Een rolgordijn van screenstof, wat houdt dat in?

Onze screendoek rolgordijnen zijn gemaakt van hetzfde materiaal als de buitenzonwering screens. Dit maakt de doeken zon- en warmtewerend, net zo als de standaard rolgordijnstoffen. Daarbij zijn ze echter ook nog brandvertragend, extra isolerend, vocht- en schimmelwerend en eenvoudig te reinigen.

Wat zijn de voordelen van een rolgordijn van screenstof?

De perfecte oplossing voor raamsituaties die veel zonlicht te verduren krijgen. Het gemak van een gewoon rolgordijn, met extra veel voordelen:

  • Vocht- en schimmelwerend
  • Sterk zon- en warmtewerend
  • Brandvertragende werking
  • Eenvoudige bediening
  • Vergroot privacy
  • 100% zelf samenstellen
  • Bepaal lichtinval

Wanneer kiezen voor een screen rolgordijn?

Een rolgordijn van screendoek past goed op verschillende plekken. Zo kun je deze mooi ophangen bij ramen op de zonkant. Ook in de badkamer is een screendoek ideaal. Deze is namelijk schimmel- en vochtwerend. Ook in de keuken passen ze perfect. Je kunt deze namelijk gemakkelijk schoonmaken als hier vlekken op komen tijdens het koken. Ook in bedrijfsruimtes en gemeubileerde huurwoningen zijn rolgordijnen met een screenstof erg geschikt, door de brandvertagende werking.

Is een screendoek verduisterend?

Onze rolgordijnen met screendoek zijn beschikbaar in verschillende type stoffen. Je kunt kiezen uit:

Tip: bestel gratis kleurstalen. Zo weet je zeker dat je de juiste kleur en stof hebt gekozen die past bij jouw interieur.

Lichte of donkere kleur screendoek?

Je wilt natuurlijk een kleur kiezen die perfect past bij de rest van jou interieur. Welke kleur je kiest heeft echter ook invloed op de warmte afkaatsing en de lichtdoorlatendheid van de stof.

Kies je voor een lichte kleur? Een screen met lichte kleur stoot meer warmte af. Hierdoor blijft het binnen koeler. Heb je een raam op de noordzijde? Dan kun je het best een lichtere kleur kiezen.

Kies je voor een donkere kleur? Een screenrolgordijn met donkere kleur houdt meer zonlicht tegen, waardoor het binnen donkerer is. Dit is handig om bijvoorbeeld de slaapkamer goed te kunnen verduisteren.