4 redenen om te kiezen voor een transparant rolgordijn

Transparante stof is een doorzichtige stof waar je doorheen kunt kijken. Transparante rolgordijnen zijn hierdoor het meest licht doorlatend. Je krijgt zo veel daglicht binnen, maar de scherpte wordt uit het zonlicht gehaald. De inkijk wordt weliswaar beperkt en de privacy wordt verhoogt. Licht doorlatende rolgordijnen zijn erg geschikt voor ruimtes waar je licht wilt toevoegen, maar waar je wel de privacy wilt behouden. Deze passen daarom goed in:

  • de woonkamer
  • op kantoor
  • een studeerkamer
  • de keuken

Sfeervol

Een transparant rolgordijn kun je, wat betreft lichtdoorlatendheid, vergelijken met een vitrage gordijn. Je kunt er nog goed doorheen kijken, maar de stof filtert de zon al voldoende zodat er geen hard zonlicht in je woonkamer schijnt. Het gefilterde zonlicht geeft je woonkamer direct een warme, zachte sfeer. Dat zorgt gelijk voor een optisch grotere ruimte.

In de zomer is een transparant rolgordijn een perfecte keuze, maar ook in de winter. Omdat het natuurlijke licht van buitenaf vaak wat donkerder is, wordt het standaard ook wat donkerder in je woning. Een vouwgordijn of jaloezie blokkeert veel licht. Gelukkig behoudt je met een transparant rolgordijn het meeste natuurlijke licht, waardoor er ook in de winter nog voldoende natuurlijk licht op de muren kan dansen! 

Buiten afschermen, maar wel lichtinval behouden

De stof van een geheel transparant rolgordijn geeft jou nog de mogelijkheid om naar buiten te kunnen blijven kijken, terwijl het rolgordijn gesloten is. Zo kun je genieten van de langslopende mensen op straat of bijvoorbeeld van je voor- of achtertuin. Dat het zonnetje naar binnen schijnt is vaak wel lekker. Maar soms schijnt de zon zo fel naar binnen in je ogen of op je scherm, dat het niet meer zo prettig is. Op dit soort momenten zijn transparante gordijnen ideaal. Je kan het felle licht afschermen, maar het licht valt nog wel naar binnen. Je krijgt dus geen opgesloten gevoel, omdat de gordijnen helemaal dicht zitten. 

In dit voorbeeld hebben we het over felle zon, maar dit geldt natuurlijk ook voor als het regent. Dan wil jij je misschien wel even afsluiten van het sombere weer buiten, zonder dan alsnog het opgesloten gevoel te krijgen. Ook dan zijn transparante rolgordijnen dus een goede uitkomst. 

Inkijk tegenhouden

Wanneer je een raam hebt dat aanlsuit aan een straat, kan het best zo zijn dat mensen gemakkelijk bij jou naar binnen kunnen kijken. Hang transparante gordijnen voor je raam om inkijk in ieder geval te verminderen. Zo kunnen mensen niet meer zo gemakkelijk bij jou naar binnen kijken, maar heb je wel nog voldoende natuurlijk licht wat mooi naar binnen valt.

Je kunt bovendien ook kiezen tot welke hoogte je het rolgordijn laat zakken. Zo kun je vanuit de bank zelf nog ongehinderd naar buiten kijken, maar de inkijk op ooghoogteis wel geblokkeert.

Perfect te combineren met gordijnen

Een ander voordeel van transparante rolgordijnen is de diversiteit ervan, waardoor je je nieuwe rolgordijn mooi kunt combineren met gordijnen. De dubbele raamdecoratie geeft je woonkamer extra karakter en zorgt voor een luxe touch. Extra fijn is dat je hiermee je privacy kunt bepalen. Zit je niet zo te wachten op pottenkijkers? Dan kun je naast je transparante rolgordijn ook je gordijnen sluiten.