Welke rolgordijnen zijn geschikt voor kunststof kozijnen? Smartfit rolgordijnen zonder boren!

Het kiezen van de juiste raamdecoratie voor kunststof kozijnen kan een uitdaging zijn, vooral als je geen gaten in je kozijnen wilt boren. Gelukkig zijn er oplossingen beschikbaar die niet alleen praktisch zijn maar ook esthetisch aantrekkelijk. In dit artikel bespreken we smartfit rolgordijnen zonder boren, een innovatieve oplossing voor het bekleden van je kunststof kozijnen. We zullen de voordelen van deze rolgordijnen bespreken, evenals de verschillende installatiemethoden die beschikbaar zijn.

Waarom een smartfit rolgordijn op maat?

Het smartfit frame is speciaal ontwikkeld voor kunststof, aluminium of houten kozijnen. Het frame kan eenvoudig op het kozijn geklikt worden door middel van speciale clips of een magneetstrip. Het smartfit systeem heeft een mooi afgewerkt uiterlijk, strak design en is eenvoudig te bedienen. Smartfit rolgordijnen zijn ook geschikt voor kiep-kantelramen.

  1. Geen boren nodig: Een van de grootste voordelen van smartfit rolgordijnen is dat ze geen boren vereisen. Dit betekent dat je geen gaten in je kunststof kozijnen hoeft te maken, waardoor je de integriteit van je kozijnen behoudt en geen schade aanricht.
  2. Op maat gemaakt: Smartfit rolgordijnen worden volledig op maat gemaakt, zodat ze perfect passen bij jouw raam. Je kunt de kleur, afmetingen, stoftype, bediening en afwerking aanpassen aan je persoonlijke voorkeur en interieur.
  3. Geschikt voor draaikiepramen: Deze rolgordijnen zijn zeer geschikt voor ramen die kunnen draaien of kantelen, zoals draaikiepramen. Ze blijven stevig op hun plaats, zelfs wanneer je het raam opent of kantelt.

Installatiemethode 1: Montage met Magneetstrips

Als je raam niet is voorzien van een rubberen afdichting, is de montage met magneetstrips een geschikte optie. Het frame van de smartfit rolgordijnen is voorzien van een magnetische strip. Met deze methode klik je het frame eenvoudig vast op het kozijn met behulp van de meegeleverde losse magneetstrips. Dit is een veelzijdige optie die geschikt is voor kunststof, aluminium en zelfs houten kozijnen.

Installatiemethode 2: Montage met Clips

Bij kozijnen die zijn uitgerust met een rubberen afdichting, wordt meestal gekozen voor de montage met clips. Deze montageclips worden tussen het glas en het rubber geplaatst, en het frame met de raamdecoratie wordt op deze clips bevestigd. Deze methode is geschikt voor kunststof en aluminium kozijnen, maar minder geschikt voor houten kozijnen. Een belangrijk voordeel van deze methode is dat deze doorgaans sterker en duurzamer is dan de magneetstripoptie.

smartfit rolgordijnen

Installatiemethode 3: montage met plakstrips

Speciaal ontworpen voor draai-kiep of kiep-kantel ramen, biedt deze installatiemethode een naadloze en efficiƫnte oplossing voor je raamdecoratiebehoeften. Dit rolgordijn vereist geen boren dankzij de handige plakstrips. Dit rolgordijn is uitgerust met een smalle cassette en zijgeleiding, en wordt met aluminium strips rondom het glas bevestigd. Hierdoor sluit het raam naadloos af, wat zorgt voor een optimale lichtregeling en privacy. Deze installatiemethode is geschikt voor alle soorten kozijnen, of het nu kunststof, hout of aluminium is, maar het is belangrijk op te merken dat het niet geschikt is voor dakramen.

Voordelen van smartfit rolgordijnen voor kunststof kozijnen

Nu je weet hoe je smartfit rolgordijnen kunt monteren, laten we eens kijken naar de voordelen van deze optie voor kunststof kozijnen:

  1. Geen boren nodig: Een van de grootste voordelen van smartfit rolgordijnen is dat ze zonder boren kunnen worden gemonteerd. Dit betekent dat je geen gaten in je kunststof kozijnen hoeft te maken, wat schade of ongewenste sporen kan voorkomen.
  2. Op maat gemaakt: Smartfit rolgordijnen worden speciaal voor jou op maat gemaakt. Dit betekent dat ze perfect passen bij jouw raam en interieur. Je kunt de kleur, afmeting, type stof, bediening en afwerking aanpassen aan je persoonlijke voorkeuren.
  3. Geschikt voor draaikiep ramen: Deze rolgordijnen zijn ook ideaal voor draaikiep ramen. Ze blijven stevig op hun plaats, zelfs wanneer je het raam opent of kantelt.
  4. Strak design: Het smartfit systeem heeft een strak en modern design dat bij veel interieurstijlen past. Het zorgt voor een nette en professionele uitstraling in je huis.
  5. Eenvoudige bediening: Smartfit rolgordijnen zijn gemakkelijk te bedienen, waardoor je de lichtinval in je kamer eenvoudig kunt regelen.

Smartfit rolgordijnen voor kunststof kozijnen & kiep-kantel ramen

Of je nu op zoek bent naar een oplossing voor draaikiepramen of gewoonweg wilt genieten van de voordelen van raamdecoratie zonder boren, smartfit rolgordijnen bieden een stijlvolle en praktische oplossing voor kunststof kozijnen. Met de mogelijkheid om ze volledig aan te passen aan je persoonlijke smaak en behoeften, is het gemakkelijker dan ooit om de perfecte raamdecoratie te vinden die jouw huis complementeert en tegelijkertijd de functionaliteit verbetert. Kortom, smartfit rolgordijnen zijn de ideale keuze voor diegenen die zowel gemak als esthetiek waarderen bij het aankleden van hun kunststof kozijnen.