Wat is de gemiddelde levensduur van een rolgordijn op maat?

Er zijn meerdere factoren die de levensduur van het rolgordijn bepalen. Gemiddeld zeggen we dat een duo rolgordijn wel zo een 7 jaar mee moet kunnen gaan. Achter enkel glas gaat de stof vaak minder lang mee. Dit komt doordat enkel glas veel UV straling doorlaat, die de weekmaker in de stof verdampt.

De levensduur van rolgordijnen ligt meestal tussen de 8 tot 10 jaar. Afhankelijk van hoe lang het rolgordijn daadwerkelijk meegaat hangt af van de soort stof, de plek waar het rolgordijn hangt en hoe je het rolgordijn blijft onderhouden of hoe je hiermee om gaat.

Waarom kiezen voor rolgordijnen op maat gemaakt?

1, Langere levensduur

Maatwerk gaat langer mee. Rolgordijnen op maat zijn van hoogstaande kwaliteit. De onderdelen zijn beter dan van een kant-en-klaar rolgordijn en daarom heeft een rolgordijn op maat een langere levensduur. Ook heb je garantie op een rolgordijn op maat dus als er een probleem optreedt, wordt dit probleem verholpen of ontvang je een nieuw product.

2, Past precies  

Rolgordijnen op maat kunnen tot de millimeter nauwkeurig worden gemaakt. Zo kan er voor bijna ieder rolgordijn een passend rolgordijn worden gemaakt. Rolgordijnen op maat kunnen daarnaast breder en groter worden gemaakt dan een kant-en-klaar rolgordijn. Minimale kieren & maximale afwerking.

3, Kwaliteit en uitstraling

De kwaliteit van rolgordijnen op maat is erg hoog. Dit zorgt ervoor dat het rolgordijn een mooie en luxe uitstraling heeft en dat het product lang mee gaat. De stof is dikker en zal daarom minder snel kreuken. Ook de onderlat is zwaarder waardoor het rolgordijn mooi strak hangt.

4, Gemak met rolgordijnen op maat

Je vraagt vanuit huis kleurstalen aan van de kleuren en stof waarin je interesse heeft. Je dient dan de maten op te meten. Je krijg de bestelling in de meeste gevallen gratis geleverd. Je hoeft de bestelling dan alleen op te hangen.

5, Luxe: op maat gemaakt

Een rolgordijn op maat heeft een luxe uitstraling. De stof is met een laser op maat gesneden en er is dus geen sprake van rafels. Daarnaast kun je kiezen voor verschillende opties om ervoor te zorgen dat het rolgordijn er nog mooier uit komt te zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een metalen ketting of een luxe cassette om de rol.

Hoe moet ik mijn rolgordijn onderhouden?

Goed onderhoud is belangrijk en ook een voorwaarde voor garantie. Om ervoor te zorgen dat de rolgordijnen lang meegaan zijn er een aantal dingen die u kunt doen.

  • Je kunt de rolgordijnen reinigen door ze met een licht vochtige doek af te nemen. Vermijd schrobben of hard wrijven en gebruik geen schoonmaakmiddelen. Rolgordijnen kunnen niet in de wasmachine gewassen worden.

  • Bij duorolgordijnen is het belangrijk rekening te houden met het feit dat de stof zeer gevoelig is. De gordijnen kunnen gereinigd worden door ze af te borstelen met een zachte borstel. Bij sommige stoffen is het ook mogelijk om ze af te nemen met een vochtige doek.

  • Hang rolgordijnen nooit te dicht bij de verwarming om krimpen te voorkomen. Voornamelijk als de gordijnen vochtig zijn na reinigen is het niet goed om ze boven de verwarming te laten drogen.

  • Wees voorzichtig met de bedieningsketting. Mocht deze toch stuk gaan (bijvoorbeeld als de kat ermee gespeeld heeft) kun je deze gelukkig vrij eenvoudig vervangen.

Hoeveel jaar garantie heb ik op een rolgordijn?

Veel mensen kiezen voor rolgordijnen omdat, het een voordelig en betrouwbaar product is. Wij van RolgordijnenExpert.nl vinden deze betrouwbaarheid en kwaliteit erg belangrijk.

Wij zorgen er altijd voor dat onze producten van hoogwaardige materialen worden gemaakt, dezelfde materialen die Luxaflex gebruikt, daarom gaan onze rolgordijnen lang meegaan. Mocht er toch eens iets stuk gaan, heb je bij ons 2 jaar garantie op de producten.