Wat zijn praktische overwegingen bij het kiezen van rolgordijnen voor kunststofkozijnen?

Rolgordijnen zijn niet alleen een praktische oplossing voor privacy en lichtbeheersing, maar ze kunnen ook een belangrijk decoratief element in je huis vormen. Bij het kiezen van rolgordijnen voor kunststofkozijnen zijn er echter enkele specifieke overwegingen die je in gedachten moet houden. Kunststofkozijnen hebben hun eigen unieke eigenschappen en vereisen speciale aandacht om ervoor te zorgen dat de rolgordijnen goed passen en functioneren. In deze blog bespreken we enkele praktische overwegingen om je te helpen de juiste rolgordijnen te kiezen voor kunststofkozijnen.

Meet de maten van het rolgordijn nauwkeurig op

Het begint allemaal met nauwkeurige metingen. Het is cruciaal om de juiste afmetingen van je kunststofkozijnen te nemen voordat je rolgordijnen aanschaft. Dit voorkomt dat de rolgordijnen te groot of te klein zijn en zorgt voor een perfecte pasvorm. Hier zijn de stappen die je moet volgen:

  • Meet de breedte van het kozijn op drie verschillende punten: bovenaan, in het midden en onderaan. Neem de kleinste maat om ervoor te zorgen dat het rolgordijn niet tegen de kozijnranden aanloopt.
  • Meet de hoogte van het kozijn op twee punten: van boven naar beneden aan de linker- en rechterkant. Neem de grootste maat om ervoor te zorgen dat het rolgordijn de gewenste lengte heeft.

Kies de juiste bevestigingsmethode

Afhankelijk van het type kunststofkozijn dat je hebt, zijn er verschillende bevestigingsmethoden beschikbaar. Hier zijn enkele opties:

Installatiemethode 1: Montage met Magneetstrips

Als je raam niet is voorzien van een rubberen afdichting, is de montage met magneetstrips een geschikte optie. Het frame van de smartfit rolgordijnen is voorzien van een magnetische strip. Met deze methode klik je het frame eenvoudig vast op het kozijn met behulp van de meegeleverde losse magneetstrips. Dit is een veelzijdige optie die geschikt is voor kunststof, aluminium en zelfs houten kozijnen.

Installatiemethode 2: Montage met Clips

Bij kozijnen die zijn uitgerust met een rubberen afdichting, wordt meestal gekozen voor de montage met clips. Deze montageclips worden tussen het glas en het rubber geplaatst, en het frame met de raamdecoratie wordt op deze clips bevestigd. Deze methode is geschikt voor kunststof en aluminium kozijnen, maar minder geschikt voor houten kozijnen. Een belangrijk voordeel van deze methode is dat deze doorgaans sterker en duurzamer is dan de magneetstripoptie.

smartfit rolgordijnen

Installatiemethode 3: montage met plakstrips

Speciaal ontworpen voor draai-kiep of kiep-kantel ramen, biedt deze installatiemethode een naadloze en efficiënte oplossing voor je raamdecoratiebehoeften. Dit rolgordijn vereist geen boren dankzij de handige plakstrips. Dit rolgordijn is uitgerust met een smalle cassette en zijgeleiding, en wordt met aluminium strips rondom het glas bevestigd. Hierdoor sluit het raam naadloos af, wat zorgt voor een optimale lichtregeling en privacy. Deze installatiemethode is geschikt voor alle soorten kozijnen, of het nu kunststof, hout of aluminium is, maar het is belangrijk op te merken dat het niet geschikt is voor dakramen.

Kies het juiste type rolgordijn die past bij jouw wensen

Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en stijlen, elk met hun eigen voordelen. Hier zijn enkele opties om te overwegen:

TIP: Bestel hier gratis kleurstalen om zeker te zijn van de kleur & kwaliteit voordat je een aankoop doet!

Smartfit rolgordijnen voor kunststof kozijnen & kiep-kantel ramen

Of je nu op zoek bent naar een oplossing voor draaikiepramen of gewoonweg wilt genieten van de voordelen van raamdecoratie zonder boren, smartfit rolgordijnen bieden een stijlvolle en praktische oplossing voor kunststof kozijnen. Met de mogelijkheid om ze volledig aan te passen aan je persoonlijke smaak en behoeften, is het gemakkelijker dan ooit om de perfecte raamdecoratie te vinden die jouw huis complementeert en tegelijkertijd de functionaliteit verbetert. Kortom, smartfit rolgordijnen zijn de ideale keuze voor diegenen die zowel gemak als esthetiek waarderen bij het aankleden van hun kunststof kozijnen.