Rolgordijnen versus gordijnen: Wat is de beste keuze voor de Kinderkamer?

Als het gaat om het inrichten van de kinderkamer, zijn er talloze keuzes te maken, van het kiezen van de juiste kleuren tot het selecteren van meubels en accessoires. Een belangrijk aspect van de kinderkamer dat vaak over het hoofd wordt gezien, zijn de raamdecoraties. Rolgordijnen en gordijnen zijn twee populaire opties, maar welke is de beste keuze voor de kinderkamer? In deze blog zullen we de voor- en nadelen van beide opties bespreken en tips geven om de beste keuze te maken.

Rolgordijnen in de Kinderkamer: Licht en Privacy

Rolgordijnen zijn een populaire keuze voor de kinderkamer vanwege hun veelzijdigheid en moderne uitstraling. Ze kunnen het licht goed reguleren, waardoor je de kamer gemakkelijk kunt aanpassen aan de behoeften van je kind. Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen en kleuren, waardoor je eindeloos kunt variëren in de inrichting.

Gordijnen in de Kinderkamer: Sfeervol en Gezellig

Gordijnen zijn een tijdloze keuze voor de kinderkamer vanwege hun warme en gezellige uitstraling. Ze kunnen helpen bij het creëren van een knusse sfeer waarin je kind zich comfortabel voelt. Gordijnen zijn beschikbaar in een breed scala aan stoffen en patronen, waardoor je de perfecte look kunt kiezen die past bij de stijl van de kamer.

Wat zijn de voordelen van rolgordijnen en gordijnen?

Elke raamdecoratie heeft natuurlijk zijn voor- en nadelen. Rolgordijnen en gordijnen hebben beide functies en voordelen die de ander niet heeft. Dit zijn de voordelen van zowel rol- als klassieke gordijnen:

Voordelen van Rolgordijnen

 • Eenvoudig te bedienen met een ketting of afstandsbediening.
 • Strakke en moderne uitstraling.
 • Goede controle over lichtinval en privacy.
 • Ruimtebesparend design.

Voordelen van Gordijnen

 • Creëren een warme en gezellige sfeer.
 • Geluiddempend en isolerend.
 • Verkrijgbaar in diverse stoffen en patronen.
 • Bieden volledige verduistering.

Rolgordijnen vs. Gordijnen in de Kinderkamer: Vergelijking

AspectRolgordijnenGordijnen
LichtregulatieGoedbeperkt
PrivacyGoedbeperkt
StijlModernKlassiek
GeluiddempingBeperktUitstekend
IsolatieBeperktUitstekend
VerduisteringGoedGoed
RuimtebesparingJaNee

De beste stofkeuze voor gordijnen en rolgordijnen

Bij het kiezen van stof voor zowel gordijnen als rolgordijnen is het belangrijk om rekening te houden met de behoeften van de kinderkamer. Voor gordijnen kunnen dikkere stoffen zoals fluweel of verduisteringsstoffen een goede keuze zijn om het licht buiten te houden. Voor rolgordijnen zijn lichtdoorlatende stoffen geschikt om een zachte gloed van natuurlijk licht binnen te laten terwijl de privacy behouden blijft.

Combineren van rolgordijnen en gordijnen

Wil je het beste van beide werelden in de kinderkamer? Overweeg dan om rolgordijnen en gordijnen te combineren. Plaats rolgordijnen direct aan het raam voor lichtregulatie en privacy overdag, en voeg daar gordijnen aan toe voor extra isolatie en verduistering ’s nachts. Dit dubbele raamdecoratie-effect kan de kamer zowel functioneel als stijlvol maken.

In conclusie, de keuze tussen rolgordijnen en gordijnen voor de kinderkamer hangt af van je persoonlijke voorkeuren en de behoeften van de kamer. Beide opties hebben hun eigen voordelen en kunnen worden aangepast aan de stijl en functionaliteit die je zoekt. Kies de stoffen zorgvuldig en overweeg zelfs om ze te combineren voor de ultieme oplossing. Op die manier zorg je ervoor dat de kinderkamer de perfecte plek is voor je kind om te spelen, te leren en te rusten, terwijl je ook geniet van de esthetische uitstraling van het raamdecor.

Populairste kleuren rolgordijnen voor de kinderkamer: Kies de perfecte tint

In de wereld van kinderkamerdecoratie zijn er enkele rolgordijnkleuren die de voorkeur genieten van ouders en ontwerpers.

 1. Zachtblauw: Deze rustgevende kleur is ideaal voor jongens- en meisjeskamers. Het straalt een kalme en ontspannen sfeer uit, waardoor het gemakkelijker wordt voor de kleintjes om in slaap te vallen.
 2. Lichtroze: Voor prinsessen is lichtroze nog vaak de favoriet. Het geeft de kamer een vleugje elegantie en vrouwelijkheid, terwijl het toch fris en luchtig aanvoelt.
 3. Neutraal Grijs: Grijs is een veelzijdige keuze die goed past bij allerlei andere kleurenschema’s. Het zorgt voor een tijdloze uitstraling en is perfect voor een minimalistische of Scandinavische stijl.
 4. Zonnig Geel: Als je een vleugje vrolijkheid wilt toevoegen aan de kinderkamer, kies dan voor zonnig geel. Het stimuleert een positieve sfeer en kan de creativiteit van de kleintjes bevorderen.
 5. Mintgroen: Mintgroen is een verfrissende keuze die een gevoel van kalmte en harmonie brengt in de ruimte. Het is bijzonder geschikt voor een natuurlijk geïnspireerde of botanische themakamer.

Met deze kleuropties kun je de perfecte sfeer creëren in de kinderkamer, afgestemd op de voorkeuren van je kleintjes en je eigen decoratiestijl.