Top 5 meest verkochte type rolgordijnen

Rolgordijnen zijn te verschaffen in veel verschillende soorten kleuren, maten stoffen en uitvoeringen. Elk type rolgordijn heeft zijn eigen voordelen en kenmerken. Zo heb je rolgordijnen die geheel verduisterend zijn, semi-transparant of vochtwerend. Dit is natuurlijk erg prettig, omdat je zo genoeg keuze hebt om de rolgordijnen helemaal bij jouw woonstijl te laten passen. Echter kan de keuze ook te reuze zijn en zie je door de bomen het bos niet meer. Om jou dan een eindje opweg te helpen hebben wij de meest gekochte type rolgordijnen op een rijtje gezet.

1. Duo rolgordijnen

Duo rolgordijnen zijn ideaal om zelf de lichtinval te bepalen en de maten van privacy. Dit type raamdecoratie bestaat namelijk uit twee lagen stof die onafhankelijk van elkaar kunnen verschuiven, zodat je precies de juiste lichtval kunt regelen. In geval van de duo rolgordijn, kun je aan de hand van de transparante en niet-transparante “strips” bepalen hoeveel zonlicht dan binnenkomt. Dou rolgordijnen zijn heel prettig voor in de woonkamer. Zo kun je namelijk overdag veel daglicht naar binnen laten schijnen en in de avond kun je het raam afdekken door de banan langs elkaar te laten schuiven.

2. Verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen worden vaak opgehangen in de slaapkamer. Deze kunnen de kamer goed donker maken. Door de stof te voorzien van een coating kan het rolgordijn volledig verduisterend worden gemaakt. Bij volledig verduisterende rolgordijnen is het wel van belang dat het gordijn goed kan aansluit op het raamkozijn, zodat er geen licht aan de randen kan doorsijpelen. Verduisterende rolgordijnen houden naast licht ook hitte tegen van het zonlicht, wat voor verkoeling kan zorgen in de zomermaanden. In de winter houden deze juist de warmte binnen en kou en tocht buiten. Dit bespaart op stookkosten.

3. Rolgordijnen voor kiep-kantelraam

Eén van de populairste keuzes op het gebied van raamdecoratie voor draai-kiepramen is het rolgordijn. Een rolgordijn is namelijk tijdloos en voordelig. Bovendien zijn rolgordijnen verkrijgbaar in vele kleuren en stofsoorten. Voor optimale controle over privacy en lichtinval kies je voor een duo rolgordijn. Hierbij bewegen doorschijnende en verduisterende banen langs elkaar. Bij het aanschaffen van een rolgordijn voor een kiep-kantelraam is het handig deze te nemen mét zijgeleiding. Zijgeleiding voorkomt dat het rolgordijn bij het openenen teveel heen en weer beweegt. 

4. U-profiel rolgordijn

Een u-profiel is bedoelt om de lichtinval via de zijkanten te beperken. Op deze manier kunt u een ruimte zo verduisterend mogelijk maken. Door een rolgordijn met u-profiel te nemen verzorg je optoimale verduistering. Bovendien geeft het u-profiel een luxe afwerking. Deze zijn te verkrijgen in de kleuren:

  • Wit
  • Zwart
  • Zilver

5. XL-rolgordijnen

XL-rolgordijnen zijn de oplossing voor brede ramen. De rolgordijnen worden geleverd tot en met een maximale breedte van 400 cm en een hoogte van 500 cm. De maximale hoogte is afhankelijk van de stof. XL-rolgordijnen hebben een steviger en groter ophangsteun, hierdoor kan deze meer gewicht verdragen. Ook bij XL-rolgordijnen is er keuze uit vele verschillen kleuren, waardoor ook deze hele aanpasbaar zijn naar jouw smaak.

Waarom kiezen voor een rolgordijn op maat?

Een rolgordijn op maat is ideaal, omdat het perfect past voor jouw raam. Je kunt rolgordijnen op maat zelf inmeten of laten inmeten. Wanneer je het product bestelt wordt het speciaal voor op maat gemaakt en meestal ook gratis aan huis bezorgd.

  • Bestellen vanaf de bank
  • Op maat tot wel 4 meter breed
  • Keuze uit verschillende kleuren en stoffen
  • Zelf de rolgordijnen samenstellen
  • Gratis meetverzekering
  • Gratis thuisbezorgd
  • Passend advies