Hoeveel jaar garantie heb ik op een rolgordijn

Veel mensen kiezen voor rolgordijnen omdat, het een voordelig en betrouwbaar product is. Wij van RolgordijnenExpert.nl vinden deze betrouwbaarheid en kwaliteit erg belangrijk. Wij zorgen er altijd voor dat onze producten van hoogwaardige materialen worden gemaakt, dezelfde materialen die Luxaflex gebruikt, daarom gaan onze rolgordijnen lang meegaan. Mocht er toch eens iets stuk gaan, heeft u bij ons 2 jaar garantie op de producten.

Wat moet ik doen als mijn rolgordijn stuk is?

Als een onderdeel van uw rolgordijn binnen twee jaar zomaar stuk gaat dan valt dit bij ons onder de garantie. Lees hieronder welke stappen u moet ondernemen als uw rolgordijn stuk is:

  1. Gaat het om zichtbare schade? Stuur dan een foto.
  2. Gaat het om een intern probleem? Stuur dan een kort filmpje van hoe u het rolgordijn bedient.
  3. Stuur de foto of het filmpje met een duidelijke formulering van het probleem naar ons e-mailadres: info@theshopfactory.nl o.v.v. uw ordernummer.
  4. Wij sturen uw klacht door naar de service afdeling. U kunt binnen 24 uur een reactie van ons verwachten.
  5. Als het probleem kan worden opgelost met een nieuw onderdeel dan zullen wij dit naar u opsturen en dat kunt u binnen enkele werkdagen in huis verwachten.
  6. Kan het niet worden opgelost met een nieuw onderdeel? Dan krijgt u van ons een retourbon gestuurd
  7. Als uw rolgordijn bij ons retour is zullen wij het herstellen en bij u komen terug leveren. U hoort twee dagen van tevoren van ons wanneer wij het rolgordijn komen herleveren.

Wat moet ik doen als mijn rolgordijn verkeerd geleverd?

Het proces werkt eigenlijk hetzelfde als dat uw rolgordijn stuk is. Wij willen u vragen om een foto of filmpje te sturen zodat wij kunnen zien wat er verkeerd is. Mocht het probleem worden opgelost met een nieuw onderdeel dat u zelf kunt vervangen dan zullen wij dit naar u opsturen. Mocht het probleem niet zelf op te lossen wij dan zullen wij uw rolgordijn retour moeten halen om te herstellen. In sommige gevallen moet er zelfs een nieuw rolgordijn worden geproduceerd, als wij die komen leveren, nemen wij het verkeerde rolgordijn mee retour.

Vallen alle rolgordijnen onder de garantie?

Niet alle rolgordijnen vallen onder de gehele garantie, maar daar krijgt u ook een melding van tijdens het bestellen. Het gaat onder meer om rolgordijnen met een breedte kleiner dan 600 mm, het is nu ook niet mogelijk om deze op de site te bestellen, maar wij kunnen het wel in overleg voor u maken. De garantie vervalt dan wel op het rolgordijn, omdat wij niet kunnen garanderen dat deze naar behoren blijft werken. Ook voor rolgordijnen met een grote breedte of hoogte vervalt de garantie op bijvoorbeeld doorzakken van de buis. Vanaf een bepaalde breedte leveren wij wel XL-rolgordijnen, die voorzien van bijvoorbeeld een dikkere buis om het doorzakken te voorkomen, maar wij kunnen niet garanderen dat het niet gebeurd. Ook kan het rolgordijndoek bij sommige maten bol staan, de garantie vervalt hier dan ook op.

grote-rolgordijnenbrede-rolgordijnen-xl

Hoe moet ik mijn rolgordijn onderhouden?

Goed onderhoud is belangrijk en ook een voorwaarde voor garantie. Om ervoor te zorgen dat de rolgordijnen lang meegaan zijn er een aantal dingen die u kunt doen.

  • U kunt de rolgordijnen reinigen door ze met een licht vochtige doek af te nemen. Vermijd schrobben of hard wrijven en gebruik geen schoonmaakmiddelen. Rolgordijnen kunnen niet in de wasmachine gewassen worden. Bij duorolgordijnen is het belangrijk rekening te houden met het feit dat de stof zeer gevoelig is. De gordijnen kunnen gereinigd worden door ze af te borstelen met een zachte borstel. Bij sommige stoffen is het ook mogelijk om ze af te nemen met een vochtige doek.
  • Hang rolgordijnen nooit te dicht bij de verwarming om krimpen te voorkomen. Voornamelijk als de gordijnen vochtig zijn na reinigen is het niet goed om ze boven de verwarming te laten drogen.
  • Wees voorzichtig met de bedieningsketting. Mocht deze toch stuk gaan (bijvoorbeeld als de kat ermee gespeeld heeft) kunt u deze gelukkig wel vrij eenvoudig vervangen.

Hieronder ziet u een voorbeeld van hoe u niet een rolgordijn moet schoonmaken en onderhouden, onze rolgordijnen kunnen niet te nat worden want dan blijft de stof niet mooi en als u er de hoge drukspuit op zet dan blijft uw rolgordijn niet zo strak als dat het geleverd is: