrondkleur in de ruimte. Daarnaast kan grijs ook worden gebruikt om een gevoel van kalmte en rust te creëren, vooral in slaapkamers of meditatiekamers. Grijze veloursgordijnen zijn daarom ook een goede keuze voor kantoren en andere formele ruimtes.

4. Geel velours gordijn voor een vrolijke sfeer

Men kiest vaak voor gele velours gordijnen om een ruimte visueel op te vrolijken. Geel is een heldere, opvallende kleur die een gevoel van warmte en gezelligheid geeft aan een ruimte. Geel wordt vaak geassocieerd met vrolijkheid, energie en positiviteit, dus het kan een goede keuze zijn voor een kantoor of een werkruimte. In combinatie met neutrale tinten worden de gele gordijnen echte eye catchers. Daarnaast kan geel ook worden gebruikt om een gevoel van luxe te creëren, vooral als het wordt gecombineerd met zilveren accenten.

Zijn veloursgordijnen geschikt voor de slaapkamer?

Velours gordijnen zijn van zichzelf 80% lichtdicht. Dit zorgt voor veel verduistering, maar het is dus niet 100% blackout (verduisterend). Natuurlijk kun je de gordijnen ook voorzien van voering wanneer je wilt gaan voor 100% verduistering. Velours worden het meest verkocht voor de woonkamer, maar ook veel voor de slaapkamer en kinderkamers. Als je graag een volledig verduisterde slaapkamer wilt, kun je beter kiezen voor blackout gordijnen. Verder heeft het gordijn een hoog slijtvast percentage en gaan deze dus lang mee.

  •        Hoge lichtdichtheid (ca. 80% dim-out)
  •        Luxe, elegante uitstraling
  •        Zacht & glansende stof
  •        Kleurvast & pluist niet
  •        Hoog slijtvast percentage
  •        Isolerende werking