Waarom kiezen voor een duorolgordijn? Top 4 voordelen

Duo rolgordijnen zie je vaak terug op slaapkamers omdat ze in feite weinig licht doorlaten. De reden hiervoor is dat de zijkanten van de rolgordijnen of het hele raam ruim bedekken, of omdat de zijkanten in een soort rails worden geplaatst waardoor er echt geen licht meer langs kan. De duo rolgordijnen zijn ook heel fijn in de woonkamer. Door de verschillende banen kun je heel gemakkelijk instellen hoeveel lichtinval je wilt hebben en hoeveel mensen van buitenaf kunnen zien als ze langs lopen. Deze gordijnen zijn perfect om sfeer te creëren in je huiskamer.

1 Duo rolgordijnen zorgen voor 1000 en 1 verschillende mogelijkheden

Naast het controleren van de lichtinval zorgen duo rolgordijnen ook voor de nodige privacy. Door de vele mogelijkheden in verduisterende duo rolgordijnen bepaal jij hoeveel inkijk er in de woonkamer is. Doordat deze duo rolgordijnen zowel in, als op het kozijn gehangen kunnen worden, kies je zelf in hoeverre je de ramen en de randen bedekt.   

Van grote raampartijen tot schuifpuien, met een duo rolgordijn kan je het allemaal bedekken. Heb je meerdere raamkozijnen naast elkaar? Een groot duo rolgordijn zorgt voor een strak effect, terwijl meerdere duo rolgordijnen gezelligheid creëren. Bovendien zijn de duo rolgordijnen in verschillende variaties te bestellen, zodat je de breedte van de duo rolgordijnen zelf bepaalt.

Met een hoogte van 300 cm kunnen de duo rolgordijnen zelfs bevestigd worden in uiterst hoge ramen. Deze verduistering is dan ook geschikt voor zowel kleine woonkamers als grote. Welke stijl je ook verkiest, met een duo rolgordijn ben je steeds verzekerd van de nodige privacy en lichtinval met een stijlvolle afwerking voor je woonkamer.

2 Duo rolgordijnen zijn onderhoudsvriendelijk

Het verwijderen en grondig schrobben van de gordijnen hoeft in dit geval niet meeer. Duo rolgordijnen zijn eenvoudig schoon te maken. Je hebt hier zelfs geen sopje voor nodig.

Door te kiezen voor stevig en onderhoudsvriendelijk 100% polyester, gebeurt het schoonmaken duo rolgordijnen met een simpele doek. In enkele stroken haal je al het stof van je duo rolgordijnen, zodat zeer zo goed als nieuw uit zien. Een doekje erlangs en klaar, zodat je meteen weer geniet van je gezellige én schone woonkamer.

3 Duo rolgordijnen passen bij elk interieur

Duo rolgordijn stoffen komen in veel kleuren en afwerkingen, zodat er voor elke woonkamer een geschikt exemplaar te vinden is. Hou jij van de strakke look van een modern interieur? Kies dan voor eigentijds zwart of fris wit, voor een woonkamer met klasse.

Ben je meer een fan van de traditionele uitstraling van een woonkamer in cottage stijl? Met zachte kleuren zoals beige of grijs creëer je een knus effect dat helemaal aansluit bij dit type interieur. Doordat je duo rolgordijnen kunt samenstellen met deze mooie stoffen bepaal je zelf het uiteindelijke effect in je woonkamer. Onze woonexperts kunnen je verder helpen om de woonkamer uit je dromen waar te maken.

4 Duo rolgordijnen hebben een isolerende werking

Ga je voor duo rolgordijnen met een verduisterende stof? Dan isoleer je je woning ook nog eens. Een verduisterende stof werkt namelijk als zonwering voor binnen. Je houdt hiermee de warmte buiten in de zomer en in de winter juist binnen. Zo bespaar je ook nog op je energierekening. Dat is natuurlijk weer goed voor je portemonnee. Combineer je duo rolgordijnen met gordijnen? Dan ben je helemaal goed bezig. Meerdere lagen werken namelijk extra isolerend. Nieuwsgierig naar meer isolerende raamdecoratie? Ontdek hier isolerende gordijnen.