Wat zijn de leukste zomerkleuren rolgordijnen

De temperatuur loopt langzaam op en de zon begint feller te schijnen. Ideaal die zomer, maar toch liever niet in huis. Met mooie rolgordijnen kunt u toch genieten van de zon binnenhuis, omdat het felle licht wordt gedempt en de warmte wordt buitengehouden. Hier leest u wat de beste zomerkleuren rolgordijnen zijn.

Voorbeelden leukste zomerkleuren voor uw rolgordijn

Hieronder ziet u enkele voorbeelden van de leukste zomerkleuren voor uw rolgordijnen.

pastel zomerkleuren rolgordijn
Mintgroen geeft een frisse uitstraling

oranje zomerkleur rolgordijn
Oranje brengt veel warmte met zich mee

paars rolgordijn
Paars is een vrolijke kleur

                                                                                                     

Wit rolgordijn zomer

    zomerkleuren rolgordijn    

Wit geeft een lichte uitstraling, Fel groen zorgt voor een natuurlijke sfeer,                             Licht roze staat warm en fris tegelijk

1. Lichte zomerkleuren rolgordijnen

Welke kleuren zijn er nu het leukst in de zomer? Lichte, zachte kleuren zijn echt een must-have in de zomer. Licht reflecteert de zon en houdt dus de warmte buiten, maar daarnaast geven lichte kleuren een ruimtelijke en rustige uitstraling. Lichte kleuren zoals wit, crème of beige zijn goed te combineren met andere kleuren en zijn zowel geschikt voor in het zomerseizoen, maar misstaat ook niet in de zomer.

 2. Pastelkleuren rolgordijnen

Pastelkleuren zijn helemaal in en dat komt, omdat deze lichte zoete kleurtjes een frisse uitstraling geven aan uw interieur. Een rolgordijn in een lichte tint roze, de kleur mintgroen of in de kleur baby blauw zijn vooral goed te combineren met rustige witte, beige en grijze kleuren in uw interieur. Pastelkleuren komen vaak voor in een baby- of kinderkamer, maar ziet u ook vaak terug in een romantisch interieur.

 3. Felle zomerkleuren rolgordijnen

Durft u toch iets meer aan? Kies dan voor een felle kleur, deze staan vrolijk in uw huis en zorgen echt voor wat opfleuring. Probeer niet te veel felle kleuren met elkaar te combineren tenzij u een regenboogeffect wilt. Veel mensen houden wel van een felle kleur, maar durven niet bijvoorbeeld een hele wand in het felpaars of gifgroen te verven, een rolgordijn in die kleur zou dan de oplossing kunnen zijn.

4. Warme zomerkleuren rolgordijnen

Warme kleuren in de zomer? Juist en dan niet de bruine kleuren, maar de rode, oranje en gele kleuren. Rood is een populaire kleur en komt vaak voor in moderne interieurs of in kinderkamers. Oranje is niet een hele populaire kleur en dat is vreemd. Het is een warme kleur die veel uitstraling met zich meebrengt. Het is leuk als u de kleur van het rolgordijn laat terugkomen in de accessoires. Denkt u bijvoorbeeld eens aan oranje kussens of oranje kaarsen.

Overige tips voor de zomer

Bent u niet zo van elke seizoen een andere kleur? U kunt gemakkelijk de accessoires verwisselen of aanpassen. In de zomer draait het om zon, vrolijkheid, gezelligheid, kleuren en bloemen. U kunt gemakkelijk een lampenkap pimpen met een vrolijk gekleurde bloem erop of een andere mooie print. Ook kost het niet veel om een kussenhoes te vervangen en toch geeft het een hele andere sfeer in huis. Bloemen zijn ook een echte sfeermaker en ruikt ook nog eens erg lekker.

Kleurstalen

U kunt bij ons gratis kleurstalen aanvragen om te kijken of de stof en de kleur mooi bij uw interieur passen.

zomerkleuren rolgordijnen