Wat zijn trendy en budgetvriendelijke rolgordijnen voor elk interieur?

Rolgordijnen zijn niet alleen functioneel, maar ze kunnen ook een verbluffende esthetische dimensie aan je interieur toevoegen. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudige en betaalbare manier om je ramen aan te kleden of een trendy en modieuze uitstraling wilt creëren, rolgordijnen kunnen de oplossing zijn. In deze blog duiken we in de wereld van trendy en budgetvriendelijke rolgordijnen en ontdekken we waarom ze een geweldige aanvulling zijn op je huis.

Trendy stoffen voor rolgordijnen: welke past bij jouw behoeftes?

Rolgordijnen zijn verkrijgbaar in een verscheidenheid aan stoffen, waardoor je kunt kiezen voor de look en het gevoel dat het beste bij je interieur past. Enkele trendy stoffen voor rolgordijnen zijn:

 1. Linnen – Linnen rolgordijnen geven een rustieke en natuurlijke uitstraling aan je kamer. Ze zijn lichtdoorlatend en ideaal voor een ontspannen sfeer.
 2. Verduisterend– Verduisterende stoffen komen in bijna elke ruimte van pas. Vooral in de slaapkamer zijn deze perfect. Rolgordijnen hangen dicht tegen het raam en zo komt er bijna geen licht de kamer in. Door het rolgordijn omhoog of omlaag te hangen, kun je alsnog privacy en lichtinval bepalen.
 3. Transparante stoffen – Deze stoffen laten licht binnen terwijl ze privacy bieden. Ze zijn perfect voor woonkamers en keukens. Deze behouden een natuurlijke lichtinval, terwijl zo ook voor veel privacy zorgen. Deze combineren perfect met verduisterende gordijnen.

Benieuwd hoeveel een verduisterend rolgordijn op maat kost? Bekijk dan: Wat kost een verduisterend rolgordijn op maat gemaakt?

Trendy kleuren voor rolgordijnen op maat

Kleurkeuze is essentieel bij het selecteren van trendy rolgordijnen. Enkele populaire opties zijn:

 1. Neutrale tinten – Wit, grijs en beige zijn tijdloos en passen goed bij diverse decoratiestijlen. Ze creëren een rustige en lichte sfeer.
 2. Pastelkleuren – Zachte pasteltinten zoals lichtblauw, mintgroen en zachtroze kunnen een vleugje frisheid en sereniteit aan je kamer toevoegen.
 3. Contrasterende kleuren – Als je wilt dat je rolgordijnen opvallen, overweeg dan om contrasterende kleuren te kiezen die een statement maken in je interieur.

Bekijk hier gratis kleurstalen, zodat je zeker bent van de kleur en kwaliteit. Zo kun je een eventuele miskoop door de verkeerde kleur of stof voorkomen.

Elektrische rolgordijnen op maat zijn de nieuwste trend

Een opvallende trend op het gebied van raambekleding is de opkomst van elektrische rolgordijnen. Hier is waarom ze zo populair zijn:

 • Gemak – Elektrische rolgordijnen kunnen met één druk op de knop omhoog of omlaag worden gebracht, wat het dagelijkse gebruik uiterst handig maakt.
 • Slimme integratie – Sommige elektrische rolgordijnen kunnen worden geïntegreerd in slimme thuisautomatiseringssystemen, waardoor je ze met je smartphone of stem kunt bedienen.
 • Kindvriendelijk – Het ontbreken van koorden maakt elektrische rolgordijnen veiliger voor gezinnen met kinderen en huisdieren.

Benieuwd hoeveel een elektrisch rolgordijn op maat kost? Bekijk dan: Wat kost een elektrisch rolgordijn?

Rolgordijnen: Betaalbaar en effectieve raambekleding

Een van de meest overtuigende redenen om voor rolgordijnen te kiezen, is hun kostenefficiëntie. Hier is waarom ze een budgetvriendelijke keuze zijn:

 • Lage aanschafkosten – Rolgordijnen zijn over het algemeen goedkoper dan andere vormen van raambekleding, zoals gordijnen of jaloezieën.
 • Energiebesparing – Door de isolerende eigenschappen kunnen rolgordijnen helpen om warmteverlies in de winter en warmteoverdracht in de zomer te verminderen, wat leidt tot lagere energiekosten.
 • Duurzaamheid – Rolgordijnen zijn doorgaans gemaakt van duurzame materialen, wat betekent dat ze lang meegaan en je niet vaak hoeft te vervangen.

Inmeten voor de perfecte rolgordijnen: voorkom kieren

Om ervoor te zorgen dat je rolgordijnen perfect in je raam passen, is nauwkeurig meten van essentieel belang. Hier zijn enkele stappen die je kunt volgen:

 1. Meet de breedte van het raam op drie verschillende plaatsen: bovenaan, in het midden en onderaan. Noteer de kleinste maat.
 2. Meet de hoogte van het raam op drie verschillende plaatsen: links, in het midden en rechts. Noteer de langste maat.
 3. Voeg extra ruimte toe voor montagehardware en overlap aan de zijkanten om de gewenste lichtcontrole en privacy te bereiken.

Hoe maak je rolgordijnen op maat goedkoper?

 1. Ga voor een basic rolgordijn zonder luxe opties als een cassette of luxe stof.
 2. Ook bij een klein formaat tot 1.20 meter komt de prijs voordeliger uit. Dit heeft te maken met de hoeveelheid doek en het smallere systeem.
 3. Kies voor een rolgordijn met handmatige bediening. Elektrische rolgordijnen zijn een stuk duurder door de ingebouwde motor.
 4. Neem een kunststof ketting i.p.v. een metalen ketting.
 5. Geen extra opties maakt goedkoper: geen beklede onderlat en luxe accessoires.
 6. Bestel meerdere rolgordijnen tegelijk bij RolgordijnenExpert.nl. Meer bestellen = meer korting. Bekijk de stapelkorting-actie.

Begin hier met het samenstellen van jouw rolgordijn!

Energiebesparing met rolgordijnen op maat

Naast hun stijlvolle uiterlijk en kostenefficiëntie kunnen rolgordijnen ook helpen om energie te besparen. Veel warmte gaat verloren door ramen. Zeker wanneer er enkelglas in de ramen is geplaatst. Rolgordijnen kunnen dit warmteverlies tegengaan. Dit gebeurt door:

 • Isolatie – Het houdt koude lucht buiten in de winter en warme lucht buiten in de zomer, waardoor je verwarmings- en koelingskosten kunt verlagen.
 • Regeling van lichtinval – Door de lichtinval te beheersen, kun je je kamers koeler houden in de zomer en warmer in de winter zonder het gebruik van airconditioning of verwarming.