verduisterende rolgordijnen

Waarom kiezen voor verduisterende rolgordijnen? Top 9 redenen

Verduisterende gordijnstoffen hebben vele voordelen, dat maakt deze gordijnstof ook zo populair. Het zorgt voor goede verduistering, het creërt volledige privacy en je kunt de sfeer creëren die je wilt en ga zo maar door. Wij zetten alle voordelen voor jou op een rijtje. Door de 300+ kleuren en stofpatronen in ons assortiment is er voor ieder een kleur en stof die perfect past bij het interieur. 

Isolerende werking

Verduisterende rolgordijnen hebben een goede isolerende werking. Dat komt, doordat de stof van een verduisterend rolgrodijn dikker is en een transparante stof. Een rolgordijn met een u-profiel sluit ook de kieren af, waardoor je een nog beter isolerend en verduisterend effect krijgt. Zo worden tocht, kou en warmte het beste tegengehouden. Dit houdt in dat in de zomer de hitte buiten blijft en in de winter de kou buiten blijft. En wat dan nog extra voordelig is, je bespaart ook nog eens op kosten zoals verwarming en airco.

Privacy

Naast dat er geen licht door de gordijnen heen komt, zorg je er ook voor dat er geen pottenkijkers bij je naar binnen kunnen kijken. De blackout gordijnen creëren een atmosfeer met meer privacy. Door de dikkere stof kun je niet van buitenaf naar binnen kijken wanneer je de rolgordijnen hebt gesloten. Je kunt jezelf zo dus genieten van optimale privacy.

Bescherming van meubilair

Omdat er geen zon naar binnenkomt door de verduisterende rolgordijnen, komt er geen zon meer naar binnen. Hierdoor zullen meubels zoals stoelen en banken minder snel verkleuren waardoor die langer mooi zijn en meegaan. Naast dat je eigen meubilair langer meegaat, gaan de gordijnen zelf ook langer mee. De verduisterende stof zorgt voor extra bescherming tegen invloeden zoals de zon. Als je de slaapkamer zo goed mogelijk wil verduisteren, dan is blackout de beste optie.

9 redenen om te kiezen voor verduisterende rolgordijnen op maat

Om alle voordelen van verduisterende rolgordijnen nog in een overzichtelijk rijtje te zetten:

  1. Verduisterende rolgordijnen maken de slaapkamer goed donker. Dit zorgt voor een betere nachtrust. Dat geldt ook voor verduisterende rolgordijnen in de kinderkamer.
  2. Doordat het rolgordijn op maat is gemaakt past deze perfect in het raam. Zo heb je zo min mogelijk kieren waar licht, warmte, kou of tocht doorheen kan komen. Ook kun je deze hierdoor helemaal aanpassen zoals jij wilt.
  3. Verduisterende rolgordijnen weren warmte en kou. In de zomer houden ze de hitte buiten en in de winter de warmte binnen. Je bespaart dus ook nog eens op je verwarming en airco kosten.
  4. Door de dikke stof heb je optimale privacy. Als de rolgordijnen zijn gesloten kun je hier niet meer doorheen kijken.
  5. Verduisterende rolgordijnen beschikken ook over een mooie uitstraling. Een verduisterend gordijn valt namelijkl “rijker” door de dikke stof.
  6. Werk je vanaf huis, dan is een felle zon soms ook lastig door de spiegeling op het beeldscherm van zonlicht. Een verduisterend gordijn zorgt er dan voor dat het zonlicht wordt tegengehouden en je zeker productieverte werk kunt gaan.
  7. Een verduisterend gordijn dempt harde geluiden. Je krijgt een merkbare betere akoestiek in je huis en je wordt minder snel afgeleid door geluiden van buitenaf.
  8. Verduisterende gordijnen beschermen je interieur, bijvoorbeld meubels. Ze zullen niet meer door de zon verkleuren, omdat dewze wordt tegengehouden door de verduisterende stof.
  9. Verduisterende gordijnen gaan langer mee. Door de verduisterende stof zijn de rolgordijnen zelf ook veel beter beschermd tegen invloeden van bijvoorbeeld de zon.