XL Rolgordijnen op maat: De perfecte keuze voor grote en hoge ramen

Rolgordijnen zijn al lang favoriet in huizen en kantoren vanwege hun eenvoudige en stijlvolle ontwerp. Maar wanneer het aankomt op grote en hoge ramen, kunnen standaard rolgordijnen soms tekortschieten. Gelukkig is er een oplossing: XL rolgordijnen op maat. Deze speciaal ontworpen raambekleding biedt niet alleen de gebruikelijke voordelen van rolgordijnen, zoals lichtregeling en privacy, maar ze zijn ook perfect afgestemd op de eisen van grote en hoge ramen. In deze blog ontdek je waarom XL rolgordijnen op maat de ideale keuze zijn voor dit soort ramen en hoe ze je interieur kunnen verbeteren.

Maatwerk XL rolgordijnen voor een perfecte pasvorm

Het belangrijkste voordeel van XL rolgordijnen op maat is dat ze perfect passen bij jouw grote en hoge ramen. Omdat elk raam anders is qua afmeting en vorm, kan maatwerk ervoor zorgen dat je geen last hebt van ongewenste openingen aan de zijkanten of te lange gordijnen die de vloer raken. Met op maat gemaakte rolgordijnen krijg je een naadloze en strakke uitstraling die de schoonheid van je ramen benadrukt.

Lichtregeling naar wens dankzij XL rolgordijnen op maat

Met grote en hoge ramen komt vaak veel natuurlijk licht binnen. Hoewel dit geweldig is voor het creëren van een heldere en uitnodigende ruimte, kan het soms wenselijk zijn om het licht te dimmen of volledig te blokkeren, bijvoorbeeld ’s nachts of op zonnige dagen. XL rolgordijnen op maat bieden een uitstekende lichtregelingsoptie. Je kunt kiezen voor verduisterende stoffen om het licht volledig te blokkeren of lichtdoorlatende stoffen om een zachte gloed te behouden terwijl je privacy behoudt.

Wat zijn de voordelen van XL rolgordijnen op maat?

XL rolgordijnen brengen een aantal extra voordelen mee ten opzichte van een standaard rolgordijn:

 • Past altijd precies
 • Dé opslossing voor grote ramen
 • Kies zelf de kleur die past bij jouw interieur
 • Bepaal je zelf de lichtinval: verduisterend, lichtdoorlatend, semi-transparant
 • Bediening: elektrisch, veer of met ketting
 • Kies voor standaard of luxe afwerking (o.a. cassette)
 • 100% samenstellen naar wens

LET OP: Xl rolgordijnen kunnen wel in een hogere prijsklasse liggen dan een standaard rolgordijn. Dit komt door het sterkere materiaal en het grotere doekoppervlak. Ook zal de installatie moeilijker zijn dan met een standaard rolgordijn.

Energie-efficiëntie en isolatie door Xl rolgordijnen

Grote ramen hebben de neiging om warmte in de zomer binnen te laten en in de winter te laten ontsnappen, wat kan leiden tot hogere energiekosten. XL rolgordijnen op maat kunnen een oplossing bieden. Door te kiezen voor stoffen met isolerende eigenschappen, kun je de temperatuur in je huis reguleren en energie besparen. Dit is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu.

Wat is het verschil tussen XL rolgordijnen en standaard rolgordijnen?

 • XL rolgordijn heeft speciale sterkere ophangsteunen dan een standaard rolgordijn
 • XL rolgordijn heeft een dikkere buis (geschikt voor meer gewicht)
 • Een rolgordijn XL is beschikbaar met speciale stoffen tot 4 meter
 • Standaard rolgordijnen gaan tot 220cm breed en 300cm hoog; XL tot 400cm breed en 500cm hoog

Veelzijdige stijlopties: op maat gemaakt

Een ander voordeel van XL rolgordijnen op maat is dat ze beschikbaar zijn in een breed scala aan stijlen, kleuren en texturen. Dit betekent dat je de raambekleding kunt aanpassen aan de rest van je interieur. Of je nu een strakke, moderne uitstraling wilt of juist een meer traditionele sfeer wilt creëren, er is altijd een stijl die bij jouw smaak past.

Gemakkelijk in onderhoud

Ondanks hun indrukwekkende afmetingen zijn XL rolgordijnen op maat verrassend gemakkelijk te onderhouden. De meeste stoffen kunnen eenvoudig worden gereinigd met een stofzuiger of een vochtige doek. Dit maakt ze een praktische keuze voor drukke huishoudens of commerciële ruimtes.

XL rolgordijnen met elektrische bediening

Onze elektrische rolgordijnen zijn ook beschikbaar in XL-formaat, met breedtes tot wel 400 cm. Dit heeft aanzienlijke voordelen, vooral omdat extra lange rolgordijnen doorgaans wat zwaarder zijn om handmatig te bedienen. Onze slimme rolgordijnen kunnen op diverse manieren worden bediend. Met een bedrade schakelaar kun je kiezen uit verschillende soorten wandschakelaars waarmee je het rolgordijn omhoog en omlaag kunt bewegen. Als je kiest voor draadloze bediening, zijn de mogelijkheden nog veelzijdiger:

 • Bedien met afstandsbediening
 • Via app op je smartphone of tablet
 • Met spraakbediening (Alexa of Google Home & IFTTT)
 • Ingepland op datum en moment naar keuze