Wat is een brandvertragend rolgordijn? 7 voordelen

Of het nu een gasfornuis in de keuken is, de open haard of dus die kaarsjes, waar open vuur is ligt het risico van brand op de loer. Goed opletten en een veilige afstand houden tot alles wat brandbaar is, is heel belangrijk. Maar zorgen dat er zo min mogelijk brandbare spullen in de buurt zijn, is eigenlijk nog veel beter. Zeker met de winter in aantocht steken we weer de kaarsjes aan in huis. Heel gezellig en knus, maar zorg wel dat het veilig gebeurt.

Wat zijn brandwerende rolgordijnen eigenlijk?

Vlam vertragende rolgordijnen zijn rolgordijnen die voorkomen dat vuur zich snel uitbreidt, doordat de gordijnstof niet of nauwelijks brandt. Dit betekent het verschil tussen een kleine branden en grote branden. Brandgordijnen worden ook wel brandgordijnen of vlam/brand vertragende gordijnen genoemd, maar wij noemen ze brandvertragende rolgordijnen, omdat geen van de rolgordijnen het vuur daadwerkelijk kan tegenhouden.

Wat zijn de 7 voordelen van vlamvertragende rolgordijnen?

Het gemak van een gewoon rolgordijn, met extra veel voordelen en extra veiligheid:

 1. Zon- en warmtewerend
 2. Brandvertragende werking
 3. Gemakkelijk te reinigen
 4. Eenvoudige bediening
 5. Vergroot privacy
 6. 100% zelf samenstellen
 7. Bepaal lichtinval

Wanneer kies je voor een rolgordijn met brandvertragende stof?

In veel openbare gebouwen zijn brandvertragende (rol)gordijnen verplicht, vooral in horecagelegenheden. Daarnaast verplichten verzekeraars vaak brandvertragende gordijnen in publieke gebouwen. Maar ook bij jou thuis bieden brandvertragende gordijnen extra veiligheid.

Een plek waar een brand gemakkelijk ontstaat is bijvoorbeeld de vensterbank. Een brandende kaars of de zon die brand op een glazen vaas of spiegel kan bijvoorbeeld al gemakkelijk een brand veroorzaken. Brandvertragende rolgordijnen hebben een speciale coating, waardoor ze moeilijk vlam vatten. Deze gordijnen kunnen het verschil maken tussen een kleine brand of een grote uitslaande brand.

Waarom kiezen voor een rolgordijn op maat?

Een rolgordijn op maat is ideaal, omdat het perfect past voor uw raam. Je kunt rolgordijnen op maat zelf inmeten of laten inmeten. Je bestelt het product en dan wordt het speciaal voor jou op maat gemaakt en meestal ook gratis bij jou thuisbezord.

 • Bestellen vanaf de bank
 • Gratis meetverzekering
 • Advies op maat
 • Extra opties mogelijk
 • Past precies op jouw raam