Extra brede rolgordijnen

U heeft een mooi huis met een mooie, grote raampartij. Heerlijk om lekker veel daglicht binnen te krijgen en fijn om naar buiten te kunnen kijken, maar u zit natuurlijk niet de hele dag te wachten op inkijk en u wilt het (zon)licht ook wel eens buiten houden. Vanaf nu is dat geen probleem, u kunt vanaf nu namelijk extra brede rolgordijnen bij ons laten maken.

Voorbeelden brede rolgordijnen

Wij maken nu ook rolgordijnen op maat met een breedte (en hoogte) tot 4 meter. De brede rolgordijnen kunnen bestaan uit iedere stof: verduisterend, lichtdoorlatend of transparant en uit meer dan 280 kleuren. Voor iedere ruimte is dus een geschikt rolgordijn te vinden. De XL rolgordijnen worden voorzien van een grotere buis zodat de kans op doorzakken bij het brede rolgordijn wordt verminderd. Ook krijgen brede rolgordijnen standaard een metalen ketting, omdat een kunststof ketting niet sterk genoeg is om het rolgordijn te bedienen.

extra brede rolgordijnen  brede rolgordijn

 Opties brede rolgordijnen

Ook voor brede rolgordijnen kunt u gewoon verschillende opties en uitvoeringen kiezen. Een cassette is een soort aluminium bak die om de rol heen zit, waardoor het rolgordijn een luxe uitstraling krijgt. Ook kunt u kiezen voor zijgeleiding: staaldraad of u-profielen. Staaldraad zorgt ervoor dat het rolgordijn altijd strak komt te hangen, dat is handig als het bijvoorbeeld op een deur is gemonteerd. U-profielen zijn aluminium profielen in een u-vorm waar het rolgordijn doorheen loopt en dat zorgt voor extra verduistering.

Rolgordijn met vierkante cassette      Rolgordijn met ronde cassette         Rolgordijn met staaldraad         Rolgordijn met u-profiel

Rolgordijn met vierkante of ronde  cassette.       Rolgordijn met staaldraad  of U profiel.   

Bestaat een breed rolgordijn uit één doek?

De rolgordijnen die erg breed en hoog zijn, kunnen helaas niet uit één doek bestaan en zijn dan voorzien van een lasnaad. Vanaf een breedte van 1990 mm en een hoogte van 1800 mm bestaat de mogelijkheid dat er een lasnaad nodig is. De lasnaad wordt altijd zo hoog mogelijk geplaatst zodat deze zo min mogelijk opvalt dus ongeveer rond een hoogte van 1,80 meter.

Vallen brede rolgordijnen onder de garantie?

Helaas vallen niet alle brede of hoge rolgordijnen onder de volledige garantie. Bij bepaalde afmetingen ontstaat er bijvoorbeeld de kans op cupvorming, dit houd in dat het doek ‘bol’ kan komen te staan. Hierop wordt met bepaalde maten dan ook geen garantie opgegeven. Ook kan het ondanks de grotere buis, zijn dat het grote rolgordijn op een gegeven moment iets gaat doorzakken, hier zit dan ook geen garantie op. Problemen die kunnen ontstaan door de afmetingen van het rolgordijn vallen ook niet onder de normale garantie. Verder geldt natuurlijk de normale garantie zoals genoemd in onze algemene en garantie voorwaarden.
Brede rolgordijnen