Black out rolgordijnen: voor verduistering en een duisterende sfeer

Een black-out rolgordijn is een rolgordijn die 0% licht door laat, hetBlackout interieur gaat dus om een verduisterende stof die een kamer donker maakt.                 Zo`n stof is zeer geschikt voor slaapkamers of badkamers, omdat u daar wilt dat er geen licht binnenkomt of dat mensen van buiten niet door de stof kunnen kijken.                                                           Een Black out rolgordijn ziet u ook erg vaak terug bij blak-out interieurs.

Black-out interieur

Black out is een woonstijl waarbij de kleur zwart de basis vormt, met bloedrood, paars en metallics kunt u de Gothic sfeer versterken. Een black out rolgordijn past hier ook erg goed bij. Bij de black out sfeer zijn vampierverhalen, mythen en sagen en oude rituelen de inspiratiebronnen, dit uit zich in een mysterieus interieur dat tegelijkertijd luxe en verfijning uitstraalt.

Zwart: de belangrijkste kleur in een blackout interieur

Zwart is niet alleen een kleur die droevig en grauw overkomt, zwart is ook een echte modekleur. Zwart in het interieur oogt krachtig, mystiek en tegelijkertijd knus en romantisch. Bij de Black Out stijl speelt zwart niet alleen op de vloer en wanden de hoofdrol, ook in de rest van het interieur voert zwart de boventoon. Niet alles hoeft dezelfde kleur zwart te zijn. Op een zwart behang kunnen bijvoorbeeld accenten in een andere kleur zwart zitten, al dan niet glimmend en mat met elkaar afgewisseld. Een zwart kleed met daarop een houten tafel en een andere tint zwarte stoelen zorgen ervoor dat de stijl één geheel blijft.

Black out rolgordijnZwart rolgordijn

Om een blackout interieur af te maken kunt u een blackout rolgordijn kiezen in de kleur zwart. Zwart is zwart en wij hebben dus maar één variant. Mocht u het toch te donker vinden dan kunt u ook kiezen voor lichtdoorlatend zwart rolgordijn of een transparant zwart rolgordijn, deze zijn alsnog uw favoriete kleur, maar laten dan nog wat licht door.

Blackout kleuren en accessoires

Black Out is niet alleen zwart. Accenten in de kleuren bloedrood, paars, legergroen, burgundy, wit en metallic zorgen voor afwisseling en geven juist voor een extra mysterieuze sfeer. Qua accessoires horen bij de Black Out stijl kaarsen, kruizen, gekleurd glaswerk, insecten en reptielen, metalen objecten en kristallen. Ook spiegels worden vaak teruggezien in dit interieur.

Zwarte rolgordijnen

Black-out stijl

Blackout is kortom een stijl waarin zwart in verschillende tinten de boventoon voert. Accenten in bloedrood, paars, legergroen, burgundy, wit en metallic breken het zwart. Kunstzinnige en grillige vormen komen terug in deze stijl en ook klassieke en barok vormen komen terug in deze stijl. Qua materiaalgebruik denkt u aan metaal en zwart hout. Ook leer, suède, satijn en (namaak) bont zorgen voor sfeer. Voor accessoires kijkt u naar symbolische accessoires zoals spiegels en kruizen. Ook glas, kristal, porselein en metaal komen terug.

Blackout rolgordijn

Welke kleuren rolgordijn passen nog meer bij een Black out interieur?

• Een paars rolgordijn
• Een donkerrood rolgordijn
• Een legergroen rolgordijn
• Een antraciet rolgordijn
• Een donkerblauw rolgordijn
• Een blauwgroen rolgordijn