Islolerende rolgordijnen

Wist u dat maar liefst 37% van het warmteverlies in uw huis via uw ramen gaat? Zeker met deze winterse temperaturen bent u dan spreekwoordelijk voor de mussen aan het stoken. Het warmteverlies kunt u terugdringen door goede raambekleding. Een hele goede optie, is om te gaan voor isolerende rolgordijnen, deze zijn voor vele soorten ramen geschikt.

**Bespaar meer dan €150 per jaar met verduisterende rolgordijnen** 

Met isolerende rolgordijnen bespaart u gemakkelijk meer dan €150 per jaar. De isolerende rolgordijnen zijn gemaakt van een speciale, verduisterende stof die voorzien is van een doorzichtige coating, waardoor warmte in de zomer wordt tegengehouden, maar in de winter de warmte binnen blijft. Afhankelijk van uw raam kunnen de bepaarde kosten oplopen tot €180 per jaar.

Soort ramen

Sommige oude huizen zijn nog voorzien van enkel glas, dan verliest u de warmte al helemaal snel. Nieuwe huizen worden allemaal voorzien van dubbel glas, zelfs vaak HR++, dus met een hogere isolatiewaarde, dat helpt zeker, maar alsnog gaat veel warmte verloren via ramen als u er niet voor heeft hangen. Rolgordijnen zijn er in verschillende stoffen en kleuren en kunnen geleverd worden tot een breedte en hoogte van 4 meter.

Welke rolgordijnen isoleren het beste?

Iedere vorm van raamdecoratie isoleert een beetje, maar de soort stof bepaalt hoeveel het isoleert. Transparante rolgordijnen zijn voorzien van een dunne stof waar u doorheen kunt kijken, deze stof rolgordijn isoleert het minst goed. Semi-transparante rolgordijnen zijn iets dichter van stof en daarom isoleert deze stof wat beter. Verduisterende rolgordijnen zijn dikker van stof en voorzien van een speciale coating, hierdoor kunt u niet door de stof kijken, maar heeft het rolgordijn ook een isolerende werking. De coating zit aan de achterkant en is doorzichtig, u heeft dus aan beide kanten dezelfde kleur.

isolerende rolgordijnen   verduisterende isolerende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen

Verduisterende rolgordijnen houden niet alleen de kou buiten in de winter, in de zomer houden ze ook de warmte buiten. Ideaal dus voor op slaapkamers of ruimtes waar de zon lang op staat. Er zijn meer dan 50 verschillende kleuren verduisterende rolgordijnen dus voor iedere ruimte is een passend rolgordijn te vinden. De favoriete kleuren deze winter zijn neutrale tinten. Denk hierbij aan wit, beige, grijs en donkere kleuren.
Zit er deze winter wampjes bij en bestel rolgordijnen op maat.

Extra manieren om uw woning te isoleren:

– Kies voor spouwmuurisolatie
– Kies voor vloerisolatie
– Kies voor dakisolatie
– Kies voor dubbel glas, als u dat nog niet heeft